جنگ میان اسرائیل و گروه حماس وارد دومین هفته شده. اسرائیل می گوید قصدی ندارد که برای دراز مدت غزه را بگیرد اما می خواهد که حماس را از آنجا براند.
خبرگزاری اسوشیتید پریس گزارش داده که نیرو های اسرائیل، با جنگجویان در لبنان نیز درگیر شده اند. در نتیجه درگیری ها و نگرانی ها از گسترش جنگ، مردم در مناطق مرزی لبنان با اسرائیل، خانه های شانرا ترک کرده اند.
اسرائیل هشدار داده که جنگجویان گروه حماس را در غزه سرکوب می کند، گروهی که در هفتم اکتوبر بر خاک اسرائیل حمله کرد و یک هزار و چهار صد تن را کشت. اکثر این کشته شده ها غیرنظامیان بودند. همچنان ده ها تن دیگر از سوی جنگجویان حماس از اسرائیل گروگان گرفته شدند.
سپس بمباران غزه توسط اسرائیل آغاز شد و همچنان این شهر در محاصره مطلق فرو رفت. رفت و آمد موتر، کشتی و کاروان های مدد رسانی متوقف شد و در حال حاضر آب، برق، غذا، ادویه و سرپناه از نیاز های مهمی است که مردم غزه به آن دسترسی ندارند.
در نتیجه بمباران غزه، بیش از ۴۱۰۰ تن از فلسطینیان کشته شده اند و هزاران تن دیگر زخم برداشته اند.
نیرو های اسرائیلی به روز جمعه(۲۰ اکتوبر) به باشنده های یک منطقه در شمال غزه فقط برای نیم ساعت فرصت دادند تا خانه های شانرا ترک کنند زیرا هشدار دادند که این منطقه را با خاک یکسان می کنند.
در اینجا، یک کلیسای مسیحییان هم وجود دارد که مردم در آن پناه گرفته اند.
از سوی دیگر، گروه حماس خبر داده که با میانجیگری قطر، دو گروگان امریکایی را آزاد کرده. بر اساس گزارش ها، این دو تن شامل یک مادر و دختر اند.
ابو عبیده سخنگوی حماس به روز جمعه گفت که بنابر دلایل بشری، هر دو گروگان را آزاد کرده اند.
گروه حماس تائید کرده که ۲۰۰ تن را گروگان گرفته و ۵۰ تن دیگر توسط سایر گروه های مسلح گروگان گرفته شده اند.
اسرائیل در پاسخ به رهایی دو تن از گرو حماس گفته که تا هنگام آزادی تمامی گروگان ها به جنگ ادامه می دهد.
یواف گالانت وزیر دفاع اسرائیل به روز جمعه در مورد برنامه جنگ دراز مدت کشورش با حمااس، به اعضای پارلمان اسرائیل گفت که نیرو های اینکشور قصد ندارند تا مانند سال ۲۰۰۵ غزه را بگیرند.
اسرائیل از سال ۱۹۶۷ تا سال ۲۰۰۵ غزه را در کنترولش داشت. دو سال پس از آنکه نظامیان اسرائیل از غزه بیرون شدند، حماس در آنجا حاکم شد.
در داخل اسرائیل بسیاری از منتقدان می گویند که نیرو های اینکشور نباید غزه را ترک می کردند.