لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۸ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۵

گزارش: نماینده های ۴ کشور اعتراض شان را خاموشانه به حکومت طالبان تسلیم کردند


جریان نشست "ابتکار همکاری منطقوی افغانستان" در کابل که به تاریخ ۲۹ جنوری برگزار شده بود.
جریان نشست "ابتکار همکاری منطقوی افغانستان" در کابل که به تاریخ ۲۹ جنوری برگزار شده بود.

اکسپرس تریبیون یکی از روزنامه‌های پاکستانی گزارش داده است که نمایندگان چین، روسیه، ایران و پاکستان اعتراض خود را در مورد فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان به حکومت طالبان سپرده اند.

این روزنامه روز یک‌شنبه در گزارشی به نقل از منابع نوشته است که نمایندگان این کشورها در نشست "ابتکار همکاری منطقوی افغانستان" در کابل که به تاریخ ۲۹ جنوری برگزار شده بود، اعتراض خود را خاموشانه به حکومت طالبان تسلیم کرده اند.

اکسپرس تریبیون می‌افزاید که این چهار کشور به دلیل ناامیدی از اینکه حکومت طالبان کنترل لازم بر گروه‌های تروریستی در افغانستان ندارد، اعتراض کردند.

به اساس گزارش این روزنامه، پلان سپردن این اعتراض توسط پاکستان طراحی شده است؛ کشوری که به نوشته این روزنامه بیشترین آسیب را از جانب افغانستان به دلیل تروریزم متحمل شده است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در این مورد به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد، اما امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در نشست "ابتکار همکاری منطقوی افغانستان" گفته بود که نمی‌خواهند هیچ کشوری در منطقه با ناامنی و بی‌ثباتی مواجه شود.

اگرچه همسایگان افغانستان از جمله روسیه و کشورهای منطقه نسبت به فعالیت‌های تروریستی و گروه‌های تروریستی در افغانستان تحت کنترل طالبان ابراز نگرانی کرده اند، اما این اولین بار است که چندین کشور مشترکاً نگرانی‌ها و اعتراض خود را به حکومت طالبان می‌سپارند.

قابل یادآوری است که نزدیک به یک ماه پیش، زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان گفته بود که پس از حملات در بلوچستان، پشتونخواه و برخی مناطق دیگر، اسناد افراد و کسانی را که در این حملات و مسائل دیگر دست دارند، به حکومت طالبان ارائه کرده اند.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به این اظهارات، ناامنی در پاکستان را مسئله داخلی این کشور خواند و افزود که این اسناد را بررسی خواهند کرد.

پاکستان مدعی است که گروه تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) در افغانستان فعال است و از آنجا حملات بر پاکستان را برنامه‌ریزی می‌کند.

روسیه و ایران بیشتر نگران تقویت شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) در افغانستان هستند و چین جنبش اسلامی ترکستان شرقی و جدایی طلبان اویغور را یک تهدید امنیتی برای خود می‌داند.

اما حکومت طالبان مدعی است که هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعالیت ندارد.

طالبان در حالی این ادعا را مطرح می‌کند که هفتۀ گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که شبکۀ القاعده ۸ مرکز آموزشی در افغانستان ایجاد کرده و مقامات ارشد این شبکه همچنان در این کشور هستند.

در این گزارش همچنین آمده است که تعداد افراد تحریک طالبان پاکستان افزایش یافته و شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) همچنان تهدیدی برای منطقه و افغانستان است، اما طالبان بارها ادعا کرده اند که گروه داعش را در افغانستان از بین برده اند. با این وجود این گروه هر از گاهی مسئولیت برخی حملات در افغانستان به ویژه حملات بر شیعیان و افراد طالبان را به عهده می‌گیرد.

XS
SM
MD
LG