وزارت خارجه حکومت طالبان امروز دوشنبه (۲۹ جنوری) میزبان یک نشست نمایندگان کشور های منطقه و همسایه افغانستان خواهد بود.
طالبان در پی توسعه همکاری های منطقهای و ایجاد احترام متقابل از نشست کابل هستند.
عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان در پیام ویدیویی در شبکه ایکس، توییتر سابق دیروز یکشنبه (۲۸ جنوری) نشر کرد و در مورد اهداف نشست کابل جزئیات داد:
"در این نشست روی ایجاد روایت منطقهای میان افغانستان و کشورهای منطقه و گسترش همکاریهای منطقهای بحث های همه جانبه صورت خواهد گرفت. امارت اسلامی افغانستان می خواهد در مورد راهکار تعامل منطقه محور بر اساس منافع مشترک، احترام متقابل و همچنان اتصال منطقهای و فرصت های ترانزیتی بحث ها متمرکز باشد."
سید رسول موسوی، رئیس اداره جنوب آسیای وزارت خارجه ایران هفته گذشته گفته بود که کابل میزبان یک حرکت مهم دیپلماتیک خواهد بود که به گفته اش، نمایندگان و سفیران ایران، پاکستان، چین و روسیه در آن اشتراک خواهند کرد.
موسوی افزود که این دیدار نشان دهنده توجه ویژه همسایگان افغانستان به صلح، ثبات و رفاه مردم افغانستان و امنیت منطقه است.
سفیر طالبان در پیکنگ نیز در پیوند به همین دیدار با مقام های چین دیدار کرده است.
بر اساس گزارشها، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان نیز در گفت وگو با خبرگزاری تاس روسیه گفته است که پیش از پایان ماه جنوری، روسیه، چین، ایران و پاکستان در مورد افغانستان نشستی را برگزار خواهند کرد.
کابلوف افزوده که در مورد راه ها برای ایجاد یک حکومت فراگیر و مبارزه با تروریزم با حکومت سرپرست افغانستان بحث و گفتگو خواهد شد.
کابل در حالی میزبان نشست نمایندگان و سفیران کشورهای منطقه و همسایگانش است که افغانستان و همسایگانش در چند هفته اخیر درگیر تنش ها و اختلاف های سیاسی بوده اند.
بزرگترین بحران برای افغانستان از زمانی آغاز شد که پاکستان اقدام به اخراج اجباری صد ها هزار پناهجوی افغان از خاکش کرد و بر اساس گزارش ها، در سه ماه گذشته حداقل پنجصد هزار پناهجو در سرمای شدید به افغانستان فرستاده شده اند.
علاوه بر این، اظهارات جنجالی جنرال عاصم منیر لوی درستیز اردوی پاکستان نیز در روز های اخیر با واکنش شدید مردم افغانستان و مقام های طالبان روبرو شده است.
جنرال عاصم منیر هفته گذشته در جلسهای گفت که زندگی یک پاکستانی برای او نسبت به تمام افغانستان ارزشمندتر است.
ایران و پاکستان نیز در جریان این ماه حملات هوایی به خاک یکدیگر انجام دادند و تنش تازۀ را در منطقه ایجاد کردند.
در آغاز این هفته در ایران در حمله شبه نظامیان در منطقه سیستان بلوچستان ۹ پاکستانی کشته شدند.
هنوز کسی مسئولیت این حمله را نپذیرفته و گروه جدایی طلب اردوی آزادیبخش بلوچستان دست داشتن در این حمله را رد کرده است.