افغانستان
مجاهد: از مولانا فضل الرحمن برای سفر به کابل رسماً دعوت شده است

حکومت طالبان تایید میکند که از مولانا فضل الرحمن رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان دعوت کرده که به کابل سفر کند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در این مورد در ویدیوی که رادیو تلویزیون ملی در کنترل طالبان در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) امروز یکشنبه منتشر کرد جزئیات داد:
"محترم فضل الرحمن رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان دعوت شده که به کابل سفر کند تا مردم پاکستان را از نیت و ارادۀ مردم افغانستان و امارت اسلامی آگاه کند تا بعضی از تبلیغات و پروپاگندهای که صورت میگیرد، اذهان عامه را در آن کشور [پاکستان] خراب نکند."
آقای مجاهد افزود که حکومت طالبان میخواهد که از تبلیغات جلوگیری کند و واقعیتهای موجود را با مردم پاکستان شریک سازد.
به گفتۀ وی در این راستا مولانا فضل الرحمن میتواند نقش خوبی را ایفا کند.
پیش از این حزب جمعیت علمای اسلام در بیانیهای در شبکۀ اجتماعی ایکس گفته بود که سردار احمد شکیب سفیر طالبان در اسلام آباد پیام خصوصی حکومت طالبان را به مولانا فضل الرحمن رسانده است.
به دلیل آنچه مقامهای پاکستانی عدم اقدام حکومت طالبان علیه جنگجویان تحریک طالبان پاکستان در افغانستان میدانند در روابط اسلام آباد و حکومت طالبان در این اواخر تنش ایجاد شده است.
انوارالحق کاکر صدراعظم موقت پاکستان در ماه نوامبر گفت که افغانستان تحت حاکمیت طالبان در زمینۀ سرکوب جنگجویان پاکستانی در خاک افغانستان هیچ همکاری نکرده و این جنگجویان از قلمرو این کشور برای حمله به پاکستان استفاده میکنند.
اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در پاسخ به این اظهارات آقای کاکر در اعلامیهای گفته بود که به هیچ کسی اجازه نمیدهند که از خاک افغانستان ضد کشورهای دیگر استفاده کند.
آقای مجاهد افزوده بود که برقراری امنیت در پاکستان مسئولیت حکومت طالبان نیست.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
توافق ازبکستان و طالبان برای ایجاد مرکز تجاری مشترک

ازبکستان اعلام کرده است که بهزودی با افغانستان یک مرکز تجاری مشترک ایجاد میکند و در ماه جاری میلادی هیأتی عالیرتبه برای گفتوگو درباره گسترش روابط تجاری به افغانستان خواهد فرستاد.
این موضوع را معاون وزیر صنعت، سرمایهگذاری و تجارت ازبکستان روز چهارشنبه در تاشکند، در دیدار با هیأت طالبان مطرح کرده است.
براساس اعلامیه وزارت صنعت و تجارت طالبان، احمدالله زاهد وزیر این وزارت، بهمنظور گفتوگو درباره مشکلات تاجران افغان در ازبکستان به تاشکند رفته است.
وزیر تجارت و صنعت ازبکستان وعده داده که مشکلات تاجران افغان را حل خواهد کرد و برای بررسی راههای گسترش روابط تجاری، هیأتی را به کابل اعزام خواهد کرد.
یو ان اچ سی آر: بیش از ۲۵۰ هزار افغان از ایران و پاکستان به کشورشان بازگشتهاند

کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) اعلام کرده که در ماه اپریل امسال، بیش از ۲۵۰ هزار افغان از ایران و پاکستان به کشورشان بازگشتهاند که بیشتر آنها بهدلایل فشار و اجبار برگردانده شدهاند؛ موضوعی که بحران بشری افغانستان را وخیمتر کرده است.
بر اساس آمار این اداره ملل متحد، حدود ۹۶ هزار تن از این افراد به اجبار اخراج شدهاند، در حالیکه نزدیک به ۱۵۴ هزار نفر دیگر بهطور داوطلبانه بازگشتهاند.
یوان اچ سی آر هشدار داده که بازگشت گسترده افغانها فشار مضاعفی بر منابع محدود کمکهای بشردوستانه وارد کرده و شرایط میلیونها انسان نیازمند به کمک را وخیمتر کرده است.
درخواست افسران متقاعد امریکایی از ترمپ برای ادامه حمایت از افغانها

