ایندین اکسپرس
از سرگیری فعالیت سفارت افغانستان در دهلی نو پایتخت هند موضوع مهم برای روزنامه ایندین اکسپرس است.
سید محمد ابراهیم خیل و زکیه وردک، جنرال کنسولها در حیدرآباد و ممبی گفتهاند که به دعوت دولت هند مسئولیت امور قنسولی سفارت در دهلی نو را نیز بر عهده گرفتهاند.
پیش از این، فرید ماموندزی، سفیر گماشته شده از سوی نظام جمهوری مخلوع افغانستان در هند، از بسته شدن دائمی سفارت افغانستان در ۲۴ نوامبر خبر داده بود.
او در اعلامیهای گفته بود که از اول اکتوبر فعالیت خود را در هند به حالت تعلیق درآورده بود و امیدوار بود که حکومت هند موضعی را اتخاذ کند که برای ادامه فعالیتهای آنها موثر واقع شود.
ایندین اکسپرس نوشته است که آقای ماموندزی بسته شدن سفارت را اعلام کرد و جنرال قنسولهای فعلی را نمایندهٔ طالبان خوانده بود.
اما به نوشتهٔ این روزنامه، او به حکومت هند گفته است، که آنها متوجه شده اند که هند در رابطه با این موضوع به شاخصهای کلی نگاه میکند و این کار هرگز به معنای به رسمیت شناختن رژیم طالبان نیست.
ایندین اکسپرس نوشته است که در دو سال گذشته سفیر پیشین و ۲۸ دیپلمات جمهور مخلوع افغانستان در دهلی نو یک یک از هند به خارج سفر کردند و در غرب پناهنده شدند.
به نوشته این روزنامه، زمانی که طالبان دو سال پیش بر افغانستان حاکم شدند، ماموندزی به تمام سفارتخانههای بزرگ غرب در هند رفت و به آنها گفت که دیپلماتهای آنها به پناهندگی نیاز دارند.
اکنون سید محمد ابراهیم خیل و زکیه وردک، دیپلماتهای کنونی روز جمعهٔ گذشته مسئولیت سفارت را به عهده گرفتند اما آنان در مورد اینکه با حکومت طالبان رابطه دارند یا خیر چیزی نگفته اند.
تایمز آف اندیا
دیگر روزنامهٔ هندی تایمز آف ایندیا مطلبی را در مورد زنان باردار افغان منتشر کرده که واجد شرایط مهاجرت به بریتانیا هستند؛ اما همچنان در پاکستان منتظر اند.
بر اساس این مطلب، این زنان هشدار دادهاند که در صورت عدم اعزام فوری به بریتانیا، ممکن است که بقای فرزندانشان در خطر باشد.
این زنان یا اعضای خانوادهٔ آنها با نهاد بریتانیایی بریتش کونسل در افغانستان کار کردهاند که واجد شرایط مهاجرت به بریتانیا تحت برنامه اسکان مجدد افغانها هستند و در پاکستان تحت بررسی قرار میگیرند.
این در حالی است که روند اخراج گروهی افغانهای فاقد اسناد از پاکستان شدت گرفته و پاکستان گفته است که در این بخش با کسی سازش نمیکند.
برخی افغانها در پاکستان که پروندههای پناهندگی از ایالات متحده امریکا، کانادا و سایر کشورهای دیگر را دارند، شکایت دارند که با وجود داشتن مدارک لازم به افغانستان اخراج شدهاند.
ریلیف وب
دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) به مناسبت سوم دسامبر روز جهانی افراد دارای معلولیت مطلبی را در وبسایت خود منتشر کرده است که در آن اکثریت آنها در افغانستان از وضعیت بد خود شکایت دارند.
بر اساس این مقاله، این روز در حالی در جهان تجلیل میشود که معلولان در افغانستان بیش از هر کشور دیگری با تبعیض روبرو هستند و نمیتوانند که تحصیل کنند و یا فرصتهای کاری داشته باشند.
بر اساس تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از سال ۱۹۹۲ به اینسو، هر سال تاریخ سوم ماه دسامبر به عنوان روز جهانی افراد دارای معلولیت گرامی داشت میشود.