لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۹

منیزه کاکر: ترس از هجوم شب هنگام پولیس، خواب زنان مهاجر افغان را ربوده است


پس از اول نومبر پولیس پاکستان عملیات را برای دستگیری پناهجویان بدون سند آغاز کرده است. به گفته مقام های حکومت طالبان تا اکنون بیش از دوصد هزار پناهجوی افغان از پاکستان اخراج شده اند.
پس از اول نومبر پولیس پاکستان عملیات را برای دستگیری پناهجویان بدون سند آغاز کرده است. به گفته مقام های حکومت طالبان تا اکنون بیش از دوصد هزار پناهجوی افغان از پاکستان اخراج شده اند.

مُنِیزه کاکر از وکلای مدافع پناهجویان افغان در شهر کراچی می‌گوید که زنان پناهجوی افغان از ترس پولیس پاکستان شب‌ها نمی‌توانند بخوابند.

او به رادیو آزادی روز یکشنبه گفت که پولیس پاکستان بیشتر در دل شب به خانه‌ها سر می‌زنند و به شمول زنان و کودکان مهاجران افغان را بازداشت و زندانی می‌کنند:
"زن‌ها شاکی هستند که حتی نمی‌توانند لباس‌های معمولی بپوشند و همیشه چادر و برقع در کنار خود دارند تا مبادا پولیس بیاید و آنان را دستگیر کند. از نظر روحی آنقدر عذاب می‌کشند که می‌گفتند شب‌ها نمی‌توانند بخوابند. آنها همچنین شکایت می کردند که هنگامی که پولیس عملیات یورش و تفتیش را انجام می‌دهد، هیچ پولیس زن همراه آنها نیست".

تعدادی از فعالان حقوق زن از جمله خانم کاکر در واکنش به اقدامات پولیس پاکستان جلسات اعتراضی برگزار کرده و در شبکه‌های اجتماعی نیز کمپاینی را به راه انداخته اند.

به گفته خانم کاکر، پولیس پاکستان آن کودکانی را هم بازداشت کرده و از پدر و مادرشان جدا ساخته که در آنجا به دنیا آمده اند و تا هنوز سند هویت ندارند.

سلسله‌ای بازداشت و زندانی کردن افغان‌ها در کراچی از دو سال به این‌سو ادامه داشته است، اما اخیراً که روند اخراج اجباری مهاجران بدون اسناد افغان‌ها از اول نومبر آغاز شده، پولیس بازداشت و اخراج ‌این افغان‌ها را شدت بخشیده است.

گروهی از فعالان حقوق زن در پاکستان و افغانستان به نام «جنبش واک» نیز از بازگشت اجباری پناهجویان افغان به ویژه زنان و کودکان به شدت انتقاد کرده اند.

در این جنبش زنان مشهور از جمله "ورانگه لونی" و دیگران شامل اند.

آنها اکثراً در شبکه‌های اجتماعی ویدیو هایی را منتشر می‌کنند و می‌خواهند که رفتار تحقیر آمیز با پناهجویان افغان متوقف شود.

یک عضو این جنبش "بختوره کلیواله" در یک پیام گفته است:
"در مورد پناهجویان افغان باید کمی انسانیت نشان داده شود و اینکه آنان مخالف خشونت علیه پناهجویان افغان اند."

حنا جیلانی، رئیس کمیسیون حقوق بشر پاکستان گفته است که این کشور سیاستی برای مدیریت و ثبت نام مهاجران غیر قانونی ندارد، با وجود اینکه چهل سال میزبان مهاجران بوده است.

او همچنان از روند کنونی حکومت برای اخراج پناهجویان، به ویژه آن دسته از پناهجویانی که پس از به قدرت رسیدن مجدد طالبان در افغانستان، به پاکستان رفته اند، انتقاد کرد.

در ده روز گذشته حدود ۲۰۰۰ پناهجوی زندانی افغان در ولایت سند پاکستان از طریق راه چمن با بس‌ها به کشورشان فرستاده شده اند.

پیش از این هم پولیس و سایر مقامات پاکستان متهم به رفتار خشونت آمیز با مهاجران افغان شده بودند.

در مجموع با آغاز روند اخراج اجباری ۱.۷ میلیون پناهجوی افغان توسط پاکستان از اول نومبر، بیش از سه صد هزار افغان از طریق گذرگاه‌های تورخم و چمن به کشورشان فرستاده شده اند که بیشتر آنها زنان و کودکان اند.

پاکستان با انتقاد از طالبان افغان آنان را متهم کرده که در مبارزه پاکستان با تحریک طالبان پاکستان همکاری نکرده اند.

مقام‌های پاکستان می‌گویند که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، حملات طالبان پاکستانی در داخل پاکستان به طور چشمگیری افزایش یافته است. بنابراین، اسلام آباد خرابی وضعیت امنیتی را مسبب اخراج مهاجران افغان بی‌اسناد می‌داند.

اما طالبان افغان اظهارات مقام‌های پاکستانی را رد می‌کنند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به تازگی گفت که آنان مسئولیت برقراری امنیت در پاکستان را ندارند.

در این حال، کمیته بین المللی نجات و اداره نجات کودکان در بیانیه‌های جداگانه در کنار انتقاد از بازگشت اجباری افغان‌ها در آستانه زمستان گفته اند که این افراد با مشکلات شدید روبرو هستند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG