لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۳۴

برخی افغان‌های واجد شرایط پناهندگی به بریتانیا: کارهای ما پیشرفتی نداشته است


ساختمان پارلمان بریتانیا - عکس از آرشیف جنبه تزئینی دارد
ساختمان پارلمان بریتانیا - عکس از آرشیف جنبه تزئینی دارد

برخی افغان‌های دارای پرونده‌های پناهند‌گی بریتانیا در افغانستان مدعی اند که در شرایط بد امنیتی و به گونۀ مخفی در این کشور زندگی می‌کنند.

یک تن از آن‌ها که به گفتهٔ خودش در بخش‌های نظامی و حقوق بشر با حکومت بریتانیا در افغانستان همکار بوده ‌است، می‌گوید که هیچ کاری برای انتقال او صورت نگرفته است.

او که به دلیل آنچه مشکلات امنیتی عنوان کرد نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت:
"گفتند به کشور سوم باید بروید، به ایران رفتم به سفارت چندین مرتبه ایمیل کردم، گفتن که منتظر باش، اما از آن‌جا رد مرز شدیم به بسیار مشکلات آمدیم، گفتن دوباره برو، رفتم پاکستان آن‌جا هم گفت منتظر باش، اما در همی جنجال‌ها مرا گرفتند، دو سال شد امنیت غذایی، دسترسی به طبابت نداریم، جای کار کرده نمی‌توانیم، مثل زندانی در مکان‌های مخفی زندگی می‌کنیم، خواست ما از حکومت بریتانیا این است که به کیس‌های پناهند‌گی ما رسیدگی کنند تا زودتر از این مشکلات خلاص شویم."

یک تن دیگر که به گفتهٔ خودش مدت ۲ سال به عنوان محافظ در سفارت بریتانیا در کابل کار کرده، می‌گوید، بیش از دو سال می‌شود که با وجود تعهدات حکومت بریتانیا، هنوز در افغانستان در بی‌سرنوشتی بسر می‌برد.

او با شرط حفظ هویتش و تغییر صدایش به رادیو آزادی آزادی گفت:
"مدت چهار و پنج سال من به عنوان گارد با نیروهای بریتانیایی کار می‌کردم، بعد برای ما فورم هم روان کردند، فورم را خانه پری کردیم، بعد جواب دادن منتظر باشید، ما شما را از این‌جا بیرون می‌کنیم، اما دو و نیم سال می‌شود که بی‌سرنوشت همین‌جا ماندیم نمی‌دانم چه کار کنیم؟ از کشور بریتانیا می‌خواهم هرچه عاجل‌تر مرا از این‌ کشور خارج کند، وضعیت ما از هرنگاه و از نگاه امنیتی خراب است."

برخی رسانه‌های بریتانیایی روز شنبه گزارش دادند که دیوید کامرون، وزیر خارجهٔ بریتانیا در نامه‌ای به پارلمان این کشور گفته که هنوز هم نزدیک به ۷۰۰ افغان که تعهد انتقال‌شان به بریتانیا داده شده بود، در افغانستان گیرمانده‌اند.

از این میان روزنامۀ ایندیپیدنت در گزارشش نوشته است، دیوید کامرون در این نامه گفته است، یک مورد نیز وجود دارد که یک افغان که به او وعدهٔ انتقال به بریتانیا داده شده بود و در پاکستان منتظر بود، از سوی پاکستان به افغانستان اخراج شده است.

دیوید کامرون وزیر خارجه بریتانیا
دیوید کامرون وزیر خارجه بریتانیا

وزیر خارجهٔ بریتانیا از جریان کمک به انتقال آن عده از افغان‌های نظارت می‌کند که قبلاً با بریتش کونسل (شورای بریتانیا) و یا هم سفارت بریتانیا در کابل همکاری داشته‌اند.

در گزارش ایندیپندنت آمده است که بریتانیا در نظر دارد ۱۵۰۰ تن از مهاجرین افغان را منتقل کند، اما به نوشتۀ روزنامه، این افغان‌ها در داخل افغانستان و یا هم در پاکستان و ایران گیر مانده ‌اند.

حکومت بریتانیا پس از تصمیم حکومت موقت پاکستان مبنی بر اخراج اجباری مهاجران افغان از این کشور، در نظر داشت تا پایان ماه دسمبر ۳۲۵۰ افغان را که شامل زنان و کودکان می‌شوند از این کشور به بریتانیا منتقل کند.

بریتانیا تا کنون حدود ۲۵ هزار تن را از افغانستان به آن کشور منتقل کرده که شامل شمار کمی از افغان‌های دارای تابعیت بریتانیا نیز می‌شود، اما بیشتر آنها افرادی هستند که خود یا اعضای خانواده‌هایشان با نیروها، موسسات و یا سازمان‌های مربوط به بریتانیا کار کرده اند.

در آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی حکومت بریتانیا برنامه‌ای انتقال و اسکان افغان‌ها را آغاز کرد که تا هنوز بخش‌های دوم و سوم آن عملی نشده است.

XS
SM
MD
LG