ظاهراً بسته ماندن دروازۀ سفارت افغانستان در دهلی نو، برخی افغانهای مقیم هند را با مشکل مواجه کرده است.
شماری از آنان ادعا میکنند که برای تمدید پاسپورت، تأیید اسناد تحصیلی، نکاح خط و گرفتن کارت تولد با مشکل مواجه هستند و سفارت خدمات قنسولی را نیز متوقف کرده است.
ظهور صحبتی، دانشجوی مقطع دکتورا در هند به رادیو آزادی گفت، برای تمدید پاسپورت و گرفتن کارت تولد برای دخترش به سفارت مراجعه کرده، اما دروازه سفارت بسته بود:
"من دیروز به سفارت رفتم، دروازۀ سفارت بسته بود. آنها گفتند که سفارت از اول اکتوبر کاملاً بسته است و هیچ خدمات قنسولی ارائه نمیکند."
شکرالله، دیگر دانشجوی افغان در ایالت پنجاب میگوید، مدت اعتبار پاسپورتش بسیار کم مانده است و اکنون که تنها قنسولگریهای افغانستان در ممبی و حیدرآباد فعال است، هزینۀ رفتن به این شهرها را ندارد:
"زمان پاسپورت من بسیار کم مانده و باید پاسپورتم را تمدید کنم. وقتی به سفارت مراجعه کردم با دروازه بسته مواجه شدم. برای یک دانشجو بسیار هزینه بالا دارد که از شمال هند به جنوب برود و در قنسولگریهای ممبی و حیدر آباد پاسپورت خود را تمدید کند."
این دانشجویان از دیپلماتهای نظام پیشین جمهوریت افغانستان در این سفارت میخواهند که خدمات قنسولی را فعال کنند تا مشکلات آنان و دیگر افغانان مقیم هند حل شود.
اما موسی نعیمی، سکرتر دوم سفارت افغانستان در دهلی نو که حالا خودش را شارژدافیر این سفارت عنوان میکند، ادعا میکند که با وجود بسته ماندن سفارت، خدمات عاجل قنسولی ارائه میکنند.
او در یک پیام نوشتاری به رادیو آزادی گفت که دیپلماتهای نظام پیشین جمهوریت در هند حضور دارند، اما این سفارت با حکومت طالبان در ارتباط نیست و به همین دلیل تأییدی اسناد تحصیلی دانشجویان ممکن نیست.
آقای نعیمی در بارۀ ادعای وزارت خارجۀ هند که گفته سفارت به فعالیتهایش ادامه میدهد، گفت که گفتوگوهای شان در این زمینه بینتیجه بوده است.
وزارت خارجۀ هند به تاریخ ۶ اکتوبر اعلام کرده بود که هند به حمایتهایش به سفارت افغانستان در دهلی نو ادامه میدهد و با این سفارت و قنسولگریهایش در تماس است.
این در حالی است که سفارت افغانستان در دهلی نو در اواخر ماه سپتامبر اعلام کرد که از اول اکتوبر فعالیتهای این سفارت به دلیل عدم حمایت کافی از سوی کشور میزبان، ناکامی در برآورده کردن انتظارات در بخش خدمت به منافع افغانستان و کاهش منابع و پرسونل متوقف میشود و قنسولگری های ممبی و حیدر آباد تنها خدمات قنسولی ارائه خواهند کرد.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، هیچ کشوری حکومت آنها را به رسمیت نشاخته است و با وجود تحویل دادن سفارتهای افغانستان در برخی کشورهای همسایه و منطقه به طالبان، برخی سفارتها و نمایندگیهای سیاسی افغانستان از سوی دیپلماتهای نظام پیشین اداره میشوند.
اما طی دو سال اخیر سفارت افغانستان در دهلی نو اولین نمایندگی سیاسی افغانستان است که از توقف فعالیتش خبر داده است.