لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۱۱

افغانستان

برنامه جهانی غذا از توقف کمک هایش در افغانستان هشدار داد

لاری های حاوی مواد غذایی سازمان جهانی غذا. عکس از آرشیف
لاری های حاوی مواد غذایی سازمان جهانی غذا. عکس از آرشیف

برنامه جهانی غذا هشدار می‌دهد که با کمبود شدید بودجه روبرو است واگر تمویل لازم بدست نیاورد کمک خود در افغانستان را متوقف خواهد کرد.

سیندی مککین رئیس اجرائی این برنامه در گفتگو با شبکه ABC نیوز افزود که برنامه جهانی غذا در تاریخ شصت سالۀ خود با کمبود بی سابقه بودجه در سطح جهان روبرو است و در افغانستان حتی برای ادامه کمک های خود در ماه اکتوبر پول کافی ندارد.

سازمان ملل متحد می‌گوید که در حال حاضر بیش از ۲۹ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند.

برنامه جهانی غذا بزرگترین اداره مبارزه با گرسنگی در جهان است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

خلیلزاد: اسلام آباد باید حضور داعش و سایر گروه‌های تروریستی را در جدی بگیرد

 زلمی خلیلزاد، نماینده ویژۀ پیشین ایالات متحده در امور صلح افغانستان، آرشیف
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژۀ پیشین ایالات متحده در امور صلح افغانستان، آرشیف

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژۀ پیشین ایالات متحده در امور صلح افغانستان می‌گوید که پاکستان همچنان به حمایت از گروه‌های تندرو و تروریستی ادامه می‌دهد.

او این را ناوقت شنبه ۶ ثور، در واکنش به اظهارات اخیر خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان در مورد حمایت این کشور از تروریسم گفت.

خواجه آصف، روز جمعه در مصاحبه با شبکه خبری اسکای نیوز گفت که حکومت‌های پاکستان در سه دهه گذشته از گروه های تروریستی حمایت کرده اند. او افزود: "سه دهه است که ما این کارهای کیثف را برای ایالات متحده، بریتانیا و غرب انجام داده‌ایم. این یک اشتباه بود و از همینرو این مسایل حالا به ما نسبت داده می‌شود."

وزیر دفاع پاکستان این را در پرسشی در مورد دخیل بودن کشورش در حملۀ اخیری که بر جهانگردان در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترول هند رخ داد، گفت.

خلیلزاد در واکنش به این اظهارات در شبکه ایکس نوشته است که گزارش‌های معتبر وجود دارد که نشان می‌دهند که شبه نظامیان بلوچ در اواسط ماه مارچ به یک مرکز آموزشی داعش در منطقه مستنگ بلوچستان در پاکستان حمله کرده و حدود ۳۰ عضو این گروه را کشته اند.

به گفتۀ خلیلزاد "بعید است که وجود چنین مراکز از دید سازمان استخبارات پاکستان پنهان مانده باشد"

آقای خلیلزاد در ادامه گفته که اسلام آباد باید حضور داعش و دیگر گروه تروریستی را که تهدید جدی برای پاکستان، منطقه و جهان اند، جدی بگیرد.

خلیلزاد پیش از این، از احتمال ورود جنگجویان داعش در میان بازگشت کنندگان افغان از پاکستان ابراز نگرانی کرده بود.

شریف: روابط مسالمت‌آمیز با کابل مشروط به توقف حملات از خاک افغانستان است

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان (عکس آرشیف)
شهباز شریف، صدراعظم پاکستان (عکس آرشیف)

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان می‌گوید، به حاکمان افغانستان پیام روشن داده‌اند، تا زمانی که خاک این کشور برای حمله بر پاکستان استفاده شود، روابط مسالمت‌آمیز با کابل داشته نمی‌توانند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، شریف این سخن را امروز در یک مراسم نظامی در منطقۀ ایبت‌آباد ابراز کرد.

او افزود: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط بهتر و تفاهم بیشتر با کشور برادر و همسایه‌ٔ ما افغانستان ادامه خواهیم داد، اما در عین حال پیام قوی و روشنی به حکومت موقت افغانستان رسانده‌ایم که در حالی که ما خواهان روابط مسالمت‌آمیز همسایگی با کابل هستیم، این، تا زمانی که از خاک افغانستان برای حمله به پاکستانی‌ها توسط فتنه‌گران خوارج استفاده می‌شود و برادران و خواهران بی‌گناه ما در پاکستان کشته می‌شوند، امکان‌پذیر نخواهد بود.»

شهباز شریف این سخنان را پس از آن ابراز می‌کند که دو هیئت بلندپایه‌ٔ پاکستان اخیراً در کابل با مقامات حکومت طالبان دیدار کردند.