تعدادی از افسران بازنشسته اردوی امریکا از دونالد ترمپ، رئیسجمهور امریکا خواستهاند که برنامه اسکان مجدد متحدان افغان را ادامه دهد. آنها هشدار دادهاند که رها کردن این برنامه میتواند به اعتماد متحدان جهانی ایالات متحده آسیب بزند.
این درخواست در حالی مطرح شده که برخی از فرمانهای اجرایی ترمپ که موقتاً پذیرش پناهندگان را متوقف کرده بودند، رو به پایان هستند. این فرمانها موجب تعلیق برنامههایی شدهاند که برای اسکان افغانهایی در نظر گرفته شده بود که با نیروهای امریکایی همکاری کرده بودند.
تا کنون دولت ترمپ مشخص نکرده که آیا این برنامهها از سر گرفته خواهد شد یا بهطور کامل متوقف میشود.
بر اساس گزارش فاکس نیوز، در ۱۰ اپریل، دفتر مدیریت و بودجه قصر سفید پیشنهادهایی به وزارت خارجه ارایه کرده که شامل توقف حمایت مالی از نهاد هماهنگکننده انتقال افغانها (CARE) میشود.
طبق این پیشنهاد، حدود ۶۰۰ میلیون دالر بودجه باقیمانده برای پایان تدریجی این برنامه تا پایان سال مالی ۲۰۲۵ اختصاص خواهد یافت.
اول می؛ روز جهانی کارگر

امروز، اول می، روز جهانی کارگر است.
سازمان بینالملی کار در وبسایت خود به مناسبت این روز نوشته که هوش مصنوعی رو به رشد است و بسیاری از افراد کارشان را از دست دادند.
شعار امسال «صحت و مصونیت در کار» شعاری که بر اهمیت سلامت و ایمنی در محیطهای کاری تأکید دارد.
این در حالیست که در افغانستان هزاران کارگر در شرایط دشوار، بدون بیمه صحی، تجهیزات ایمنی و حمایت قانونی کار میکنند.
پیش ازین بسیاری کارگران در معدن ذغال سنگ و کارهای ساختمانی براثر بد بودن شرایط کاری جان باختند.
منع نشر تصاویر موجودات زنده از طریق رسانههای محلی فاریاب و دایکندی

مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرده است که حکومت طالبان نشر تصاویر موجودات زنده از طریق رسانههای محلی در ولایتهای فاریاب و دایکندی را نیز ممنوع کرده است.
این مرکز روز چهارشنبه (دهم ثور) در خبرنامهای گفت که با این اعلام، شمار ولایتهایی که در آنها نشر تصاویر زنده جان ممنوع شده، به ۱۷ ولایت رسیده است.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان پیشتر گفته است که این ممنوعیت را بهصورت تدریجی در سراسر افغانستان تطبیق میکند.
ممنوعیت پخش تصاویر موجودات زنده بخشی از قانونی است که این وزارت در ماه اسد سال گذشته اعلام و در جریده رسمی منتشر کرد.
نهادهای مختلف بشمول دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما از ایجاد این قانون انتقاد کرده و از طالبان خواستهاند آن را لغو کنند.
"۹۶ هزار افغان از پاکستان و ایران اخراج شده اند"

سازمان ملل متحد گزارش داده است که تنها در ظرف کمتر از یک ماه گذشته بیش از ۱۵۰ هزار افغان مهاجر، به کشور شان برگشته اند.
به گزارش سازمان ملل متحد که روز سه شنبه نشر شد، کم از کم ۹۶ هزار تن از این برگشته ها به طور اجباری از ایران و پاکستان اخراج شده اند.
ملل متحد هشدار داده است که برگشت مهاجران، به این تعداد بالا، بحران بشری افغانستان را تشدید میکند.
شماری از مهاجران برگشته به افغانستان، در صحبت با رادیو آزادی از بدرفتاری نیروهای امنیتی ایران و پاکستان شکایت کرده و گفته اند که مجبور به ترک این دو کشور شده اند.
آنها همچنان از نداشتن امکانات اولیه برای زندگی در افغانستان شکایت کرده اند.
تیراندازی آشپز طالبان در ننگرهار؛ سه کشته و دو زخمی در یک پوسته امنیتی

