روزنامه کریستین ساینس مانیتور
- روزنامه کریستین ساینس مانیتور در مورد روند اخراج مهاجرین افغان نوشته است که پاکستان پس از تشدید حملات تندروان٬ تصمیم گرفت تا افغانهای مهاجر را از این کشور بیرون کند.
به نوشته این روزنامه٬ تحلیلگران سیاسی این اقدام پاکستان را نشانه یی از بحران بشری می دانند و از افزایش نا امنی ها در منطقه هشدار داده اند.
گروه بحران بین المللی نیز به روز دوشنبه گفت « مقامات افغان ظرفیت رسیده گی به این تعداد مهاجرین برگشت کننده را ندارند. »
بر اساس نوشته روزنامه کریستین ساینس مانیتور٬ در حال حاضر حدود ۴ میلیون مهاجر افغان در پاکستان زنده گی می کنند. تعداد زیادی از این افغانها در نتیجه تشدید جنگ ها فرار کرده و تعدادی نیز به خاطر محدودیت های وضع شده توسط طالبان در جریان سالهای اخیر افغانستان را ترک کرده و به پاکستان رفته اند.
تعدادی نیز متولد پاکستان اند و حالا نیمی از این تعداد با خطر اخراج از این کشور رو به رو اند.
نویسنده مقاله گفته است که برای این همه مهاجر برگشته فراهم کردن ضروریات زنده گی کار آسانی نیست. در داخل افغانستان امکانات اندک وجود دارد و درعین حال پاکستانی ها اجازه نمی دهند مهاجرین همه وسایل خود را با خود منتقل کنند.
روزنامه میل
- روزنامه میل چاپ بریتانیا نیز به همین موضوع تمرکز کرده و مطالبی درمورد خروج اجباری افغانها از پاکستان منتشر کرده است.
این روزنامه در گزارشی زیرعنوان « افغانهای اخراج شده از پاکستان زنده گی را از صفر آغاز می کنند» عکس یک موتر نوع پیک آپ را منتشر کرده که تعدادی از زنان و کودکان مهاجر در آن نشسته اند.
این روزنامه وضعیت آن عده از زنان و کودکانی را نیز حکایت کرده است که در برگشت به افغانستان زیر خیمه زنده گی می کنند.
روزنامه نوشته است٬ در دامنه کوه در منطقه تورخم داخل قلمرو افغانستان خانواده های برگشته زیر خیمه ها زنده گی می کنند که در جریان روز زیر شدت گرما عرق می کنند و در جریان شب از سردی می لرزند.
مسوولین در تورخم می گویند از زمانی که پاکستان به اخراج اجباری افغانها آغاز کرده است حداقل ۲ صد و ۱۰ هزار تن از مهاجرین از این مسیر به کشور برگشتانده شده اند.
در میان این افراد بسیاری ها کسانی اند که بخش اعظم عمر خود را در بیرون از افغانستان گذشتانده اند.
روزنامه میل نوشته است که از اینجا افغانهای مهاجر به ولایت های شان منتقل می شوند و برای هر خانواده پانزده هزار افغانی پول نقد نیز داده میشود.
خبرگزاری فرانس پرس که گزارش آن را روزنامه میل به نشر رسانده به نقل از شیر اغا یک مهاجر افغان نوشته است که وی نمیداند در افغانستان به کجا برود٬ زیرا وی در اینجا هیچ چیزی ندارد.
شیر آغا با خانواده با خانم و نه طفل خود عزم رفتن به ولایت قندز را دارد جای که وی در آن تولد یافته اما از سن پنج ساله گی به بعد به پاکستان مهاجر شده بود.