روزنامه امریکایی نیویارک تایمز، به وضعیت افغانستان زیر حاکمیت طالبان توجه کرده است.
روزنامه می نویسد که افغانستان که یک زمان صحنه طویل ترین جنگ امریکا بود، اکنون از بحث های عامه در ایالات متحده ناپدید شده.
به باور کَتی گانون نویسنده مطلب، جنگ امریکا در افغانستان پایان یافته، اما سفارت این کشور در کابل خالی مانده و یادآور آن است که امریکا چگونه افغانستان را پس از خروج کامل، در حالت انزوا قرار داد.
در ادامه آمده است که واشنگتن فشار های را بر طالبان به اجرا گذاشته تا آنها نظریه های میانه رو داشته باشند، به ویژه در بخش رعایت حقوق زنان، شمولیت چهره های غیر وابسته به طالبان در حکومت و همچنان رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر.
نیویارک تایمز مینویسد که منزوی کردن طالبان در واقع افغان ها را در حالت انزوا قرار داده و آنها را به وضعیت بد و بیچارگی کشانده است.
به نوشته نویسنده، زمانش فرا رسیده تا پذیرفته شود که برخی از پالیسی های گذشته ناکام شد و اکنون امریکا و متحدانش باید در مسئله افغانستان نقش بزرگتری ایفا کنند.
نویسنده پیشنهاد می کند که ایالات متحده باید سفارتش را در کابل بازگشایی کند تا بتواند به افغان ها رسیدگی بیشتر و بهتر داشته باشد و این سو شهروندان افغانستان نیاز دارند که بدانند ایالات متحده و سایر کشورها، در کنار شان هستند.
نشریه دیپلومات به اظهارات محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان تمرکز کرده که گفته است، تمامی حملات در خاک افغانستان توسط شهروندان خارجی به ویژه پاکستانی ها و تاجیکستانی ها صورت گرفته.
مجاهد بی آنکه از کشوری نام ببرد، همسایه های افغانستان را مرکز اصلی تولید، فروش و قاچاق اسلحه دانسته است.
به نوشته دیپلومات، هنگامی که طالبان در اگست سال 2021 دو باره قدرت را در افغانستان در دست گرفتند، عمران خان صدراعظم وقت پاکستان از آنها استقبال کرد. اما اکنون رابطه طالبان افغان با پاکستان مملو از تنش شده، موضوع هم معلوم است، پاکستان ادعا می کند که هسته مرکزی تحریک طالبان پاکستان در افغانستان است، ادعای که مقام های طالبان همواره رد کرده اند.
در این مطلب در مورد تاجیکستان گفته شده که در داشتن رابطه با افغانستان تحت حاکمیت طالبان، از نخست تردید داشته و از منتقدان درجه یک طالبان بوده است.
تاجیکستان همچنان میزبان شماری از اعضای گروه موسوم به جبهه مقاومت ملی افغانستان تحت رهبری احمد مسعود است، گروهی که مخالف مسلح طالبان به شمار می رود.
دیپلومات می نویسد که طالبان افغان پیش از آنکه دوباره به قدرت برسند، گروه جماعت انصارالله از مخالفان حکومت تاجیکستان را به عنوان مسئولان مرزی می شناختند.
در ادامه گفته شده است که انصارالله در پنج منطقه مرزی تاجیکستان با افغانستان حضور فعال دارد و چالش بزرگ امنیتی دانسته می شود.
در اخیر مطلب آمده که حکومت طالبان می خواهد این پیام را برساند که از خاک افغانستان به هیچ کشوری آسیب نخواهد رسید، اما همسایه های این کشور از افغانستان تحت کنترول طالبان شکایت دارند و از فعالیت گروه های مختلف در این کشور ابراز نگرانی می کنند.
پر خوانندهترینها
۱