لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۰

سازمان ملل متحد از تشدید بحران کمبود مواد غذایی در افغانستان هشدار داد


تصویر آرشیف: گروهی از زنان در مقابل دفتر برنامه جهانی غذا در کابل جمع شده اند تا کمک های بشری دریافت کنند
تصویر آرشیف: گروهی از زنان در مقابل دفتر برنامه جهانی غذا در کابل جمع شده اند تا کمک های بشری دریافت کنند

برنامه جهانی غذا و اداره غذا و زراعت سازمان ملل متحد می‌گویند افغانستان به‌عنوان یکی از هشت کشور ناامن غذایی در جهان رتبه‌بندی شده‌است.

«دبلیو اف پی» و «اف‌ای‌او » در یک گزارش مشترک تازه خود زیر نام «هشدارهای اولیه در مورد نا امنی غذایی حاد از نومبر۲۰۲۳ تا اپریل ۲۰۲۴» روز جمعه گفته که افغانستان، جمهوری دموکراتیک کانگو، اتیوپیا، هائیتی، پاکستان، سومالیا، سوریه و یمن هشت کشوری اند که از لحاظ ناامنی حاد غذایی به‌حیث کشور های با «نگرانی بسیار بالا» مشخص شده‌اند.

در این گزارش از وخیم‌تر شدن ناامنی غذایی در افغانستان هشدار داده شده‌است.

در ادامه این گزارش، با نگرانی تخمین شده که انتظار می‌رود افرادی‌که در افغانستان با سطوح بحرانی حاد ناامنی غذایی روبه‌رو اند با بدتر شدن عوامل آن، شرایط تهدید کننده زنده‌گی شان در ماه‌های آینده تشدید شود.

مردم درافغانستان به طور فزاینده یی به کمک های بشری سازمان ملل و سایر نهاد های خیریه نیازمند شده اند
مردم درافغانستان به طور فزاینده یی به کمک های بشری سازمان ملل و سایر نهاد های خیریه نیازمند شده اند

درگیری‌ها، آفات و تغییرات آب و هوا، رکود اقتصادی و درگیری‌ها از عوامل قابل ملاحظه ناامنی غذایی مرتبط به این کشورها خوانده شده‌اند.

محدودیت‌های دسترسی به کمک‌های بشردوستانه، سطوح سوء تغذیه حاد، فقدان ظرفیت ملی مقابله و بیماری‌ها به‌عنوان عوامل تشدید کننده بحران ناامنی غذایی مشخص شده‌اند.

در گزارش مشترک برنامه جهانی غذا و اداره غذا و زراعت سازمان ملل متحد کاهش و قطع کمک‌های بشردوستانه در شماری از کشورها از جمله افغانستان نگران‌کننده خوانده شده و آمده که این مسئله احتمالاً منجر به تشدید ناامنی غذایی حاد خواهد شد.

در این حال، شماری از افراد نیازمند در افغانستان نیز می‌گویند که وضعیت بدی دارند و به کمک‌های فوری بشری نیاز دارند.

عبدالرحیم یک باشنده شهر کابل که بی‌کار است و از مشکلات اقتصادی شکایت دارد به رادیو آزادی می‌گوید که حتی بعضی شب‌ها را گرسنه سپری می‌کنند:

"خودم قرضدار هستم، بی‌حد اقتصاد زنده‌گی‌ام ضعیف است، شب‌های می‌باشد که گرسنه می‌باشیم، بعضی شب‌ها همسایه‌ها نان روان می‌کنند، باید کمک شود به مردم مثل من، هزاران تن دیگر به کمک نیاز دارند، فعلاً هیچ کار نیست که کار کنیم زمستان آمد از یک‌سو چوب سوخت نیست و از سوی دیگر چیزی به خوردن نیست."

همچنان محمد رضا باشنده شهر کابل که او نیز از نیازمندان است چنین می‌گوید: "به غذای چاشت امروز نان خشک است، دیگر چیزی نیست. شب اگر در خانه چیزی بود تنها برنج بدون گوشت و کچالو پخته می‌کنیم، معلوم نیست اگر کار پیدا شد صد و یک‌ونیم صد افغانی پیدا می‌کنیم، در غیر آن بعضی وقت‌ها می‌شود که آدم بدون دستمزد و یک افغانی پیدا نکرده به خانه می‌آید."

میزان توزیع کمک های بشری به نیازمندان در بسیاری از مناطق افغانستان کاهش یافته است
میزان توزیع کمک های بشری به نیازمندان در بسیاری از مناطق افغانستان کاهش یافته است

در ادامه آمده گزارش «دبلیو اف پی » و «اف‌ای‌او » نیز آمده در شرایطی که ۱۵.۳ میلیون نفر در افغانستان با نا امنی غذایی حاد و از جمله ۶ میلیون نفر با وضعیت اضطراری گرسنگی روبه‌رو اند، اما برنامه جهانی غذا مجبور شده به ۱۰ میلیون نفر کمک‌های غذایی خود در سال جاری را به دلیل کسر گسترده بودجه، قطع کند.

در این گزارش بر اقدامات بشردوستانه هدفمند برای نجات جان انسان‌ها برای جلوگیری از گرسنگی و مرگ، ضروری و بسیار مهم خوانده شده‌است.

برنامه جهانی غذا و اداره غذا و زراعت سازمان ملل متحد همچنان با نگرانی از بیش از ۴ میلیون مورد سوء تغذیه حاد هشدار داده که ممنوعیت فعالیت امدادگران زن در افغانستان به شدت کودکان و زنان نیازمند کمک و مراقبت‌های بهداشتی را در سال جاری تحت تأثیر قرار می‌دهد.

گزارش از زلزله‌های اخیر در افغانستان نیز یادآوری کرده و گفته که این زلزله‌ها توانایی خانواده‌ها را کاهش داده و به دسترسی به غذا و بر معیشت آن‌ها تأثیر منفی گذاشته است.

پیش از این هماهنگ کننده امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته که در حال حاضر ۲۹.۲ میلیون تن به کمک‌های بشری نیاز دارند.

اما حکومت طالبان گفته که وضعیت بشری به حدی در افغانستان بحرانی نیست که در گزارش سازمان‌های بین‌المللی بازتاب داده می‌شود.

XS
SM
MD
LG