لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۹ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۳۹

نامهٔ عفو بین الملل به رئیس استخبارات طالبان؛« زنان در زندان ها شکنجه میشوند»


زندان پلچرخی جای که منیژه صدیقی یکی از زنان معترض زندانی است و گفته میشود در آنجا وضعیت خوب ندارد
زندان پلچرخی جای که منیژه صدیقی یکی از زنان معترض زندانی است و گفته میشود در آنجا وضعیت خوب ندارد

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که منیژه صدیقی، فعال حقوق بشر که نزد طالبان زندانی است، از وضعیت صحی خوب برخوردار نیست و به امکانات صحی هم دسترسی ندارد.

این سازمان در نامه‌ای به عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات حکومت طالبان نوشته است که منیژه صدیقی از شکنجه و بدرفتاری رنج می‌برد و حق دسترسی به خانواده یا وکیل خود را نیز ندارد.

در این نامه از رئیس استخبارات حکومت طالبان خواسته شده است که هر چه زودتر این فعال حقوق زنان را بدون هیچ قید و شرطی آزاد کند و حق دسترسی به وکیل مدافع از جمله خانواده را به او بدهد.

در همین حال لیلا بسیم، یکی از همکاران منیژه صدیقی و عضو جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان به رادیو آزادی گفت، منیژه در وضعیت خوبی نیست:

"گناه منیژه تنها مبارزه در برابر آپارتاید جنسیتی، مبارزه در برابر سیاست‌های غلط طالبان، مبارزه بخاطر حق اساسی انسانی خودش بود که امروز در زندان پلچرخی و در هوای سرد زمستان در پشت میله‌های زندان است."

لیلا بسیم تأیید می‌کند که به خانوادۀ منیژه صدیقی اجازۀ ملاقات با او داده نشده است.

منیژه صدیقی یکی از زنان معترض است که در اعتراضات و تظاهرات علیه محدودیت‌های طالبان بر دختران و زنان افغان شرکت کرده است.

طالبان به نقض گسترده حقوق زنان و دختران در افغانستان متهم اند
طالبان به نقض گسترده حقوق زنان و دختران در افغانستان متهم اند

منیژه صدیقی در ۹ اکتوبر ۲۰۲۳ بازداشت شد و براساس معلومات عفو بین‌الملل، او که هیچ جرمی بالایش ثابت نشده است، در پنجم دسامبر سال گذشته به زندان پلچرخی منتقل شده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در این مورد پاسخی نداد و پیش از این هم در مورد دستگیری و زندانی شدن زنان معترض به رسانه‌ها چیزی را شریک نساخته است.

اما عفو بین‌الملل می‌گوید، از زمانی که طالبان دوباره قدرت را به دست گرفته اند، در نتیجۀ سیاست تندروانۀ خود، زنان معترض را به زور و خودسرانه بازداشت، زندانی و شکنجه کرده و با آنان رفتار غیرانسانی و تحقیرآمیز کرده است.

این سازمان همچنان گفته که طالبان حقوق بشر دختران و زنان را در سطح وسیعی نقض کرده، از مشارکت سیاسی آنان جلوگیری کرده و آنان را از مشارکت در زندگی اجتماعی باز داشته اند. اقدامی که عفو بین الملل آن را نقض آشکار آزادی بیان، اجتماعات مسالمت آمیز و نقض حقوق بشر خوانده است.

این در حالیست که به روز دوشنبه هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارش خود در بارۀ وضعیت حقوق بشر در افغانستان نوشته است که از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر در زندان‌های طالبان، نیم آن شکنجه و سایر رفتارهای ظالمانه و تحقیر آمیز با زندانیان است.

اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان با نشر یک اعلامیه این گزارش را نادرست خواند.

حکومت طالبان پیش از این هم متهم به نقض حقوق بشری زندانیان از جمله شکنجه و آزار و اذیت آنان شده است.

XS
SM
MD
LG