لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۸

عبدالغنی برادر: تمام گداها از سطح شهرها جمع آوری شوند


یک خانم گدا ظاهراً با کودکش در یکی از جاده های شهر کابل - عکس از آرشیف
یک خانم گدا ظاهراً با کودکش در یکی از جاده های شهر کابل - عکس از آرشیف

کمیتۀ جمع‌آوری گداهای حکومت طالبان به رهبری ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرای حکومت یک بار دیگر بر جمع‌آوری تمام گداها از سطح شهر کابل تأکید کرده است.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرای حکومت طالبان در صفحۀ ایکس خود نوشته که ملا عبدالغنی برادر در نشست روز شنبۀ این کمیته گفته که گداها پس از جمع‌آوری بررسی خواهند شد و به افراد مستحق کمک‌های نقدی و خوراکی صورت خواهد گرفت.

به گفتهٔ این ادارۀ حکومت طالبان، کمیتهٔ جمع‌آوری گداها فیصله کرده که وزارت حج و اوقاف حکومت طالبان در خطبه‌های نماز جمعه به مردم از اضرار دنیایی و اخروی این کار آگاهی بدهند.

با گذشت بیش از یک سال از آغاز برنامۀ جمع‌آوری گداها از سطح شهرها، برخی از گداها در کابل و ولایات ادعا می‌کنند که تا اکنون هیچ کمکی به آن‌ها صورت نگرفته است.

این بانوی ۲۸‌ساله باشندهٔ ولایت کابل و مادر ۴ فرزند دختر و پسر است.

او می‌گوید، دانشجوی تربیۀ معلم بود، اما از سوی خانواده‌اش قربانی ازدواج اجباری شد که اکنون شوهرش را از دست داده و هیچ منبع مالی دیگری جز گدایی ندارد.

او که به دلیل حساسیت موضوع از گرفتن نامش خودداری کرد، به رادیو آزادی گفت:
"مه دیگه چه کار کنم، اولادهایم نان می‌خواهند مجبور هستم گدایی کنیم، پیش مسجد و نانوایی بشینم، روزانه صد‌ روپیه، ده یا سی رویپه می‌شود یگان روز هیچ هم نمی‌شود همین قدر که چند دانه نان خشک ببرم، طالبان مردم را می‌برند، طفل‌هایم خورد است، اگر یک روز من را طالب ببرد ممکن است طفل‌های خود را از دست بدهم."

یک مرد گدا در شهر هرات - عکس از آرشیف
یک مرد گدا در شهر هرات - عکس از آرشیف

بادام ‌گل، از دیگر گداها در شهر کابل است که در زیر خیمه زندگی می‌کند.

بادام‌گل می‌گوید، پسرش معتاد است و شوهرش بیمار و به همین دلیل در جاده‌ها گدایی می‌کند:
"مشکل دارم، زیر خیمه هستیم، سه شب است نان نخوردیم، شوهرم جابه‎‌جا است مریض است، خودم هم عملیاتی هستم، بچه یک دانه است او هم پودری است."

بانوی دیگر از ولایت نیمروز که او نیز نمی‌خواهد از وی در گزارش نام ببریم، به رادیو آزادی می‌گوید، نه حکومت طالبان و نه هم موسسه‌های بین‌المللی به او کمک نکرده‌اند:
"در توانم نیست که حتی بروم خانه مردم کار کنم، مجبور هستم گدایی کنم، اگر من را بگذارند یا نگذارند من مجبورم گرسنه هستم اگر سیر باشم گدایی نمی‌کنم، خانه خودم نیست کرایی است، آن هم کنواله است، آب آشامیدن صحی ندارم برای نوشیدن، هیچ کسی تاحال با من کمک نکرده است."

در بارۀ جزئیات روند جمع‌آوری گداها و روند کمک به آنها از ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان و مسئولان کمیتۀ هلال احمر پرسیدیم، اما پاسخی دریافت نکردیم.

اما پیش از این، ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرای حکومت طالبان در آغاز سال روان خورشیدی گفته بود که حدود ۳۰هزار گدا را از شهر کابل جمع‌آوری کرده‌اند که به آن‌ها کمک توزیع خواهد شد.

حکومت طالبان در ماه اسد سال ۱۴۰۱ خورشیدی روند جمع‌آوری گداها را در شهر کابل آغاز کرده بود که پس از آن در مرکزهای برخی ولایت‌ها هم آغاز شد.

به اساس گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی، پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان فقر و بیکاری در این کشور به گونۀ بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و بیشتر گداها هم می‌گویند که از مجبوریت دست به تگدی‌گری می‌زنند.

بر اساس آمار دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا) در حال حاضر ۲۹.۲ میلیون افغان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

XS
SM
MD
LG