لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۱

تبصره رفیوجی انترنشنل در مورد اخراج مهاجران افغان از پاکستان


یک موتر حامل مهاجران اخراج شده افغان از پاکستان در منطقه سرحدی تورخم
یک موتر حامل مهاجران اخراج شده افغان از پاکستان در منطقه سرحدی تورخم

نشریه بین‌المللی پناهنده، رفیوجی انترنشنل، در مطلبی از پاکستان خواسته است که زنان مهاجر افغان را به کشوری که در آن به گفته نویسنده، تبعیض جنسیتی وجود دارد، نفرستد.

نشریه به دستگیری، حبس و اخراج پناهجویان افغان بی‌اسناد از سوی پاکستان اشاره کرده و گفته که ظرف چند هفته پاکستان ۴۹ مرکز برای دستگیری و اخراج افغان‌ها ایجاد کرده است.

اما سازمان‌های بین المللی کمک رسانی و سازمان‌های حقوق بشری این تصمیم پاکستان را نکوهش کرده اند.

به نوشته نشریه، پاکستان از اواسط ماه سپتامبر تا هفته اول اکتبر حدود نیم میلیون مهاجر افغان را به افغانستان بازگردانده است.

در ادامه آمده که زمستان است و میلیون‌ها نفر در افغانستان با گرسنگی و فقر شدید رو به رو هستند و مهاجران افغان در حالی از پاکستان اخراج می شوند که طالبان به گفته نویسنده همچنان به نقض حقوق بشر در افغانستان ادامه می دهند.

بر اساس رفیوجی انترنشنل، در میان پناهجویان افغان شماری زیادی زنانی هم هستند که در دولت قبلی پست‌های بالایی داشتند یا فعال حقوق بشر و روزنامه نگار بودند.

در مطلب می خوانیم که این زنان به زور به کشوری فرستاده می شوند که طالبان به گفته نویسنده در برابر زنان تبعیض جنسیتی روا می دارند، بیش از ۸۰ فرمان علیه زنان صادر کرده و زنان و دختران را از رفتن به مکان‌های عمومی از آموزش‌های ثانوی و عالی گرفته تا رفتن به حمام و پارک‌های تفریحی منع کرده اند.

روزنامه نیو استریتس تایمز در مطلبی نوشته که مالزیا باید در بازسازی افغانستان نقش اساسی داشته باشد و افزوده که این نقش را در بخش صحت با گشایش سفارت خود در کابل آغاز کند.

در ادامه می خوانیم که داکتر قلندر عباد سرپرست وزارت صحت عامه طالبان گفته که مالزیا باید پرسنل طبی افغانستان را آموزش دهد و به آنها کمک کند تا مهارت‌های تخصصی خود را بلند ببرند. در مطلب آمده که او همراه ۱۰ مقام دیگر برای اولین بار به همکاری برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد از کوالالامپور دیدار می‌کند.

وزیر صحت عامه طالبان در جریان سفر رسمی تازه‌اش به مالزیا، از این کشور خواسته تا سفارت خود را در کابل بگشاید.

در بیش از دوسال از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، هنوز هیچ کشوری حکومت آنان را به رسمیت نشناخته است.

در مطلب نیو استریتس تایمز می خوانیم که افغانستان در حال حاضر به شمار بیشتر داکتران مجرب نیاز دارد. این در حالی است که فعالان زن با ابراز نگرانی می گویند که وضع ممنوعیت طالبان بر آموزش‌های ثانوی و عالی دختران و زنان در افغانستان این کشور را از داشتن داکتر و پرستار زن در سال‌های آینده محروم خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG