لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۵۸

جهان

ایران درخواست هفت کشور صنعتی جهان را برای توقف حمایت از گروه حماس٬ رد کرد

 ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجۀ ایران
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجۀ ایران

ایران اعلامیه ای گروه هفت یا هفت کشور بزرگ صنعتی جهان را رد کرد که در آن از تهران خواسته شده که حمایتش را از گروه جنگجوی حماس متوقف کند و از اقداماتی که شرق میانه را بی ثبات می کند بپرهیزد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجۀ ایران به روز پنجشنبه این اعلامیه را شدیداً محکوم کرد و گفت که ایران در تلاش ها برای توقف حملات نظامی اسرائیل به شهروندان بی "دفاع" غزه دخیل بوده است.

کنعانی افزود که انتظار می رفت وزیران خارجۀ گروه هفت با نکوهش اقدامات رژیم اسرائیل که به گفتۀ او حقوق بشر و قانون بین المللی را نقض می کند ، مسئولیت بین المللی خود را ادا کنند.

ایالات متحده ، بریتانیا ، جرمنی ، کانادا ، فرانسه و جاپان اعضای گروه هفت اند.

این گروه به روز چهارشنبه در نشستی در توکیو حمایت شان را از ایجاد وقفه های بشری در جنگ بین اسرائیل و گروه حماس ابراز کردند.

جی هفت از ایران همچنان خواسته است که به حمایت خود از گروه حزب الله لبنان و دیگر گروه ها پایان دهد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

دور دوم مذاکرات ایران و امریکا در پایتخت ایتالیا آغاز شد

سفارت عمان در ایتالیا میزبان مذاکرات بین امریکا و ایران است
سفارت عمان در ایتالیا میزبان مذاکرات بین امریکا و ایران است

مقام‌های ایرانی و آمریکایی اعلام کردند که ایران و ایالات متحده روز شنبه، ۳۰ حمل، دور دوم مذاکرات دربارهٔ برنامه هسته‌ای تهران را در روم، پایتخت ایتالیا، آغاز کردند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، گفت این مذاکرات پشت درهای بسته در سفارت عمان در روم در جریان است.

رسانه‌های دولتی ایران نیز گزارش دادند که این گفت‌وگوها اندکی پیش از ظهر شنبه آغاز شده، در حالی که خبرنگاران در بیرون محل، آن را دنبال می‌کنند.

این مذاکرات بار دیگر با محوریت استیو ویتکاف، میلیاردر آمریکایی و نماینده ویژه رییس جمهور امریکا در امور خاورمیانه، و عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، دنبال می‌شود.

میانجی‌گری این گفت‌وگوها همچنان بر عهده بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، است.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در پیامی در شبکه ایکس (تویتر سابق) نوشت که گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در روم «غیر مستقیم» است.

پیش از این مقامهای امریکایی گفته اند که مذاکرات بین دو کشور مستقیم خواهد بود.

ایران و ایالات متحدۀ شنبه هفتۀ گذشته دور نخست این مذاکرات در مسقط، پایتخت عمان برگزار کردند.

هردو کشور دور نخست مذاکرات را "مثبت" توصیف کردند.

 ایران و امریکا امروز دور دوم مذاکرات را در روم برگزار می‌کند

جریان مذاکرات دور اول بین هیات ایران
جریان مذاکرات دور اول بین هیات ایران

انتظار می‌رود امروز شنبه در روم پایتخت ایتالیا، گفت‌وگوهایی میان مقام‌های ایرانی و امریکایی آغاز شود.

به نقل از روزنامه امریکایی "اکسوس"، رادیوفردا بخش ایران رادیو آزادی گزارش داده که این مذاکرات امروز شنبه ساعت ۱۱ صبح به وقت اروپا آغاز می‌شود و احتمالاً پنج ساعت ادامه خواهد داشت.

مقام‌های ایرانی و امریکایی در این دور گفت‌وگوها به بررسی راه‌حل‌هایی برای اقدامات آینده خواهند پرداخت.

روز جمعه، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران اعلام کرد: «ما با امریکایی‌ها به‌صورت غیرمستقیم گفت‌وگو خواهیم کرد.»

به گفته عراقچی، در نخستین مرحله مذاکرات، درباره برنامه هسته‌ای ایران و برداشتن تحریم‌ها صحبت شده بود.

هفته گذشته نیز مقام‌های ایرانی و امریکایی در عمان در مورد برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگوهایی انجام داده بودند.

شورشیان حوثی می گوید در پی حملات نیروهای امریکایی شمار کشته‌شدگان به ۷۴ تن رسیده

شورشیان حوثی یمن تحت حمایت ایران، اعلام کرده‌اند که در پی حملات نیروهای امریکایی در دریای سرخ، شمار کشته‌شدگان به ۷۴ تن و زخمی‌ها به ۱۷۰ نفر رسیده است.

نیروهای امریکا روز جمعه در بیانیه‌ای گفت: «در این حملات هوایی، یک بندر مهم نفتی که در اختیار شورشیان حوثی بود، ویران شده است.»

به گفته قومندانی مرکزی نیروی امریکا، این نیرو‌ها بندر رأس عیسی را هدف قرار داده‌اند تا منابع نفتی را از دسترس حوثی‌ها خارج کنند.

در این بیانیه آمده است که هدف این حملات، تضعیف توان اقتصادی حوثی‌ها است.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در تاریخ ۱۵ مارچ کمپینی را علیه حوثی‌ها آغاز کرد.

در پی این کمپین، حملات هوایی امریکا علیه حوثی‌ها افزایش یافته تا به حملات این گروه بر کشتی‌های نظامی و غیرنظامی در دریای سرخ و خلیج عدن پایان دهد.

در منطقه سوات ایالت خیبر پختونخوا؛ در پیوند به قتل یک دختر خرد سال، کاکا و مامای او بازداشت شده‌اند

اعتراضات به دلیل قتل‌های ناموسی در پاکستان
اعتراضات به دلیل قتل‌های ناموسی در پاکستان

در منطقه سوات ایالت خیبر پختونخوا؛ در پیوند به قتل یک دختر خرد سال، کاکا و مامای او بازداشت شده‌اند.

به گفته یکی از مسئولان پولیس در منطقه متی سوات که دو روز پیش با بخش مشال رادیو آزادی صحبت کرده بود، «این دختر ۱۲ ساله به تاریخ چهارم اپریل در منطقه شکردره کشته شده و خانواده‌اش مرگ او را خودکشی خوانده بودند.»

به بیان مقامات پولیس، تحقیقات نشان داده که این دختر به دلیل مسایل مربوط به "ناموس" کشته شده است.

این نخستین‌بار نیست که در خیبر پختونخوا دختری به نام ناموس کشته می‌شود. پیش از این، در ششم اپریل نیز دختری که خواسته بود با فردی به میل خود ازدواج کند، از سوی پدر و برادرش کشته شده بود.

قرار است هیأتی به رهبری اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه پاکستان، امروز به کابل سفر کند

انتظار می‌رود هیأتی به رهبری اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه پاکستان، امروز به کابل سفر کند.

وزارت خارجه پاکستان روز جمعه در بیانیه‌ای گفته بود: «این سفر به دعوت امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان صورت می‌گیرد.»

قرار است اسحاق دار در این سفر با ملا حسن آخوند رئیس‌الوزرای طالبان، معاون اقتصادی او ملا عبدالغنی برادر، و نیز امیرخان متقی دیدار کند.

اجندای این سفر بر گسترش همکاری‌ها میان افغانستان و پاکستان در زمینه‌های امنیت، تجارت، اتصال منطقه‌ای و روابط مردمی متمرکز است.

این سفر در حالی انجام می‌شود که در همین هفته، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان نیز در رأس هیأتی به کابل سفر کرده بود.

در سوی دیگر، هیأتی به رهبری نورالدین عزیزی، وزیر تجارت و صنایع حکومت طالبان، شام روز گذشته از اسلام‌آباد به کابل بازگشته است.

