لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۳۵

متیو میلر: امریکا از تعیین نماینده ویژه ملل متحد برای افغانستان حمایت می‌کند


متیو‌ میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا
متیو‌ میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا

وزارت خارجه امریکا می‌گوید که واشنگتن از قطعنامه ملل متحد برای تعیین نماینده ویژه این سازمان برای افغانستان حمایت می‌کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه به تاریخ ۲۹ دسمبر قطعنامه نحوه و افزایش تعاملات با افغانستان و رهبران طالبان و تعیین نماینده ویژه برای افغانستان را تصویب کرد.

متیو‌ میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا ناوقت روز چهارشنبه در یک نشست خبری در پاسخ به سؤالی در این مورد تأکید کرد که ادغام افغانستان با جامعهٔ جهانی در صورتی امکان‌پذیر است که این کشور بر اساس مکلفیت‌های بین‌المللی خود عمل کند.

آقای میلر افزود: "به باور ما یک نماینده ویژه می‌تواند برای هماهنگی تعامل بین‌المللی در مورد افغانستان برای دستیابی به اهداف تعیین شده در قطعنامه، موقف خوبی داشته باشد. ما همچنین فکر می‌کنیم که این قطعنامه پیام روشنی را برای طالبان و مردم افغانستان و به جهان، ارسال می‌کند و نشان می‌دهد که شورای امنیت سازمان ملل متحد از روندی حمایت می‌کند که طی آن افغانستان تنها با انجام تعهدات بین‌المللی خود در جامعه بین‌المللی ادغام می‌شود."

آقای میلر همچنان اضافه کرد که آنان نگران احکام به گفته او سرکوب‌گرانه طالبان علیه زنان و دختران و عدم تمایل طالبان به تشکیل حکومت فراگیر هستند. به گفته او تصامیمی‌که طالبان گرفته اند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به جامعه افغانستان وارد می‌کند و طالبان را از عادی‌سازی روابط با جامعه‌ بین‌المللی دورتر می‌کند.

اما وزارت خارجهٔ حکومت طالبان یک روز پس از آن‌که شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامۀ را برای تعیین نماینده ویژه برای افغانستان تصویب کرد، گفت که در موجودیت یوناما، گزینش نمایندهٔ به گفته آن‌ها اضافی برای افغانستان غیر ضروری است.

در اعلامیه ادعا شده که نمایندگان ویژه نه‌تنها در تاریخ معاصر افغانستان و جهان هیچ مناقشه‌ای را حل نکرده‌اند، بلکه به گفته حکومت طالبان با تحمیل نسخه‌های خارجی اوضاع را بیشتر از پیش دشوار کرده‌اند.

حکومت طالبان همواره ادعا کرده که به تعهدات بین‌المللی خود عمل کرده‌است.

شمار از آگاهان مسایل سیاسی می‌گویند به نظر می‌رسد که طالبان به تعهدات خود مطابق توافق‌نامه دوحه عمل نکرده‌اند.

اسحاق اتمر یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت که امریکا تلاش می‌کند با حمایت از تعیین نماینده ویژه ملل متحد بر طالبان برای ادغام افغانستان با جامعه جهانی فشار وارد کند و از سوی هم قناعت مردم امریکا در این خصوص را فراهم کند: "محدودیت‌های روی تعلیم دختران، کار زنان و فراگیر ساختن حکومت ملی و مواردی دیگر اند که طالبان را مورد بازپرس قرار می‌دهد. من فکر می‌کنم که امریکا کوشش می‌کند که مردم امریکا را قناعت بدهد توافق که با طالبان صورت گرفته گویا یک توافق درست بوده است."

جریان امضای توافقنامه دوحه میان نمایندگان ایالات متحده امریکا و طالبان در دوحه پایتخت قطر February 29, 2020
جریان امضای توافقنامه دوحه میان نمایندگان ایالات متحده امریکا و طالبان در دوحه پایتخت قطر February 29, 2020

توافق‌نامه دوحه از سوی نماینده امریکا و طالبان در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ در دوحه پایتخت قطر امضا شد.

با امضای این توافق‌نامه باورها بر این بود که طالبان از جنگ دست بردارند، روابط‌شان را با همه گروه‌های هراس‌افگن قطع‌ کنند و یک حکومت موقت شکل بگیرد و گمان برده می‌شد که رویکرد طالبان نسبت به دور اول حاکمیت‌شان تغییر کرده و آنان به حقوق زنان و آزادی‌های فردی احترام خواهند گذاشت.

اما حکومت طالبان همواره از عملی شدن موارد توافق‌نامه دوحه اطمینان داده است.

XS
SM
MD
LG