لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۵ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۱۱

ملل متحد: رقم بیجا شده ها در جهان به ۱۱۴ میلیون تن افزایش یافته است


شماری از اوکراینی های که در اثر تهاجم روسیه بر کشور شان به پولند بیجا شده اند
شماری از اوکراینی های که در اثر تهاجم روسیه بر کشور شان به پولند بیجا شده اند

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یوان‌اچ‌سی‌آر» می‌گوید که در ۳ ماه گذشته ۴ میلیون تن به تعداد بیجا شده های اجباری در جهان افزوده شده‌است.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یوان‌اچ‌سی‌آر» می‌گوید که در ۳ ماه گذشته ۴ میلیون تن به تعداد بیجا شده های اجباری در جهان افزوده شده‌است.

«یوان‌اچ‌سی‌آر» روز چهارشنبه با نشر بیانیه‌‌ای، بحران بشری طولانی مدت در افغانستان، جنگ در اوکراین، درگیری‌ها در سودان، کانگو، میانمار و سومالیا را از عوامل اصلی این افزایش دانسته می‌افزاید که از ماه جولای تا پایان ماه سپتمبر رقم بیجا شده ها در جهان از ۱۱۰ میلیون به ۱۱۴ میلیون تن بلند رفته است.

این سازمان تأکید می‌کند که با تشدید درگیری‌ها، بیجا شدن اجباری نیز در حال افزایش است.

«یوان‌اچ‌سی‌آر» گفته که ۵۲ درصد از تمام پناهجویان و افراد نیازمند حمایت بین‌المللی را اتباع سه کشور تشکیل می‌دهند که افغانستان با داشتن ۶،۱ میلیون پناهجو پس از سوریه، دومین کشوریست که بیشترین پناهجو در سراسر جهان را دارد.

در همین‌حال، شماری از پناهجویان افغان در ایران و پاکستان نیز می‌گویند که بنابر بحران‌های بشری مجبور شده‌اند افغانستان را ترک کنند.

نادیه که مادر ۳ کودک زیر پنج سال است و اخیراً با خانواده‌اش بخاطر نبود کار و مشکلات اقتصادی به ایران رفته به رادیو آزادی در مورد چنین گفت: "من رفتم کمی سودا به خانه خریدم، آن‌قدر خوش بودم که هیچ اندازه نداشت که آمدم به اولادها مکرونی پخته کردم بی‌حد خوش بودند می‌گفتند برای ما مکرونی پخته کردی و چند بسکویت هم برای‌شان خریدم بی‌حد خوشحال بودند، من در افغانستان آن‌قدر وضعیت خراب را گذشتانده‌ام که حتی نزدیک به دو سال هیچ بازار نرفته بودم و هیچ چیز نمی‌خریدم."

در کنار مشکلات اقتصادی شماری از افغان‌ها به دلایل آن‌چه که مشکلات امنیتی، حقوق بشری و آموزشی می‌خوانند در بیش از دو سال گذشته پس از حاکمیت طالبان افغانستان را ترک کرده‌اند.

برخی از مهاجرین افغان در ایران
برخی از مهاجرین افغان در ایران

یک بانو که به همین دلایل حدود یک سال قبل به پاکستان رفته و نخواست به دلیل حساسیت موضوع نامش در گزارش گرفته شود به رادیو‌ آزادی چنین گفت: "بودن در کشورهای دیگر بسیار آدم را خسته می‌سازد، به خصوص در کشوری‌که من هستم پاکستان، مهاجرینی‌که در این‌جا هستند مورد تحقیر، توهین و فشار و محدودیت‌های زیادی از طرف پولیس پاکستان قرار دارند، اگر به دختران ما، مردان ما و خود ما امنیت تأمین شود، زمینه کار و زمینه تحصیل فراهم شود من همین لحظه حاضر هستم افغانستان بروم."

پیش از این شماری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی نیز از وضعیت حقوق بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

حکومت طالبان اما همواره گفته که امنیت سراسری، حقوق زنان و بشر در افغانستان تأمین است و از افغان‌های مهاجر خواسته تا به کشور برگردند.

پیش از این سخنگویان طالبان همچنان گفته اند که وضعیت بشری به حدی در افغانستان وخیم نیست که در گزارش سازمان‌های بین‌المللی بازتاب داده می‌شود، اداره هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) و شماری از نهادهای دیگر بین‌المللی همواره تأکید کرده اند که افغانستان با بحران بشری بی‌سابقه روبه‌رو است و در حال حاضر ۲۹.۲ میلیون نفر در این کشور به کمک‌های بشری نیاز دارند.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در حالی از افزایش آواره‌های اجباری به خصوص افغان‌ها در جهان خبر می‌دهد که پیش از این سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌اوام) نیز در یک گزارشش در ماه جوزا گفته بود که تنها در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ حدود ۳.۶ میلیون افغان به کشورهای مختلف مهاجر شده‌اند.

به‌گفته (آی‌اوام) از این میان ۷۰ درصد به ایران، ۱۸ درصد به پاکستان و ۱۱ درصد به ترکیه مهاجر شده‌اند.

XS
SM
MD
LG