مارکو روبیو: در صورت نبود پیشرفت سریع، دونالد ترمپ، از میانجی‌گری صلح روسیه و اوکراین عقب‌نشینی می‌کند

مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده
مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده

مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده می‌گوید که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، ظرف چند روز از تلاش برای میانجی‌گری صلح میان روسیه و اوکراین عقب‌نشینی خواهد کرد، مگر این‌که نشانه‌های روشنی از امکان دستیابی به توافق وجود داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای روبیو پس از دیدار با رهبران اروپایی و اوکراینی روز جمعه، ۲۹ ماه حمل در پاریس گفت: «ما قرار نیست این تلاش را هفته‌ها و ماه‌ها ادامه دهیم. بنابرین همین حالا باید خیلی سریع، و منظورم واقعاً در ظرف چند روز است، مشخص کنیم که آیا این در چند هفتهٔ آینده قابل اجراست یا نه. اگر قابل انجام باشد، ما در آن خواهیم بود؛ اگر نه، اولویت‌های دیگری هم داریم که باید بر آن‌ها متمرکز باشیم.»

وزیر خارجۀ ایالات متحده افزود که ترمپ هنوز هم علاقمند دستیابی به توافق است، اما به گفتۀ آقای روبیو، در صورت نبود نشانه‌های فوری از پیشرفت، ترمپ آمادگی دارد که از این موضوع بگذرد.

ترمپ در جریان کمپاین انتخاباتی‌اش وعده کرده بود که جنگ در اوکراین را ظرف ۲۴ ساعت نخست حضورش در قصر سفید پایان خواهد داد.

اما او پس از ورود به قصر سفید و با افزایش موانع، پیشنهاد کرد که دستیابی به توافق در این بخش در ماه‌ اپریل یا می ممکن خواهد بود.

حملات هوایی امریکا بندر نفتی یمن را هدف قرار داد؛ حوثی‌ها می‌گویند حمله ۲۰ کشته برجای گذاشت

تانکرهای نفت در بندر حدیده در یمن در ماه جولای آتش گرفتند. (عکس آرشیف)
تانکرهای نفت در بندر حدیده در یمن در ماه جولای آتش گرفتند. (عکس آرشیف)

اردوی ایالات متحده گفته است که در حملات هوایی‌اش یک بندر کلیدی مواد سوخت در یمن که در تصرف شورشیان حوثی بود، نابود شده است.

به گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، حوثی‌ها گفته‌اند که در حملات هوایی ایالات متحده ۲۰ تن کشته و ۵۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

فرماندهی مرکزی اردوی ایالات متحده، سنتکام، گفته است که نیروهای امریکایی بندر «رأس‌عیسی» را هدف قرار داده‌اند تا منبع تأمین سوخت برای شورشیان حوثی تحت حمایت ایران را از میان ببرند و آن‌ها را از درآمد محروم کنند.

سنتکام در بیانیه‌ای گفت: «هدف این حملات، تضعیف منبع اقتصادی قدرت حوثی‌ها بود، گروهی که از مردم کشورشان همچنان سوءاستفاده و رنج فراوانی بر آن‌ها تحمیل می‌کند.»

در ادامه آمده است: «هدف حمله آسیب‌رساندن به مردم یمن نبوده است، مردمی که به درستی می‌خواهند یوغ سلطهٔ حوثی‌ها را از گردن بردارند و در صلح زندگی کنند.»

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در ۱۵ مارچ کمپاین ضد حوثی‌ها را آغاز کرد.

پس از این کمپاین، حملات هوایی ایالات متحده علیه حوثی شدت یافته است تا به حملات آن‌ها بر کشتی‌های ملکی و نظامی در بحیرۀ سرخ و خلیج عدن پایان داده شود.

ترمپ می گوید که به نظر او ایران خواهان گفت‌وگو است و هیچ «عجله‌ای» برای اقدام نظامی علیه آن ندارد

ترم
ترم

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده می گوید که به نظر او ایران تمایل به گفت‌وگو دارد و برای اقدام نظامی علیه این کشور عجله‌ای ندارد.

او روز پنجشنبه این موضوع را در دیدار با صدراعظم ایتالیا بیان کرد.

او با اشاره به گزارش نیویارک‌تایمز مبنی بر مخالفتش با حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: «نمی‌گویم این حمله را رد کردم اما عجله‌ای برای انجام آن ندارم، زیرا فکر می‌کنم ایران این شانس را دارد که کشوری بزرگ باشد.»

ترمپ با اشاره به مذاکرات اخیر میان ایران و امریکا در مسقط، پایتخت عمان افزود که ترجیح می‌دهد راه‌حل از طریق گفتگو در پیش گرفته شود و تأکید کرد: «تنها خواسته ما این است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.»

آقای ترمپ بارها تهدید کرده که اگر این توافق حاصل نشود، ایران را مشمول تحریم‌های ثانویه کرده و «بمباران» خواهد شد و در این راه، اسرائیل نیز مشارکت خواهد کرد.

نمایندگان ایران و آمریکا روز ۲۲ حمل اولین دور مذاکرات خود را در مسقط، پایتخت عمان، برگزار کردند که از نگاه طرفین «سازنده و مثبت» بود.

دور دوم قرار است روز شنبه هفته آینده، ۳۰ حمل، در روم پایتخت ایتالیا برگزار شود.

مقام‌های امریکایی در پاریس درباره پایان جنگ اوکراین و جلوگیری از درگیری احتمالی با ایران گفتگو می‌کنند

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده
مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده

دومقام ارشد امریکایی پنجشنبه ۲۸ حمل، برای گفتگو در مورد پایان جنگ در اوکراین و جلوگیری از درگیری احتمالی میان ایالات متحده و ایران وارد پاریس شدند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده و استیف ویتکاف نماینده ویژه این کشور در امور شرق میانه برای گفتگو با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به پاریس سفر کرده‌اند.

براساس خبرگزاری رویترز، مقام‌های امریکایی به نگرانی‌های اتحادیه اروپا در مورد روسیه گوش خواهند داد و همچنان در مورد طرح صلح اوکراین بحث خواهند کرد.

رهبران اروپایی از دیپلوماسی اداره دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا که کی‌یف را مسئول جنگ در اوکراین خوانده است، ابراز ناامیدی کرده اند.

نماینده ویژه ایالات متحده در امور شرق میانه، پس از پاریس به روم پایتخت ایتالیا سفر خواهد کرد و در آنجا با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران در مورد برنامه هسته‌ای تهران گفتگو خواهد کرد.

دور اول مذاکرات میان نماینده‌های ایالات متحده و ایران، یک هفته پیش در مسقط برگزار شد.

حمله طیاره بی‌سرنشین روسیه در اوکراین، ۳ کشته و ۳۱ زخمی بر جای گذاشت

پیامدهای حمله طیاره بی سرنشین روسیه بر شهر دنیپرو در اوکراین در ۱۷ اپریل
پیامدهای حمله طیاره بی سرنشین روسیه بر شهر دنیپرو در اوکراین در ۱۷ اپریل

در حمله طیاره بی سرنشین روسی به شهر دنیپرو در جنوب شرق اوکراین، ۳ تن کشته شدند.

سرهی لیساک، والی منطقه دنیپروپتروفسک در کانال تلگرام خبر داده که یک کودک و یک زن کهنسال در جمع کشته شده‌ها اند.

به گفتۀ او، در این حمله روسیه که صبح پنجشنبه ۱۷ اپریل، رخ داد، ۳۱ تن دیگر به شمول ۵ کودک زخمی شدند.

مقام های اوکراین می‌گویند که این حمله در فاصله صد متری دفاتر شاروالی شهر رخ داد که حداقل ۱۵ ساختمان مسکونی همراه با محل اقامت دانش آموزان، یک نهاد آموزشی و یک کارخانه پروسس مواد غذایی را تخریب کرد.

این حمله در حالی رخ داده که تلاش‌های بین المللی برای خاتمه جنگ در اوکراین شدت گرفته.

همزمان وزارت دفاع روسیه پنجشنبه مدعی شد که سیستم دافع هوایی این کشور، ۷۱ طیاره بی سرنشین اوکراین را در شش منطقه روسیه در ۲۴ ساعت گذشته سرنگون کرده است.

حملات غیرموجه روسیه بر اوکراین در فبروری ۲۰۲۲ آغاز شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG