لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۳۴

دیپلومات: آیا تحول در همکاری های منطقوی افغانستان به معنی باز شدن راه برای هندوستان است؟


طالبان به تاریخ ۲۹ جنوری کنفرانسی را در کابل میزبانی کردند که در آن نماینده گان و دیپلومات های ۱۱ کشور حضور یافته بودند.
طالبان به تاریخ ۲۹ جنوری کنفرانسی را در کابل میزبانی کردند که در آن نماینده گان و دیپلومات های ۱۱ کشور حضور یافته بودند.

نشریه دیپلومات

  • نشریه دیپلومات در شماره اخیر خود در رابطه با افغانستان مطلبی را تحت عنوان «آیا تحول در همکاری های منطقوی افغانستان به معنی باز شدن راه برای هندوستان است؟» به نشر رسانده است.

در آغاز این مطلب به کنفرانس اشاره میشود که در ۲۹ جنوری از سوی طالبان بنام تحول همکاری منطقوی طالبان در کابل برگزار شد که بعد از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان در نوع خود اولین کنفرانس بود.

به باور نویسنده هدف این کنفرانس ایجاد زمینه های نو همکاری بین افغانستان و منطقه بود تا این کشورها در بین خود در بخش های امنیتی، اقتصادی و ترقی همکاری مثبت داشته باشند.

نویسنده انوراگ کهاند Anuraag Khaund نوشته است که در این کنفرانس نماینده گان ۱۱ کشور به شمول روسیه، چین، ایران، پاکستان، ازبکستان، ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، قیرغیزستان، اندونیزیا و هند اشتراک داشتند.

در یک بخش مقاله دیپلومات می خوانیم که در یک اعلامیه حکومت هند آمده است که هيئت تخنیکی هند در سفارت این کشور در کابل از هند نماینده گی می کرد.

هرچند هیچ کشوری در جهان حکومت طالبان را برسمیت نشناخته ولی یک تعداد انگشت شمار کشورها دیپلوماتهای طالبان را قبول کرده اند.

نویسنده مطلب دیپلومات می نویسد که کشورهای همجوار دور و نزدیک افغانستان به شمول روسیه، چین ، پاکستان و حتی هند در کابل نماینده غیر رسمی دارند.

افغانستان در این روزها به بحران بشری و اقتصادی رو به رو است و به نظر نویسنده طالبان سعی می کنند با در نظر داشت موقعیت ستراتیژیک کشورشان سرمایه گذاری کشورهای آسیای مرکزی ، جنوبی و غربی را در بخش اقتصادی و انرژی جلب کنند.

تا حال چگونه گی روابط هند با طالبان چندان واضح نیست و دهلی جدید در سال ۲۰۲۲ یک هیئت پائین رتبه تخنیکی را به سفارت خود در کابل فرستاد که در بخش رساندن کمکهای بشری به افغانها سهم بگیرند و به این ترتیب هند در کابل حضور دیپلوماتیک خود را حفظ کرد.

روزنامه تایمز آف اندیا

  • روزنامه تایمز آف اندیا در شماره اخیر خود در مورد آن اسناد سری نوشته که مفتش خاص امریکا در رابطه با مدیریت نامناسب رئیس جمهور جو بایدن در ارتباط افغانستان تهیه کرده است.

اما این مفتش به این نتیجه رسیده که محکوم کردن بایدن به این خاطر مشکل است که او یک کهناسل است و حافظه هم ندارد .

این مفتش امریکا در پنجم ماه نوامبر در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا در گزارش خود گفته بود که این اسناد سری را که به سیاست نظامی و خارجی امریکا مخصوصا بعد از سالهای ۲۰۱۷ ارتباط دارد، آقای بایدن با خود پنهانی نگهداشته بود.

جو بایدن از سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۱۷ معاون رئیس جمهور امریکا بود.

در گزارش مفتش خاص که ۳۴۵ صفحه بود آمده که جو بایدن یک فرد سالخورده است و حافظه اش کار نمی کند که این عمل سبب خشم اقای بایدن شده و او در قصر سفید یک کنفرانسی را دعوت کرده و در آنجا تاکید نمود که حافظه اش خوب است.

این گزارش بعد از تحقیقات تقریبا یک ساله به نشر رسید و این تحقیقات بعد از آن آغاز شد که در خانه و دفتر شخصی آقای بایدن اسناد سری پیدا شد.

در این گزارش بر بایدن انتقاد شده که با استفاده از این اسناد بعضی یادداشت ها را در کتابچه خود درج کرده است.

XS
SM
MD
LG