در ادامۀ جنگ در نوار غزه، یک تیم ملل متحد امروز اعلام کرد که ۲۹۱ بیمار در بزرگترین شفاخانۀ غزه باقی مانده اند.
به گفتۀ این تیم، ۳۲ نوزاد شامل این افراد اند که در وضعیت خیلی وخیم قرار دارند.
افرادی دچار آسیب های شدید و بیمارانی با آسیب های ستون فقرات که نمیتوانند حرکت کنند نیز شامل این صد ها نفر اند.
سازمان جهانی صحت گفت که یک تیم ملل متحد پس از آن توانست که برای یک ساعت از شفاخانۀ شفا دیدن کند که حدود ۲۵۰۰ بیجا شده، بیماران و کارمندان صحی صبح روز شنبه شفاخانه را ترک کردند.
به گفتۀ این سازمان، ۲۵ کارمند صحی در کنار مریضان باقی مانده اند.
اسرائیل ادعا کرده است که مرکز سوق و ادارۀ گروه حماس زیر ساختمان شفاخانۀ شفا قرار دارد، ادعای که به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، حماس و کارمندان شفاخانه رد میکنند.
ایالات متحده امریکا و اتحادیۀ اروپا، گروه حماس را سازمان تروریستی شناخته اند.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا میگوید که پس از جنگ اسرائیل و حماس، نوار غزه باید از سوی ادارۀ فلسطین کنترل شود.
بایدن در مقالهای در روزنامۀ واشنگتن پُست به روز شنبه گفت، در حالی که برای برقراری صلح تلاش میکنند، غزه و کرانۀ غربی باید تحت یک ساختار واحد و در نهایت توسط ادارۀ فلسطین کنترل شود.
رئیس جمهور ایالات متحده امریکا همچنان گفته که در زمینۀ راه حل دو دولت تلاش میکنند.
جو بایدن افزوده است که بیجا شدن اجباری فلسطینیان از غزه، اشغال مجدد و محاصره یا کاهش قلمرو نباید صورت گیرد.
در این حال اولاف شولتس صدراعظم جرمنی در گفتگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل به روز شنبه خواستار برقراری آتشبس بشری در نوار غزه شده است.
کریستین هوفمن، معاون سخنگوی حکومت جرمنی گفت که شولتس در این مکالمه بر بهبود وضعیت بشری مردم در غزه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری دی پی ای جرمنی، شولتس در عین حال بر همبستگی جرمنی با مردم اسرائیل نیز تاکید کرده.
از سوی دیگر یک سیاستمدار سرشناس ایرانی به روز شنبه هشدار داد که ایران نباید در جنگ در نوار غزه دخیل شود.
غلام علی حداد عادل، در اظهاراتش به روزنامۀ اعتماد در تهران گفت، آنهایی که در ایران میخواهند وارد جنگ غزه شوند باید بدانند که این همان چیزی است که به گفتۀ او رژیم اسرائیل میخواهد.
حداد عادل افزود که اشتراک ایران در این جنگ منجر به جنگ با ایالات متحده خواهد شد و در چنین یک جنگ اسرائیل مصون خواهد بود.
حداد عادل که به عنوان بخشی از گروه افراطی محافظه کار در ایران دیده میشود در شورایی حضور دارد که به علی خامنهای رهبر ارشد ایران مشوره میدهد.
اسرائیل حملات علیه گروه تندرو حماس را پس از آن آغاز کرد که این گروه در حملهای در هفتم اکتوبر دست کم ۱۲۰۰ تن را کشت و حدود ۲۴۰ تن دیگر را گروگان گرفت.
مقامهای صحی در غزه تحت کنترل حماس میگویند که بیش از ۱۲ هزار نفر در حملات اسرائیل تا حال کشته شده اند اما آنان مشخص نکرده اند که چه تعداد غیرنظامی و چه تعداد نظامی حماس کشته شده اند.