لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۸

نشست بین‌المللی خبرنگاران و رسانه‌های در تبعید افغانستان در جرمنی برگزار شد


شرکت کنندگان در نشست بین‌المللی خبرنگاران و رسانه‌های در تبعید افغانستان
شرکت کنندگان در نشست بین‌المللی خبرنگاران و رسانه‌های در تبعید افغانستان

نشست بین‌المللی خبرنگاران و رسانه‌های در تبعید افغانستان برای بررسی وضعیت خبرنگاران تبعیدی این کشور و راه‌های تقویت آنان در شهر برلین جرمنی برگزار شده‌است.

در این نشست دو روزه که از سوی صندوق اروپایی خبرنگاران در تبعید (جی‌ایکس فند) زیر نام « بازسازی رسانه‌های تبعیدی افغانستان؛ چالش‌ها، فرصت‌ها و مسیر پیش‌رو» برگزار شده ۱۵۰ خبرنگار و فعال رسانه‌ای در تبعید از سراسر اروپا، کانادا و امریکا به گونهٔ حضوری و آنلاین اشتراک کرده‌اند.

پنه لوپه وینترهاگر، رئیس این صندوق بر اهمیت حمایت پایدار از رسانه‌های تبعیدی تأکید کرده و این نشست را برای خبرنگاران افغان در تبعید بسیار مهم عنوان کرده‌ است.

لطف‌الله نجفی‌زاده، خبرنگار و از سخنرانان این نشست به رادیو آزادی گفت، این برنامه در بازتاب وضعیت رسانه‌ها در داخل و کار رسانه‌ها در بیرون از افغانستان کمک می‌کند: "کلان‌ترین تجمع خبرنگاران افغانستان است پس از تحولات دو سال پیش که بیشتر از صد خبرنگار از کشورهای غربی جمع شده‌اند تا به یک سؤال اساسی پاسخ بدهند که ما چه کرده می‌توانیم و چه باید بکنیم؟ من فکر می‌کنم که این دو روز که خبرنگاران این‌جا جمع شده‌اند کمک می‌کند که بازتابی از وضعیت خبرنگاران در داخل افغانستان و کار خبرنگاری در بیرون از افغانستان داشته باشد."

دانش‌ کروخیل از سخن‌رانان دیگر این نشست به رادیو آزادی می‌گوید، هدف از برگزاری این نشست هماهنگی بیشتر میان خبرنگاران و رسانه‌های تبعیدی است: "هدف اساسی این کنفرانس این بود که چطور این خبرنگاران و رسانه‌ها بتوانند با هم هماهنگی داشته باشند و برنامه‌های را که تولید می‌کنند و دارند چطور بتواند برنامه‌ها و صدای‌شان بالای مردم افغانستان تأثیر مثبت داشته باشد."

به‌ گفته آقای کروخیل، رسانه‌های تعبیدی نتواسته اند که جایگاه تأثیرگذار و مثبت را تا اکنون بین مردم افغانستان داشته باشند.

ظریف کریمی مسئول دید‌بان رسانه‌های نی، حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان اما ضمن قدردانی از برگزاری این نشست، از عدم اشتراک و سهم‌گیری خبرنگاران و مسئولان نهاد‌های حامی رسانه‌ها از داخل افغانستان در آن انتقاد می‌کند.

او به رادیو آزادی می‌گوید: "متأسفانه در نشست سمپوزیم خبرنگاران در تعبید که در جرمنی برگزار شده هیچ کدام از کارکنان و فعالان رسانه‌ای که در افغانستان اند در این نشست کدام دیدگاه و نظری نداشتند، ما هرچند نگرانی خود را با برگزار کنندگان شریک ساختیم، اما توجهٔ نشده، باز هم خواستار این هستیم که در تمام نشست‌ها خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای داخل افغانستان حضور داشته باشند، در غیر آن از نام خبرنگاران و رسانه‌های داخل افغانستان استفاده سوء خواهد شد."

نشست بین‌المللی خبرنگاران و رسانه‌های تبعیدی افغان در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها و خبرنگاران در داخل افغانستان با محدودیت‌های جدی و سانسور پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان، روبه‌رو بوده و تعدادی نیز در بند آن‌ها اند.

مرکز خبرنگاران افغانستان در ماه عقرب سال روان طی یک گزارش گفته که در شش ماه نخست سال روان خورشیدی دست کم ۷۵ رویداد نقض آزادی خبرنگاران و رسانه‌ها را ثبت کرده که شامل ۳۳ مورد بازداشت و ۴۲ مورد تهدید بوده است.

بر اساس معلومات نهاد نی، پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، ۵۰ درصد رسانه‌های افغانستان غیر فعال شده و نزدیک به هفتاد درصد خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای وظایف‌شان را از دست داده و بی‌کار شده‌اند و تعدادی از کدرهای مسلکی نیز افغانستان را ترک کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG