لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۱۵

بزنس استاندارد: هزاران نفر پس از اخراج از پاکستان در فضای باز زیر خیمه زندگی می‌کنند


یک پسر افغان که با خانواده اش از پاکستان اخراج شده در منطقه تورخم.
یک پسر افغان که با خانواده اش از پاکستان اخراج شده در منطقه تورخم.

روزنامه بزنس استاندارد که از هند منتشر می شود، مطلبی در مورد اخراج افغان‌ها از کشورهای همسایه به ویژه پاکستان منتشر کرده است.

در ابتدای مطلب به اسکان موقت در مناطق کوهستانی تورخم اشاره شده است که هزاران نفر پس از اخراج از پاکستان در فضای باز زیر خیمه زندگی می کنند و بعد از طی مراحل در آنجا، به مناطق دیگر انتقال داده می شوند.

در ادامه مطلب می خوانیم که بیش از ۴۰ سال جنگ، فقر و مشکلات دیگر بسیاری از مردم افغانستان را مجبور به مهاجرت کرده است و به نوشته این روزنامه، در حال حاضر حدود ۶ میلیون افغان در خارج از افغانستان مهاجر هستند و سه و نیم میلیون نفر دیگر از خانه‌های خود در داخل افغانستان بیجا شده اند.

مقام‌های حکومت طالبان هفته گذشته گفته‌ بودند که تعداد افغان‌هایی که در هفته‌های اخیر از برخی از کشورهای همسایه به ویژه پاکستان به افغانستان بازگردانده شده به ۸۰۰ هزار نفر رسیده است و این روند همچنان ادامه دارد.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به رادیو آزادی گفته است که بسیاری از اخراج شدگان نمی دانند کجا بروند، زیرا برخی از آنها برای اولین بار به افغانستان می روند سرپناه ندارند و فرصت کاری برای‌شان مساعد نیست.

روزنامه بزنس استاندارد می افزاید که، افغانستان از قبل هم یک کشور فقیر بود و پس از آن میزان رکود اقتصادی افزایش پیدا کرد که طالبان در اواسط ماه اگست ۲۰۲۱ دوباره کنترل افغانستان را به دست گرفتند.

در ادامه این مقاله آمده است که بیش از ۲۸ میلیون نفر در افغانستان برای بقای خود به کمک‌های بین‌المللی وابسته هستند.

به نوشته این روزنامه، بیجا شدگان فقیر‌ترین مردمی هستند که در مناطق مختلف کشور در کمپ‌ها زندگی می‌کنند.


نشریه اینترنتی میل آنلاین روز گذشته در مورد تصاویر عکاس هالندی "فرانک وان دین بیرج تفصیلاتی را منتشر کرد که در دهه هفتاد در سفر خود به افغانستان گرفته بود.

در آغاز نوشته آمده است که افغانستان، سوریه و ایران که امروز مکان‌های خطرناکی برای سفر غربی‌ها به شمار می‌روند در سال‌های ۱۹۷۰، برای اروپایی‌ها بهترین مکان‌ها بود که به این کشور‌ها سفر می‌کردند و تقریباً همه جا برای آنها بهشت به نظر می‌رسید.

فرانک که اکنون ۷۳ سال دارد، بهترین عکاس زمان خود بود. عکس‌هایش تصویر روشنی از افغانستان قبل از طالبان را نشان می‌دهد.

در آن زمان مردم مناطق شهری افغانستان لباس‌های به سبک غرب می‌پوشیدند و برخی مکان‌های تاریخی از جمله مجسمه‌های تاریخی بودا که طالبان قبل از سقوط رژیم خود در سال ۲۰۰۱ تخریب کردند، قابل توجه بود.

به نوشته میل آنلاین، این عکاس هالندی سفرش را با موتر از امستردام در ۲۲ مارچ ۱۹۷۶ میلادی آغاز کرد، به هند و نیپال هم رفت و سپس در ۲۲ مارچ ۱۹۷۷ میلادی به کشورش بازگشت.

این عکاس که طی یک سال ۵۵ هزار کیلومتر را طی کرد به مدتی یک ماه در افغانستان بود.

در یکی از تصاویر این عکاس، کابل آن زمان دیده می شود که چند دکان دار ترکاری را روی مرکب‌ها گذاشته اند و در بازار محلی به فروش می رسانند. در برخی دیگر از عکس‌ها مناطق زیبای بامیان و مجسمه‌های تاریخی بامیان نیز دیده می‌شود.

XS
SM
MD
LG