لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۸

برخی متقاعدین: بیش از دو سال شد حکومت طالبان حقوق ما را نپرداخته است


شماری از متقاعدین در کابل
شماری از متقاعدین در کابل

در حالی که اخیراً نگرانی‌هایی فزاینده‌ای در بارۀ وضعیت ناگوار بشری در افغانستان وجود دارد، شماری از متقاعدین یا بازنشستگان می‌گویند، با مشکلات زیاد اقتصادی روبه‌رو اند.

آنان به رادیو آزادی گفتند، در این فصل سرما برای تهیۀ وعده‌های غذایی خود و خانواده‌هایشان درمانده اند و پولی برای درمان بیماران‌شان و تهیۀ مواد سوخت برای گرم کردن خانه‌هایشان ندارند.

محمد طاهر ظفری و امیرجان مستمندی، دو تن از متقاعدین در شهر کابل می‌گویند:
"هیچ راه حل دیگر به ما باقی نمانده، سه سال گذشت زمستان سوم است که ما دچار مشکل هستیم مواد غذایی نداریم، چوب نداریم، در خانه‌های سرد همراه با اولادهای خود زندگی می‌کنیم، هیچ راه دیگر به ما نمانده که بر کسی صدا کنیم که برای ما چیز بدهید."

"در خانه هیچ چیزی نداریم، همچنان نه چوب و نه زغال. با بدبختی زیاد روبه‌رو هستیم. از امارت اسلامی (حکومت طالبان) خواهش می‌کنم که حق و حقوق ما را بدهد که امسال زمستان با بسیار بدبختی روبه‌رو هستیم، دو سال را به بسیار مشکلات سپری کردیم دیگر کسی برای ما قرض هم نمی‌دهد، پول و هیچ چیز دیگر نداریم."

افندی سنگر، یکی از متقاعدین و رئیس انجمن متقاعدین در افغانستان که بیش از چهار هزار عضو دارد، می‌گوید، با فرارسیدن سومین زمستان پس از حاکمیت طالبان، آنان هنوز نتوانسته اند حقوق‌شان را بدست بی‌آورند.

او در صحبت با رادیو آزادی از حکومت طالبان خواست تا به وعده‌اش در این باره عمل کند:
"حقوق متقاعدین باید به وقت و زمان پرداخته شود تا ما از مشکلات خلاص شویم همۀ ما ریش سفید هستیم، مریض هستیم، پول تداوی و کرایۀ خانه را هم نداریم، در این زمستان با بسیار مشکل مواجه هستیم، تقاضای ما از امارت اسلامی (حکومت طالبان) این است که معاش متقاعدین پرداخته شود این سال سوم است که پرداخته نشده است."

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در دو سال و نزدیک به چهار ماه گذشته حقوق متقاعدین پرداخته نشده است.

در جریان این مدت شماری از متقاعدین درافغانستان چندین بار صدای اعتراض‌شان را بلند کرده و خواهان پرداخت حقوق تقاعدی‌شان از سوی حکومت طالبان شدند، اما ظاهراً این صداها تاکنون بدون پاسخ باقی مانده است.

رادیو آزادی تلاش کرد که پاسخ حکومت طالبان را در بارۀ دلیل پرداخت نشدن معاش متقاعدین بپرسد، اما عبدالولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیۀ حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد.

اما او در اوائل سال جاری خورشیدی به رادیو آزادی گفته بود که طرح پرداخت حقوق متقاعدین از سوی رهبری حکومت طالبان هنوز تصویب نشده است.

در این حال عبدالواثق عمری، آگاه امور اقتصادی طولانی شدن عدم پرداخت حقوق متقاعدین را نگران کننده می‌خواند و می‌گوید، این موضوع می‌تواند بحران بشری افغانستان را گسترده‌تر سازد.

او به رادیو آزادی گفت:
"بخصوص به خانواده‌های متقاعدین مشکلات را ببار خواهد آورد، چون یک فقر مطلق برایشان پیش خواهد آمد که نتوانند نیازهای اساسی و اولیۀ زندگی خود را مانند خوراک، پوشاک، مسکن و رفتن نزد داکتر را برآورده بسازند."

این در حالی است که بر اساس ارقام ارائه شدۀ سازمان ملل متحد، در حال حاضر بیش از ۲۹ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

هر چند آمار دقیقی از متقاعدان موجود در افغانستان در دست نیست، اما انجمن متقاعدین افغانستان به رادیو آزادی گفت که ریاست خزینۀ تقاعد افغانستان در سال ۱۴۰۱خورشیدی، تعداد متقاعدین را ۱۶۹ هزار نفر اعلام کرده بود.

XS
SM
MD
LG