لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۲

افزایش فشار ها بر افغان ها در پاکستان؛ اسلام آباد مراکز نگهداری پناهجویان ایجاد کرده است


تعدادی از پناهجویان افغان در پاکستان
تعدادی از پناهجویان افغان در پاکستان

در ادامه فشار ها بر پناهجویان افغان، حکومت پاکستان مرکز های بازداشت به هدف اخراج این پناهجویان ایجاد کرده است.

فیروز جمال سرپرست وزارت اطلاعات ایالت خیبرپختونخوا به روز جمعه (۲۷ اکتوبر) به خبرگزاری فرانس پریس گفت که این مرکز ها برای سهولت پناهجویان ایجاد شده است:

" ما برای رفاه آنها در هر جا تاسیساتی را ایجاد کرده ایم. به گونۀ مثال اگر کسی از پنجاب، اسلام آباد یا سایر جا ها می آید، تمرکز زیادش بر مرز نباشد. در آنجا ظرفیت هم زیاد نیست و نباید که پراگنده گی در مرز رخ دهد."

فعالان حقوق بشر می گویند که هدف از ایجاد این گونه تاسیسات، سرعت بخشیدن به روند اخراج اجباری پناهجویان افغان است.

پس از این، افغان های که بازداشت می شوند، به همین مرکز ها منتقل خواهند شد و مانند گذشته به محکمه ها معرفی نمی شوند. پناهجویان پس از این حق داشتن وکیل مدافع را نخواهند داشت.

تاکنون صد ها خانواده افغان مجبور شده اند پاکستان را ترک کنند
تاکنون صد ها خانواده افغان مجبور شده اند پاکستان را ترک کنند

منیزه کاکر وکیل مدافع پناهجویان افغان در کراچی، به رادیو آزادی گفت که این اقدام حکومت پاکستان خلاف قانون است:

" این کار خلاف قانون اساسی پاکستان است. در برابر پناهجویان هم اقدام غیر انسانی به شمار می رود. زیرا شاهد بودیم که از پانزده سپتمبر، بیش از ۱۵۰۰ پناهجو بازداشت شدند که ۸۰ در صد شان کارت های اقامت داشتند."

گفته می شود که در حال حاضر بازداشت افغان ها در مناطق مختلف ایالت سند ادامه دارد و برخی از پناهجویان با وجود داشتن سند قانونی، بازداشت و سپس به افغانستان اخراج شده اند.

شماری از سیاسیون و فعالان حقوق بشری پاکستان، نامۀ را عنوانی کمیسیون حقوق بشر این کشور امضا کرده و خواهان جلوگیری از تخطی های حقوق بشری در برابر پناهجویان افغان شده اند.

فرحت الله بابر سناتور پیشین از حزب مردم پاکستان، افراسیاب ختک عضو حزب جنبش ملی جمهوری، مشتاق احمد سناتور از حزب جماعت اسلامی و آمنه مسعود جنجوعه فعال حقوق بشری، این نامه را تهیه کرده و از حکومت پاکستان خواسته اند تا بر اخراج اجباری پناهجویان افغان، بازنگری کند.

تحصن کننده ها در منطقه مرزی چمن پاکستان
تحصن کننده ها در منطقه مرزی چمن پاکستان

در مرز چمن – سپین بولدک، بر تصمیم پاکستان در مورد داشتن پاسپورت و ویزه، اعتراض ها ادامه دارد.

این اعتراض ها در ۲۱ اکتوبر آغاز شد و معترضان می گویند تا هنگامی که خواسته های شان پذیرفته نشود، به اعتراض ها ادامه خواهند داد.

پاکستان تا اخیر ماه اکتوبر که سه روز دیگر به آن مانده، برای پناهجویان غیر قانونی افغان فرصت داده تا به صورت داوطلبانه آنکشور را ترک کنند، در غیر آن پس از اول نومبر به صورت اجباری اخراج خواهند شد. به تخمین پاکستان، بیش از ۱.۷ میلیون پناهجوی غیرقانونی افغان در آنکشور زنده گی می کنند.

XS
SM
MD
LG