روزنامه ده هیل (the Hill) که خبرهای کانگرس امریکا را به نشر میرساند در شماره اخیر خود در باره تلاشهای زنان افغان و مقاومت آنها در برابر سرکوبی در نظام طالبان مطلبی را به نشر رسانده است.
روزنامه می نویسد زنان افغان در چنین یک شرایط نا هموار که حقوق آنها بطور منظم از بین برده میشود یک مسیر دشوار را طی می کنند. به نوشته روزنامه با گذشت هر روز فضای مدنی و اجتماعی برای زنان افغان مخصوصاً خبر نگاران، فعالان و کسانی که صدای خود را بلند میکند تنگتر میشود.
ده هیل می افزاید طالبان با صدور تقریباً ۹۰ فرمان حقوق زنان را در بخش های دسترسی به تعلیم، کار، آزادی حرکت، اشتغال، دفاع از تبعیض جنسیتی، مشارکت سیاسی و اجتماعی، دسترسی به خدمات طبی و آزادی بیان و بخش های دیگر را محدود ساخته اند.
به نوشته روزنامه در چنین شرایط اختناق زنان افغان خاموش ننشسته و با وصف تهدید های بازداشت، شکنجه و زندان آنها به سرکها بر آمده و صدای خود را برای بدست آوردن حقوقی که غیر مشروع و غیر قانونی از آنها گرفته شده، بلند کرده اند.
در بخش دیگر مطلب روزنامه می خوانیم که زنان افغان با این مقاومت و تحمل، تصویری را که از آنها همچون قربانی های غیر فعال ترسیم شده بود، غلط ثابت کردند.
روزنامه می افزاید از همین روست که در هر تجمع، گردهمایی و سیمینار چه در عقب دروازه های بسته باشد و چه در محضر عام، مقاومت و استقامت زنان افغان در مرکز دقت قرار گرفته و توجه و تحسین را به خود جلب کرده است. به گفته روزنامه زنان افغان تنها مسیر خود را تعیین نکرده اند، بلکه مردان را هم بسمت صلح و آزادی سوق داده اند. به نوشته روزنامه این حالت یک تغییر جدی را در دیدگاه تاریخی در رابطه با زنان افغان نشان میدهد.
مجله اکانامیست در شماره اخیر خود در مورد اخراج مهاجرین افغان از پاکستان مطلبی را به نشر رسانده و می نویسد که یک تعداد افغانها که بخاطر تهدید و خطر حیاتی کشور خود را ترک کرده بودند، امروز دوباره با زور و اجبار به کشور شان فرستاده میشوند که بار دیگر با تهدید مقابل خواهند شد.
مجله سرگذشت یک ترجمان افغان بنام امید را به نشر رسانده که بعد از برگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرده بود. او و خانواده اش از سرحد گذشته و در پاکستان بسر میبردند تا اسناد پناهندگی آنها به غرب تکمیل شود. مجله مینویسد امید، همسرش نفیسه و سه کودک آنها روی زمین چهار زانو نشسته و مصروف خوردن نان بودند که دروازه آنها زده شد، همه آنها در جای خود خشک ماندند چون از پشت در صدا شنیده شد که پولیس است در را باز کنید.
مجله اکانامیست مینویسد که سرگذشت خانواده امید یک نمونه از شرایطی میباشد که هزاران افغان مهاجر در پاکستان با آن رو به رو هستند.
پر خوانندهترینها
۱