رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی گزارش میدهد که آرمیتا گراوند دختر شانزده ساله، در نتیجه خونریزی مغزی و صدمه در جمجمه اش، تا هنوز در حالت کما بسر میبرد.
یک منبع در شفاخانه فجر ایران، جائیکه آرمیتا در آن بستری است، دیروز (4 اکتوبر) به رادیو فردا گفت که این دختر تا هنوز در کما بسر می برد. منبع در مورد علت خونریزی این دانش آموز مکتب جزئیات نداده.
رویداد در اول اکتوبر، یکشنبه همین هفته هنگامی رخ داد که آرمیتا گراوند، و دو تن دیگر از دانش آموزان دختر، هنگامی دیده شدند که پوشش اجباری حجاب نداشتند و در یک ایستگاه میتروی ایران با پولیس روبرو شدند.
دخترانی که آرمیتا را به شفاخانه انتقال دادند، میگویند که یک پولیس با او نخست مشاجره لفظی کرد و سپس آرمیتا به زمین افتاد و از هوش رفت.
در تصاویر و ویدیوهای که در شبکه های اجتماعی نشر شده، صحنۀ دیده نمیشود که او با پولیس درگیر شده باشد، اما در آن به وضاحت دیده میشود که چند دختر از دست و پای آرمیتا گرفته اند و او را از میترو بیرون میکنند.
منبع در شفاخانه فجر میگوید، در اتاقی که آرمیتا گراوند بستری است، شمار زیادی از نیروهای امنیتی دیده میشوند و به کسی اجازه رفت و آمد به اتاق او داده نمیشود.
از سوی هم "ابرام پیلی" سرپرست نماینده خاص امریکا در امور ایران گفته که از خبر حملۀ پولیس گشت ارشاد ایران بر یک دختر نوجوان ایرانی، تکان خورده است.
"ابرام پیلی" در شبکۀ X نوشته که خبرها را در مورد وضعیت آرمیتا دنبال می کند و از این حادثه به شدت تکان خورده و نگران است.
ابرام پیلی همچنین گفته که ایالات متحدۀ امریکا، در کنار مردم شجاع ایران قرار دارد.
یک نهاد حقوق بشر ایران، شماری از نیروهای پولیس گشت ارشاد را متهم کرده که آنها یک دختر دانش آموز را در سرش هدف قرار دادند و سپس شکنجه کردند. اما مقام های ایرانی میگویند که با این دختر هیچگونه برخورد فزیکی صورت نگرفته.
صفحه اینترنتی "دیدبان ایران" نیز گفته که هنوز هیچ توضیح قناعت بخش در اختیار رسانه ها در مورد اینکه چه اتفاقی باعث مصدومیت این دختر شد، ارائه نشده است.
خبرگزاری رسمی ایرنا گزارش داده که آرمیتا بنابر پائین آمدن فشار خونش، از حال رفت و آهنی در میترو با سرش برخورد کرد.
فعالان حقوق بشر ایران، قضیه لت و کوب آرمیتا گراوند و مهسا امینی را مشابه میدانند.
امینی در سپتمبر سال گذشته به خاطر رعایت نکردن حجاب اجباری، مورد لت و کوب پولیس قرار گرفت و در زندان شکنجه شد. او سپس در شفاخانه جان سپرد.
در واکنش به مرگ مهسا امینی، بزرگترین اعتراض سرتاسری ضد دولت ایران به راه افتاد که به شدت از سوی نیروهای امنیتی اینکشور سرکوب شد.