لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۶

ایران: ۳۲ تن به اتهام انفجارهای خونین کرمان بازداشت شدند


محل انفجارها در شهر کرمان ایران. شماری از موترهای که در این انفجار ها تخریب شده اند.
محل انفجارها در شهر کرمان ایران. شماری از موترهای که در این انفجار ها تخریب شده اند.

مقام‌های ایران می‌گویند که تمامی مسئولان انفجارهای چهارشنبه (۳ جنوری) در ولایت جنوبشرقی کرمان بازداشت شده اند.

خبرگزاری ایرنا به نقل از مهدی بخشی سارنوال ارشد کرمان دیروز (۷ جنوری) گزارش داد که در مجموع تا اکنون ۳۲ متهم بازداشت شده اند و تحقیق از آنها ادامه دارد.

پیش از این اداره‌های استخبارات ایران، از بازداشت چند متهم در جریان روز جمعه خبر دادند.

در گزارش‌ها به نقل از مقام‌های ایرانی گفته شده که شانزده بمب نیز به دنبال حملات در کرمان کشف شده است.

گروه دولت اسلامی معروف به داعش مسئولیت هر دو حمله در کرمان را پذیرفته و ادعا کرده است که دو انتحار کننده این حملات را به اجرا گذاشتند.

اینسو خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع اطلاعاتی امریکا که خواسته اند بنابر حساسیت موضوع از آنها نام گرفته نشود، گزارش داده که بر اساس یافته‌ها توسط ایالات متحده شاخه ولایت خراسان گروه داعش مستقر در افغانستان، مسئول انفجارهای کرمان بوده است.

داعش با پذیرش مسئولیت این رویداد، جزئیات ارائه نکرده که گویا شاخه ولایت خراسان این گروه در عقب حملات کرمان قرار داشته.

در حملات چهارشنبه (۳ جنوری) که در چهارمین سالروز کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران رخ داد، دستکم ۹۱ تن کشته شدند. شمار زخمی‌ها هم حدود ۲۸۰ تن اعلام شده.

در گزارش‌ها، از مقام‌های ایرانی نقل شده که گفته اند، در ماه‌های گذشته، ۲۳ متهم مرتبط با گروه داعش در آنکشور بازداشت شده اند و بیش از ۶۰ بمب نیز به دست آمده.

مقام‌های ایرانی یکی از عاملان حمله چهارشنبه در کرمان را شهروند تاجیکستان معرفی کرده اند اما در مورد مسئول حمله دومی جزئیات نداده اند.

سه روز پس از حملات انتحاری در ایران، گروه داعش ادعا کرد که در انفجاری در منطقه شیعه نشین دشت برچی کابل، ۵ تن را کشته و ۱۷ تن دیگر را زخمی کرده است.

با آنکه پس از حاکمیت دوباره طالبان، رویداد‌های امنیتی در افغانستان کاهش یافته اما داعش در بیش از دو سال گذشته، مسئولیت چندین حمله مرگبار را پذیرفته و ادعا کرده است که در آن شیعیان و سایر اقلیت‌های مذهبی را هدف قرار داده.

سازمان ملل متحد و نهاد‌های مدافع حقوق بشری همواره از وقوع چنین حملات در افغانستان ابراز نگرانی کرده و خواهان محافظت از اقلیت‌ها به ویژه شیعیان شده اند و خواسته اند تا مسئولان رویداد‌های مرگبار در برابر اقلیت‌های افغانستان به عدالت کشانده شوند.

XS
SM
MD
LG