لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۷

انعکاس موضوعات افغانستان در شماری از روزنامه های جهان


میل آنلاین
روزنامۀ بریتانیایی میل آنلاین گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس را در مورد افغانستان منتشر کرده است.

در گزارش می خوانیم که دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان یوناما به مناسبت روز جهانی حقوق بشر و هفتاد و پنجمین سالروز اعلامیۀ جهانی حقوق بشر از طالبان خواسته است که مکلفیت‌های حقوق بشری را به عنوان سنگ بنای آینده‌ای با ثبات، صلح آمیز و مرفه برای این کشور بپذیرند و از آن حمایت کنند.

در ادامه آمده که طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان در تابستان سال ۲۰۲۱، حقوق اساسی و آزادی‌های زنان و دختران را نقض کرده اند.

زنان از حضور در بسیاری مکان‌های عامه و زندگی روزمره محروم شده اند.

محدودیت‌ها بر زنان و دختران توسط طالبان در سطح جهانی محکوم شده است.

در گزارش آمده که دفتر ملل متحد در افغانستان ناکامی طالبان در حمایت از مکلفیت‌های حقوق بشری را برجسته کرده و گفته است که کشتارهای فراقانونی، شکنجه و بدرفتاری، بازداشت خودسرانه و دیگر تخطی‌ها را باز هم مستند سازی می‌کند.

یوناما گفته است، افرادی که در دفاع از حقوق بشری صدا بلند می کنند با دستگیری خودسرانه، توقیف، تهدیدات و سانسور رو به رو می شوند.

فیونا فریزر، نمایندۀ کمیشنری عالی حقوق بشر ملل متحد در افغانستان گفته است که به مدافعان حقوق بشری افغان که در زمینه حمایت از اصول بنیادی اعلامیۀ جهانی حقوق بشر، صلح، عدالت و آزادی بهای بزرگی را می پردازند ارج می‌گذارند و همبستگی خود را از آنها ابراز می‌کنند.

پیشاپیش، ایالات متحده دو مقام ارشد طالبان را به روز جمعه تحریم کرد.

شیخ محمد خالد حنفی سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر و فریدالدین محمود رئیس اکادمی علوم حکومت طالبان به دلیل نقض حقوق بشری به خصوص حقوق زنان و دختران توسط واشنگتن تحریم شده اند.

نیوزویک

مجلۀ نیوزویک مقالۀ تحلیلی را تحت عنوان «ابر افغانستان بر ایالات متحده و روسیه در اوکراین سایه افکنده» منتشر کرده است.

در مقاله به بن بست در جنگ روسیه در اوکراین اشاره شده و به نقل از یک فرماندۀ بلند پایۀ اوکراین گفته شده است که نظامیان اوکراینی از پیشروی نیروهای روسی جلوگیری کرده اند؛ اما اوکراین نتوانسته است که ۲۰ درصد قلمروش را که روسیه در آغاز جنگ تصرف کرد، پس بگیرد.

دیوید برینان نویسندۀ مقاله به اختلاف نظر در ایالات متحده در بارۀ جنگ اوکراین اشاره کرده و می‌گوید، در حالی که دونالد ترمپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده و برخی از جمهوریخواهان این جنگ را مانند جنگ ۲۰ سالۀ افغانستان بی‌فایده می‌دانند، رئیس جمهور جو بایدن و دیگران استدلال می‌کنند که کسی خواهان اعزام نیرو به اوکراین نیست، بلکه صرف درخواست ارسال سلاح‌های پیشرفته و حمایت مالی از اوکراین صورت می‌گیرد. به نظر آنها، حمایت از اوکراین برای امنیت غرب مهم است.

جولی نورمن استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در کالج لندن می‌گوید که مخالفان جمهوریخواه بایدن یقیناً که تلاش می‌کنند تا شکست در افغانستان را با وضعیتی به بن بست رسیدۀ اوکراین یکسان نشان دهند.

او در عین حال می‌گوید که احتمالاً افغانستان بزرگترین ناکامی پالیسی خارجی ایالات متحده بود. اما رئیس جمهور بایدن بارها از پایان دادن به جنگ طولانی امریکا در افغانستان دفاع کرده است.

XS
SM
MD
LG