لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۴۹

افزایش ورود پناهجویان به کشور های اروپایی٬ آمار تازه ۱۷ در صد افزایش را نشان می دهد


تعدادی از خانواده های مهاجر
تعدادی از خانواده های مهاجر

اتحادیۀ اروپا می‌گوید که در ۱۱ ماه نخست سال جاری میلادی ۳۵۵ هزار و ۳۰۰ مهاجر به گونۀ غیرقانونی وارد مرزهای اروپا شدند.

آژانس گارد سرحدی و ساحلی این اتحادیه روز دوشنبه در گزارشی گفته که این آمار ۱۷ درصد افزایش را نسبت به زمان مشابه در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد و بیشترین رقم پس از سال ۲۰۱۶ است.

به گفتۀ این آژانس، بیشتر مهاجرینی که در سال ۲۰۲۳ به گونۀ غیرقانونی وارد اروپا شدند، شهروندان افغانستان، سوریه و گینه هستند.

شماری از افغانانی که امسال از مسیرهای مختلف و به گونۀ غیرقانونی وارد کشورهای اروپایی شدند، دلیل مهاجرت‌شان را وضعیت نامعلوم افغانستان، مشکلات اقتصادی و تهدیدات امنیتی عنوان می‌کنند.

نعیم، یک تن از آنان در بارۀ بخشی از مشکلات راه مهاجرت غیرقانونی به رادیو آزادی گفت:

"مشکلات عمده‌ای که سر راه ما بود عدم شناخت قاچاقچی‌های انسان بود، چون وقت زیاد نداشتیم باید از بلاروس بیرون می‌شدیم و همچنان سردی هوا یک مشکل بزرگ دیگر بود، افرادی بودند که ۱۰،۱۵،۲۰ روز و یک ماه داخل آن جنگل می‌ماند گرسنه و تشنه و بدون غذا."

مهاجرین با تقبل دشواری های فراوان و عبور از مسیر های دشوار تلاش می کنند خود را به کشور های اروپایی برسانند
مهاجرین با تقبل دشواری های فراوان و عبور از مسیر های دشوار تلاش می کنند خود را به کشور های اروپایی برسانند

حبیب‌الله، یک تن دیگر از این افغانان به رادیو آزادی گفت:

"بعد از سقوط راهی کشور ایران شدیم، بعد از ایران، ترکیه بعد از ترکیه یونان از یونان ۶،۷ کشور دیگر اینطرف آلبانی، کرواسی و مونتنی‌گرو و این‌ها تا اینکه رسیدیم به آلمان، این کشورها را ما کلا پیاده طی کردیم و راه قاچاق است، دیگر در راه ما جنازه دیدیم، حتی جمجمۀ انسان دیدیم در سر مرز ترکیه یا به این طرف که آمدیم از ترکیه به طرف یونان که آمدیم کشتی ما غرق شد، یعنی کم بود که کاملاً غرق شود که سر موقع یک کشتی تجاری آمد و ما را نجات داد."

بیشتر افغانانی که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان راه مهاجرت را در پیش گرفته اند، یکی از دلایل عمدۀ مهاجرت‌شان را تهدیدات امنیتی عنوان می‌کنند.

اما سخنگویان حکومت طالبان بارها مدعی شده اند به فرمان عفو عمومی رهبرشان متعهد اند.

با حاکمیت طالبان در افغانستان در آگست ۲۰۲۱، میلیون افغان به دلایل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی و بیکاری این کشور را ترک کردند که بیشترشان در پاکستان و ایران مستقر شدند و یک تعداد دیگرشان از راه‌های قانونی و یا غیرقانونی به کشورهای اروپایی مهاجر شدند.

XS
SM
MD
LG