در حالی که انتقاداتی از سیاست اداره رئیس جمهور جو بایدن در قبال اسرائیل به دلیل ناتوانی در برقراری آتش بس در غزه و ادامه کمک های نظامی به اسرائیل مطرح است، مقام های امریکایی می گویند، که کمک های امریکا به ادارهٔ ویژه سازمان ملل در امور پناهجویان فلسطینی را الی پایان تحقیقات در این مورد، به حالت تعلیق در می آورند.
این سخنان به روز جمعه (۹ فبروری) در نشستی با حضور جامعه عرب و مقامات امریکایی در ایالت میشیگان ، بیان شد.
سامانتا پاور، رئیس ادارهٔ انکشاف بینالمللی امریکا و چند مقام امریکایی دیگر به روز جمعه به میشیگان رفتند که از آن به عنوان کانون کمپاینهای انتخاباتی سال ۲۰۲۴ یاد میشود.
مقامات امریکایی گفتند که قبل از سرگیری کمک به اداره ویژه پناهجویان فلسطینی سازمان ملل، حکومت بایدن منتظر است تا سازمان ملل تحقیقات خود را در مورد اتهاماتی تکمیل کند که بسیاری از کارمندانش در حمله جنگجویان گروه حماس علیه اسرائیل، دست داشتند.
امریکا و اتحادیه اروپا حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسند.
اسرائیل مدعی شده که ۱۲ نفر از میان ۱۳۰۰۰ کارمند این اداره در غزه، در این حمله دست داشته اند.
به گفته مقامات اسرائیلی در حمله حماس به این کشور در ۷ ماه اکتوبر پارسال حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته و تقریباً ۲۴۰ تن دیگر گروگان گرفته شدند.
در پاسخ به این حمله، اردو اسرائیل فورا عملیات نظامی خود را در نوار غزه آغاز کرد که به گفته مقام های صحی غزه، بیش از ۲۷۹۰۰ نفر در نتیجه آن کشته شدند.
مقامات امریکایی گفتند، اگرچه ایالات متحده متعهد به ارائه کمک های بشردوستانه به فلسطینی ها است، اما تا پایان تحقیقات منتظر خواهد ماند.
عباس علوی، کارمند سابق کانگرس امریکا که در این نشست حضور داشت، به خبرگزاری رویترز گفت که خانم پاور رئیس اداره انکشاف بین المللی امریکا در مورد این اداره ویژه سازمان ملل متحد به تفصیل صحبت کرد، او افزود که اداره رئیس جمهور بایدن برنامه ای برای از سرگیری کمک های تعلیق شده به این سازمان را در نظر ندارد.
پس از ادعای اسرائیل، ۱۶ کشور جهان مشمول ایالات متحده کمک های خود به اداره ای ویژه پناهجویان فلسطینی سازمان ملل را، متوقف کردند.
مقامات این اداره گفته اند که ممکن است چندین هفته طول بکشد تا گزارش از تحقیقات اولیه در مورد این اتهامات، تهیه شود.
اسرائیل از تصمیم سازمان ملل برای بررسی این موضوع ستایش کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل به روز جمعه گفت که ایجاد یک گروه مستقل برای تحقیقات گامی مثبت است، اما او افزود که بازرسان باید شامل کارشناسان ضد تروریزم و امنیتی نیز باشند.