لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۲

مایکل مک‌کال: مبارزه طالبان با داعش برای حفظ قدرت است نه عملی کردن توافقنامه دوحه


شماری از افراد مسلح طالبان در کابل - عکس از آرشیف
شماری از افراد مسلح طالبان در کابل - عکس از آرشیف

مایکل مک کال، رئیس کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحدۀ امریکا که از منتقدان سرسخت ادارۀ رئیس جمهور بایدن است، مبارزۀ طالبان با شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) را مبارزه برای تداوم قدرت داخلی این گروه خوانده و گفته که این مبارزه بخاطر توافقنامۀ دوحه نیست.

این سخنان وی روز دوشنبه در اعلامیۀ کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا منتشر شد.

این اعلامیه پس از بیانیۀ جو بایدن، رئیس‌ جمهور امریکا منتشر شده که هفتۀ گذشته گفته بود، طالبان بر اساس توافق دوحه با تروریزم مبارزه می‌کنند.

اما در اعلامیۀ مک کال با اشاره به مبارزۀ طالبان با شاخۀ ولایت خراسان گروه داعش نوشته شده است: "در واقع طالبان به تلاش‌های خود برای حفظ قدرت داخلی خود ادامه می‌دهد که از سال ۲۰۱۴ تا کنون با متحدانش القاعده، علیه دشمن مشترک‌شان (شاخه ولایت خراسان گروه داعش) می‌جنگند."

در این اعلامیه همچنین نوشته شده است که طالبان هنوز روابط خود را با گروه القاعده قطع نکرده است و اگر واقعاً این گروه مبارزه با تروریزم را مکلفیت خود می‌داند از دادن پول به گروه القاعده دست بردارد و به جای نگهداری از این گروه و استفاده از آن به نفع خود، برای نابودی القاعده کار کند.

کاخ سفید تا کنون در بارۀ اظهارات آقای مک کال چیزی نگفته است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان نیز به پرسش‌های رادیو آزادی در این باره پاسخی نداد، اما برخی رسانه‌های افغانستان نوشتند که آقای مجاهد این موضوع را تکذیب کرده و گفته است که شاخۀ خراسان داعش را در افغانستان سرکوب کرده اند.

مایکل مک کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا
مایکل مک کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا

رئیس کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا در حالی تهدید شاخۀ خراسان گروه داعش و القاعده در افغانستان را جدی می‌داند که ایریک لورسین، معاون نمایندۀ دنمارک در سازمان ملل متحد از فعالیت‌های شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) و القاعده در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

وی که روز گذشته در نشستی در بارۀ تهدیدات تروریزم بین‌المللی در شورای امنیت سازمان ملل متحد صحبت می‌کرد، گفت که داعش و القاعده همچنان تهدیدی بزرگ برای صلح و امنیت بین‌المللی هستند:
"گروه‌های داعش و القاعده همچنان تهدیدهای اصلی برای صلح و امنیت بین‌المللی هستند. اگر چه داعش در سوریه و عراق بر روی زمین شکست خورده است، اما همچنان یک تهدید امنیتی مهم در منطقه و فراتر از آن است. با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته بر ضد شاخۀ خراسان داعش، دردسر طولانی مدت آنها برای افغانستان، منطقه و غرب نگران کننده است."

گفتنی است که ولادیمیر ورونکوف، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در ۲۵ آگست سال جاری در گزارش خود به شورای امنیت سازمان ملل متحد از فعالیت ۲۰ گروه تروریستی در افغانستان خبر داده بود.

وی همچنین گفته بود که در حال حاضر تعداد نظامیان شاخۀ ولایت خراسان داعش و خانواده‌های آنها در این کشور به ۴ تا ۶ هزار نفر می‌رسد.

اما حکومت طالبان این گزارش را رد کرده بود.

XS
SM
MD
LG