همزمان با سرد شدن هوا و افزایش نیازمندی شهروندان افغانستان به برق دوامدار، شماری از مردم شکایت دارند که اخیراً پرچاویهای برق بیشتر شده است.
جان محمد، یکی از باشندگان ولایت ننگرهار در بارۀ مشکلات پرچاوی برق به رادیو آزادی گفت:
"یک مدت زیاد میشود که در ولایت ننگرهار پرچاوی برق نهایت زیاد شده است، مردم دچار مشکلات میباشند، اول اینکه هجوم مهاجرین در این ولایت زیاد است و از طرف دیگر غربت و بیچارگی، مردم توان خرید مواد سوخت زیاد را ندارد از طرف دیگر زمستان است نمیدانیم که علت پرچاوی برق چه است."
احمد، باشندۀ کابل نیز شکایت مشابهی دارد و میگوید که روزانه اصلاً برق درست وجود ندارد:
"پرچاوی برق بسیار زیاد شده است، روزانه برای یک ساعت میآید او هم منظم نیست و مشکلات مردم از این ناحیه بسیار زیاد است، بخاطری که همه کار ما وابسته به برق است، ما میخواهیم که این مشکل حل شود."
طارق، دیگر باشندۀ کابل که یک کارخانۀ کوچک تولید بوت دارد، میگوید، نه تنها خانهها بلکه برای کارخانههایشان هم برق منظم وجود ندارد:
"در این یک ماه و بیست روز مشکل برق بیخی زیاد شده است که ما روزانه بین سه تا چهار ساعت برق داریم و بس، ما از این ناحیه با مشکلات زیاد روبهرو هستیم، حکومت باید در کل توجه کند به ویژه کارخانههای تولیدی را که از صبح ۸ بجه تا ۴ عصر برق داشته باشیم."
ما این نگرانیهای شهروندان افغانستان را با حکمتالله میوندی، سخنگوی شرکت برشنا تحت کنترل حکومت طالبان شریک کردیم، اما وی تا زمان نشر این گزارش به پرسشهای ما پاسخ نداد.
اما این شرکت روز دوشنبه در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) خود نوشته که برق وارداتی ازبیکستان بعد از ترمیم اساسی تاسیسات برق در آن کشور، دوباره به گونۀ نورمال وصل شد.
برشنا افزوده است، روند برقرسانی به سب ستیشنهای خُلم و خنجان و همچنین ولایتهای بلخ، سمنگان، بغلان، پروان، کاپیسا، پنجشیر، کابل، ننگرهار، لغمان، غزنی، میدان وردک، لوگر، پکتیا و خوست دوباره به حالت عادی برگشته است.
این شرکت روز یکشنبه اعلام کرده بود که به دلیل ترمیم اساسی تاسیسات برق ازبیکستان، برق وارداتی آن کشور به افغانستان ۵۰ درصد کاهش مییابد.
شرکت برشنا همچنان افزوده بود که به دلیل کاهش میزان برق وارداتی از این کشورپارکهای صنعتی و ۱۱ ولایت با پرچاویهای بیشتر مواجه خواهند شد.
افزایش پرچاویهای برق یکی از مشکلاتی که از سالهای متمادی به این سو ادامه دارد و هر از گاهی شکایت شهروندان را به همراه دارد.
ادارۀ سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در ماه حمل سال جاری در یک گزارش خود گفت که افغانستان ۸۰ درصد برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایهاش وارد میکند.
این برق که از کشورهای ازبیکستان، تاجیکستان و ایران وارد میشود و در بیشتر موارد با افزایش مصارف برق در کشورهای میزبان و یا به میان آمدن مشکلات تخنیکی، روند برقرسانی در داخل افغانستان با مشکل روبهرو میشود.
پر خوانندهترینها
۱