لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۴۶

گزارش: بیشترین درخواست پناهجویی در فرانسه در سال ۲۰۲۳ از سوی افغان‌ها بوده است


پناهجویان افغان در فرانسه - عکس از آرشیف
پناهجویان افغان در فرانسه - عکس از آرشیف

اداره حمایت از پناهندگان و افراد بدون تابعیت فرانسه (او اف پی آر ای) می‌گوید، در سال ۲۰۲۳ بیشترین پناهجویان در این کشور افغانان بوده اند.

این دفتر روز سه شنبه، ۲۳ جنوری با نشر گزارشی گفته که از مجموع ۱۴۲ هزار ۵۰۰ درخواست پناهجویی در سال ۲۰۲۳ در فرانسه، ۱۷ هزار و ۵۰۰ درخواست مربوط افغانان است.

به اساس آمار ارائه شده از سوی این اداره، این ششمین سال پی ‌هم است که افغانان در صدر فهرست پناه‌جویان فرانسه قرار دارند.

در گزارش "او اف پی آر ای" آمده که پس از افغانستان، بنگلادش، ترکیه، جمهوری دموکراتیک کانگو و گینه بیشترین پناهجو را در فرانسه دارند.

بر اساس معلومات این اداره، در سال ۲۰۲۳ شمار پناهجویان در فرانسه ۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.

این در حالی است که شماری از پناهند‌گان افغان در فرانسه که اخیراً رفته اند، می‌گویند، تا رسیدن به این کشور با مشکلات زیادی روبه‌رو شدند.

یکی از آنان که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی ادعا کرد، به دلیل زیاد بودن مهاجرین در این کشور به آنان به گونه درست رسیدگی نمی‌شود:
"اینجا هم مشکلاتی وجود دارد، پناهندگان بسیار زیاد اند و فکر کنم دولت فرانسه نمی‌تواند به ما پناهجویان کمک کند. یعنی اینجا هم مشکل زیاد است، اینگونه افرادی هم هستند که در سرک‌ها می‌خوابند، حتی خبرنگارانی که توانستند ویزه بگیرند، دو شب را در سرک‌ها گذشتاندند."

شماری از پناهجویان که به فرانسه رسیده اند - عکس از آرشیف
شماری از پناهجویان که به فرانسه رسیده اند - عکس از آرشیف

الیاس طاهری، دیگر پناهندۀ افغان در فرانسه که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان به کشور همسایه پاکستان رفت و از آنجا به فرانسه رفته است، می‌گوید، پس از مشکلات زیاد به این کشور رسیده است:
"وقتی که کشور خود را ترک کردم و به پاکستان رفتم، مشکلات زیاد داشتیم، مشکلات اقتصادی و بی‌سرنوشتی در این یک سال آزار دهنده بود، بالاخره پاکستان را ترک کرده و به فرانسه آمدیم."

این در حالی است که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، ده‌ها هزار افغان به شمول نظامیان پیشین، فعالان مدنی، خبرنگاران و دیگر فعالان به گفتۀ خود شان به دلیل تهدیدات امنیتی و دیگر مشکلات به امریکا، اروپا و دیگر کشورها پناهنده شدند.

صدها هزار تن دیگر شان هم به دلیل ناداری، بیکاری یا به هدف رفتن به کشورهای مقصد، به کشورهای همسایه از جمله ایران و پاکستان مهاجر شدند که برخی از آنان هم هر از گاهی از مشکلات‌شان شاکی اند.

XS
SM
MD
LG