لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۵۵

امریکا: موضع چین در قبال به رسمیت شناختن حکومت طالبان روشن نیست


متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا

وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا در پیوند به پذیرفته شدن اعتبارنامۀ سفیر حکومت طالبان از سوی رئیس جمهور چین می‌گوید که هنوز هم موضع چین در قبال به رسمیت شناختن حکومت طالبان ناروشن است و امریکا پس از اعلان شدن موضع رسمی دولت چین در این باره اظهار نظر خواهد کرد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا روز سه‌شنبه در یک نشست خبری در واشنگتن گفت که روابط کنونی طالبان و چین تغییری در سیاست ایالات متحدۀ امریکا در پیوند به رسمیت شناسی حکومت طالبان ایجاد نمی‌کند:

"من می‌خواهم به دولت چین اجازه دهم تا در مورد این که این به چه معنی‌است در رابطه با آن‌ها صحبت کند و اینکه آیا آنان به طور رسمی طالبان را به رسمیت شناخته اند یا خیر. من برخی از نظرات مخالف آنان را دیده‌ام."

میلر افزود، طالبان برای به رسمیت شناخته شدن باید گام‌های مشخصی بخصوص در بهبود وضعیت زنان بردارند.

این در حالی است که روز گذشته شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، اعتبارنامه مولوی اسدالله بلال کریمی، سفیر حکومت طالبان برای چین را پذیرفت.

رسانه دیلی چین در گزارشی به نقل از وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجۀ چین نوشته است که پذیرفتن سفیر جدید حکومت طالبان برای چین یک مسئله دیپلماتیک عادی است.

او همچنان افزوده است که نباید افغانستان از جامعۀ جهانی کنار گذاشته شود.

داوود مایار، آگاه روابط بین‌الملل می‌گوید، چین با این اقدام آخرین گام‌ها برای به رسمیت شناسی حکومت طالبان را برداشته است:
"از نظر دیپلماسی یا تشریفات، نفر اول یک کشور طی یک نامۀ رسمی به نفر اول کشور دیگر نمایندۀ خود را معرفی می‌کند که این مراحل طی شده و از این واضح می‌شود که چین یعنی به همان آخرین قدم به رسمیت شناسی نزدیک شده است."

غوث جانباز، دیپلمات پیشین هم به این باور است که چین با بازی دوگانه و بدون توجه به واکنش ایالات متحدۀ امریکا به روابطش با حکومت طالبان ادامه خواهد داد.

به گفتۀ جانباز، در این بازی منفعت اقتصادی چین و ممانعت از ایجاد روابط میان طالبان و جدایی‌طلبان اویغور چین نهفته است:
"چین هنوز همنوا با سایر کشورها است، رسماً به رسمیت شناختن طالبان را اعلام نمی‌کند و لیکن سفیر خود را هم روان می‌کند و سفیر طالبان را هم در سطح کلان می‌پذیرد، یعنی همین بازی دوگانه‌ای را ادامه می‌دهد، اینکه عکس‌العمل ایالات متحدۀ امریکا در رابطه به موقف سیاسی چین چه خواهد بود و به چه ترتیبی خواهد بود، چین این را در نظر نخواهد گرفت."

تاکنون هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

جامعۀ جهانی و برخی کشورهای منطقه بارها از حکومت طالبان خواستند که برای به رسمیت شناخته شدن، به حقوق بشر به خصوص حقوق زنان و دختران احترام بگذارند و حکومت فراگیر تشکیل دهند.

اما حکومت طالبان مدعی است که حکومت‌شان فراگیر است و در حقوق همه افغانان به شمول زنان در چارچوب شریعت اسلام تامین است. ادعا هایی که ظاهراً مورد قبول

جامعۀ جهانی و مخالفان سیاسی و نظامی طالبان قرار گرفته نگرفته است.

XS
SM
MD
LG