در ولایت ننگرهار، آشپز یک پوسته طالبان بر محافظان این پوسته تیراندازی کرده است که در نتیجه آن دستکم سه تن کشته و دو تن دیگر زخمی شدهاند.
یک منبع امنیتی در ننگرهار که نخواست نامش فاش شود، به رادیو آزادی گفته این رویداد صبح روز سهشنبه، نهم ثور در ولسوالی شیرزاد رخ داده است.
از سوی دیگر، سید طیب حماد، سخنگوی فرماندهی امنیه ننگرهار، در خبرنامهای که به رسانهها فرستاده، وقوع این رویداد را تأیید کرده و گفته است که آشپز یادشده هنگام تلاش برای فرار، بازداشت شده است.
در مورد انگیزه و علت این تیراندازی چیزی گفته نشده و فرماندهی امنیه ننگرهار اعلام کرده که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.
حکومت طالبان فعالیت رادیو و تلویزیون «راه فردا» را به حالت تعلیق درآورد

حکومت طالبان فعالیت رادیو و تلویزیون «راه فردا» را به حالت تعلیق درآورده است
وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان امروز با نشر اعلامیهای در صفحه اکس (توییتر سابق) خود اعلام کرده که این اقدام در پی شکایت کارمندان این رسانه مبنی بر دریافت نکردن معاششان اتخاذ شده است.
در اعلامیه آمده است که این تصمیم از سوی «کمیسیون رسیدگی به تخطیهای رسانهای» گرفته شده و پرونده رادیو و تلویزیون «راه فردا» به محکمه فرستاده شده است.
رادیو و تلویزیون راه فردا در سال ۱۳۸۵ با امتیاز محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، در کابل ایجاد و آغاز به فعالیت کرد.
مسؤولان این رسانه تا اکنون در مورد تعلیق جواز کاریشان ابراز نظر نکردهاند.
این در حالی است که پس از روی کار آمدن حکومت طالبان، بسیاری از رسانهها به دلیل محدودیتهای شدید در نشرات و وضعیت بد اقتصادی با مشکلات جدی روبهرو شدهاند و شماری نیز فعالیتشان را متوقف کردهاند.
هند و افغانستان در یکسال گذشته ۸۹۰ میلیون دالر تجارت داشتهاند

وزارت صنعت و تجارت طالبان میگوید که در یک سال گذشته سطح تجارت میان افغانستان و هند به ۸۹۰ میلیون دالر رسیده است.
عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت امروز سهشنبه ۹ ثور به رسانهها گفته است که از این میزان تجارت، ۶۲۷ میلیون دالر به صادرات و ۲۶۳ میلیون دالر به واردات اختصاص داشته است.
جواد گفته که افغانستان به هند انجیر، کشمش سبز، زعفران، هنگ، زیره سبز و بادام صادر کرده و در مقابل ماشین آلات، شکر، مواد خام و پرزهجات موتر را وارده کرده است.
افغانستان از طریق بندرهای چابهار و واگه، و همچنان یک دهلیز هوایی با هند دادوستد تجاری دارد. بازرگانان افغان پیش از این گفتهاند که پاکستان در ترانزیت کالاها میان افغانستان و هند همکاری لازم را انجام نمیدهد.
کمک ۲.۲ میلیون دالری سویدن برای تغذیهٔ مادران و کودکان در افغانستان

برنامهٔ جهانی غذا در افغانستان اعلام کرد که ادارهٔ همکاریهای توسعهای سویدن برای حمایت از تغذیهٔ مادران و کودکان افغان، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دالر کمک کرده است.
با این کمک، به ۱۲۵ هزار مادر و کودک در جریان سه ماه غذای مغذی ارائه خواهد شد.
برنامهٔ جهانی غذا روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که این کمک جدید از سوءتغذیهٔ دهها هزار مادر و کودک جلوگیری خواهد کرد.
در بیانیه به نقل از موتینتا چیموکا، نمایندهٔ برنامهٔ جهانی غذا در افغانستان آمده است که امسال ۱.۲ میلیون مادر در افغانستان دچار سوءتغذیه هستند.
او همچنان گفته است که پیشبینی میشود ۳.۵ میلیون کودک دیگر نیز دچار این بیماری شوند.
بر اساس گزارشها، سویدن از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ بیش از ۳۰ میلیون دالر به برنامهٔ جهانی غذا در افغانستان کمک کرده است.