حکومت طالبان همواره ادعای حکومت پاکستان در مورد استفادۀ شورشیان از خاک افغانستان برای اجرای حملات در پاکستان را بی‌اساس خوانده است و گفته است که پاکستان نباید به خاطر مشکلات داخلی‌اش افغانستان را مقصر بداند.

سازمان جهانی صحت: موارد سرخکان در افغانستان ۴۲ درصد افزایش یافته است

 یک کودک مبتلا به سرخکان
یک کودک مبتلا به سرخکان

سازمان جهانی صحت، افزایش موارد بیماری سرخکان در افغانستان در جریان یک ماه را بی‌سابقه خوانده است.

این سازمان روز جمعه ۵ ثور در گزارشی اعلام کرد که در مدت یک ماه، دوازده هزار کودک در افغانستان به بیماری سرخکان مبتلا شده‌اند که این رقم، افزایش ۴۲ درصدی را نسبت به ماه گذشته نشان می‌دهد.

براساس این گزارش، تنها در ماه مارچ، بیماری سرخکان جان ۸۴ نفر را در افغانستان گرفته است.

در چهار ماه گذشته، شمار قربانیان بیماری سرخکان در افغانستان به ۱۹۳ تن رسیده است.

این سازمان گفته که برای جلوگیری از گسترش این بیماری، واکسین ضروری است.

یک فرمانده پیشین طالبان به جرم گروگان‌گیری یک خبرنگار امریکایی به حبس ابد محکوم شد

عکس آرشیف
عکس آرشیف

وزارت عدلیهٔ ایالات متحده روز جمعه ۵ ثور اعلام کرد که یکی از فرماندهان پیشین طالبان به جرم دست‌داشتن در گروگان‌گیری یک خبرنگار امریکایی و دو شهروند افغان در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ در افغانستان و پاکستان اعتراف کرده است.

حاجی نجیب‌الله ۴۹ ساله در سال ۲۰۲۰ به اتهام دست‌داشتن در ربودن خبرنگار دیوید رود متهم شده بود. او اکنون در امریکا به حبس ابد محکوم شده است.

حاجی نجیب‌الله چند سال پیش از اوکراین به ایالات متحده انتقال داده شد.

 رئیس شورای امنیت ملی روسیه: موضوع افغانستان یکی از موضوعات مهم در آجندای نشست بین‌المللی مسکو است

سرگی شویگو، رئیس شورای امنیت ملی روسیه
سرگی شویگو، رئیس شورای امنیت ملی روسیه

سرگی شویگو، رئیس شورای امنیت ملی روسیه می‌گوید که موضوع افغانستان یکی از موضوعات مهم در آجندای نشست بین‌المللی مسکو خواهد بود.

قرار است این نشست سه‌روزه در تاریخ ۲۷ می در پایتخت روسیه، مسکو، آغاز شود و نمایندگانی از حدود ۱۵۰ کشور جهان در آن شرکت کنند.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از شویگو گزارش داده که موضوع افغانستان در کنار برخی مسایل دیگر، در سیاست خارجی روسیه از اولویت برخوردار است.

روسیه روابط نزدیکی با طالبان حاکم در کابل دارد؛ هفتهٔ گذشته، نام طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی حذف کرد و اعلام نمود که سفیر این گروه را در مسکو خواهد پذیرفت.

با این‌حال، مانند بسیاری از کشورهای دیگر، روسیه نیز رژیم طالبان را به‌گونه رسمی به رسمیت نشناخته است.

مهاجران افغان تا ۳۰ جون "باید پاکستان را ترک کنند"

پاکستان پروسۀ اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده است
پاکستان پروسۀ اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده است

طلال چاودری وزیر داخلۀ پاکستان گفته است که ۳۰ ماه جون آخرین مهلت برای افغانهای مهاجر در پاکستان است تا این کشور را ترک کنند.

چاودری امروز در صحبت با جیو نیوز گفت که افغانهای مهاجر، به شمول دارنده های سند POR ، باید تا این مهلت پاکستان را ترک کنند، در غیر آن به زور اخراج خواهند شد.

حکومت پاکستان گفته است که تا به حال نزدیک به ۸۵۰ هزار مهاجر افغان از این کشور به افغانستان برگشته اند.

اسلام آباد تاکید دارد که پس از این، تمام افغانها برای سفر به پاکستان، باید با طی مراحل قانونی ویزه بگیرند.

در کمتر از یک ماه گذشته، پاکستان اخراج افغانهای را که بدون اسناد و یا با سند شهروندی افغانستان (ACC) در این کشور به سر میبرند شدت بخشیده است.

در این جریان نزدیک به ۱۰۰ هزار افغان مجبور به ترک پاکستان شده اند.

کمشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان (UNHCR) می‌گوید که بیش از سه و نیم ملیون مهاجر افغان در پاکستان زندگی می‌کنند.

