نشست سه روزهٔ دیپلومات های پاکستانی با تمرکز روی چگونه روابط با افغانستان٬ در اسلام آباد آغاز شده است.
وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیهای گفته که در این نشست که از روز پنجشنبه آغاز شده، شماری از سفیران پاکستان و برخی دیگر دیپلوماتهای پاکستان در اسلامآباد پایتخت این کشور دعوت شدهاند.
در این بیانیه گفته شده که در این نشست ابعاد مختلف سیاست خارجی پاکستان با توجه به تحولات منطقهای و جهانی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
با آنکه در بیانیه وزارت خارجه پاکستان به بحث در مورد روابط و تعامل با افغانستان اشاره نشده، اما شماری از خبرنگاران پاکستانی که این نشست را دنبال میکنند میگویند که موضوع مهم این نشست، بحث در مورد چگونگی روابط با افغانستان خواهد بود.
طاهر خان، خبرنگار و تحلیلگر در اسلامآباد در این مورد به رادیو آزادی میگوید:
"بحث در مورد افغانستان موضوع مهمی خواهد بود، زیرا افغانستان اکنون یک موضوع مهم برای پاکستان است و اینکه وضعیت فعلی میان دو کشور چگونه است، قطعاً در مورد رسیدن به راههای حل برای بیرون شدن از این وضعیت بحث خواهد شد."
آقای طاهر خان میگوید که در حال حاضر به چگونگی روابط و تعاملات پاکستان با افغانستان از نظر امنیتی دیده میشود و با احتمال قوی به جای وزارت خارجه از سوی اردوی آن کشور تصمیمگیری خواهد شد، اما بهگفته او پیشنهاداتی در این نشست به اردوی پاکستان ارائه خواهد شد.
پیش از این برخی رسانههای پاکستانی گفته بودند که شماری از سفیران پاکستان و برخی دیپلوماتهای دیگر از۲۰ کشور جهان از جمله سفیران آن کشور برای افغانستان، هند، ایران، چین، ترکیه،امریکا، فرانسه، جرمنی، بریتانیا و روسیه در این نشست شرکت خواهند داشت.
این نشست درحالی در پاکستان برگزار میشود که هیئت طالبان به سرپرستی والی کندهار در اسلامآباد حضور دارد و روز گذشته با جلیل عباس جیلانی سرپرست وزارت امور خارجه پاکستان دیدار کردهاست.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در صفحه اکس (تویتر سابق) خود نوشته است که دو طرف در مورد حل مشکلات موجود در مسیر خط دیورند و ایجاد تسهیلات برای مردم دو طرف این خط گفتوگو کردند.
اما وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه خود گفته که سرپرست وزارت امور خارجه آن کشور با هیئت طالبان در مورد نگرانیهای دوجانبه، صلح و امنیت نیز گفتگو کردهاست.
سفر هیئت طالبان به پاکستان در حالی صورت میگیرد که پس از افزایش حوادث امنیتی اخیر در پاکستان، حکومت پاکستان بارها با متهم کردن طالبان به حمایت از تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) ادعا کرده که این حمایت به افزایش حملات در آن کشورمنجر شدهاست.
اما مقامهای طالبان این اتهامات را رد کرده و گفتهاند که اجازه نمیدهند از خاک افغانستان علیه سایر کشورها استفاده شود و نه مسئولیت حفظ امنیت کشورهای دیگر را بر عهده دارند.