سازمان ملل متحد: دختران در فناوری و هوش مصنوعی نقش کمی دارند

یک دختر افغان که پاور بانک می سازد
یک دختر افغان که پاور بانک می سازد

سازمان‌ملل‌متحد به مناسبت روز جهانی دختران در فناوری می‌گوید که نبود دسترسی برابر به اینترنت و تکنالوژی، می‌تواند فرصت‌های مهم زندگی را از دختران بگیرد.

امنیه محمد، معاون سرمنشی سازمان‌ملل‌متحد روز پنج‌شنبه ۴ ثور به مناسبت این روز در صفحه ایکس خود نوشته است که حضور دختران در عرصه فناوری و تکنالوژی اهمیت دارد.

سازمان‌ملل افزوده است که با وجود پیشرفت‌ها، هنوز هم دختران و زنان با موانع در دسترسی و نقش‌آفرینی در فناوری دیجیتال، به‌ویژه در حوزه هوش‌مصنوعی روبرو هستند.

اما در افغانستان، این روز در حالی فرا می‌رسد که پس از روی‌کار آمدن دوباره حکومت طالبان، دختران از رفتن به پوهنتون محروم شده‌اند و دسترسی‌شان به اینترنت و فناوری‌های دیجیتال بسیار محدود است.

اتحادیه اروپا مبلغ ۲۵۰ هزار یورو به عنوان کمک اضطراری به پناهندگان اخراج شده از پاکستان اختصاص می‌دهد

مهاجرین افغان
مهاجرین افغان

یک مقام اتحادیه اروپا می گوید که این اتحادیه مبلغ ۲۵۰هزار یورو برای پاسخ اضطراری برای مهاجران اخراج شده از پاکستان کمک می کند.

آندریاس پاپاکونستانتینو، رئیس کمیسیون اروپا برای شرق میانه و آسیای مرکزی روز پنجشنبه ۴ ثور در شبکۀ ایکس یا «توییتر سابق» نوشت این کمک‌ها شامل سرپناه، خدمات صحی، غذا و آب است.

آندریاس روز گذشته به نمایندگی از اتحادیهٔ اروپا با یکی از مقام‌های ارشد اداری خیبر پختونخوا، شهاب علی خان، دربارهٔ وضعیت پناهجویان افغان گفتگو کرده است.

این در حالی است که پاکستان از آغاز ماه اپریل ده هزار مهاجر افغان را به‌گونه اجباری اخراج کرده است. برخی از این مهاجران در صحبت با رادیو آزادی گفتند که در عین اخراج با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند.

سازمان صحی جهان: بیماری کووید-۱۹ در میان اکثر پناهجویان عودت‌کننده شناسایی شده است

آرشیف
آرشیف

سازمان صحی جهان می‌گوید که در دو هفته اول ماه جاری میلادی بیش از ۱۳۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان و ایران به افغانستان برگشته اند.

این سازمان در گزارشی که چهارشنبه ۳ ثور منتشر کرد گفته است که ممکن تا پایان سال جاری میلادی، ۲ میلیون پناهجوی افغان از ایران و نزدیک به ۲ میلیون دیگر از پاکستان به افغانستان برگردند.

در گزارش این سازمان آمده است که کمپ های صحی سیار را در مناطق مرزی ایجاد کرده تا خدمات صحی را برای پناهجویان عودت کننده فراهم کنند.

براساس این گزارش، بیماری‌های ساری در میان پناهجویان عودت‌کننده شناسایی شده است که یکی از آن‌ها کووید-۱۹می‌باشد.

همچنان گفته شده که برعلاوه امراض تنفسی، اطفال که در میان عودت کنندگان قرار دارند از اسهالات، ملاریا و دیگر بیماری‌های عفونی رنج می‌برند.

این در حالیست که دین‌محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد طالبان از نهاد‌های خیریه بین المللی خواسته است که با پناهجویان عودت کننده حمایت کنند.

او این درخواست را روز گذشته در یک نشست در کابل مطرح کرد.

پاکستان اخراج پناهجویان افغان را از اول ماه اپریل آغاز کرد و تا کنون هزاران خانواده به افغانستان برگشته‌اند.

حادثه ترافیکی در نورستان؛ ۶ نفر جان باختند

آرشیف
آرشیف

شش تن در یک حادثه ترافیکی در ولایت نورستان جان باختند.

خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان به نقل از غلام رحمان حیدری، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در نورستان خبر داده که این حادثه شام چهارشنبه ۳ ثور در منطقه پتیگل ولسوالی کامدیش رخ داده است.

به گفتۀ حیدری، در میان کشته شدگان این رویداد، زنان و کودکان نیز شامل اند.

خرابی جاده‌ها، تیزرفتاری رانندگان و عدم رعایت قوانین ترافیکی از عوامل عمده حوادث ترافیکی در افغانستان خوانده می‌شوند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG