گذرگاه مرزی تورخم برای دومین روز متواتر به روی رفت و آمد مردم و وسایط مسدود باقی مانده و هزاران تن با مشکلات فراوانی در انتظار بازشدن این گذرگاه اند.
مردم و وسایط در دو طرف مرز تورخم صف بسته اند.
عده یی از مردم با خود بیمار دارند و تاجران برخی وسایط را میوه بار کرده اند که در حال فاسد شدن اند.
نهادهای تجارتی افغان می گویند، هر زمانی که فصل برداشت و صادارت میوه افغانستان فرا میرسد، اختلافات میان دو کشور دامن زده می شود و درگیری های در گذرگاه های مرزی رخ می دهند که بیشتر به تاجران افغان آسیب می رساند.
عبدالنصیر رشتیا رئیس اجرایوی اتحادیه فابریکات ذوب آهن افغانستان و رئیس عمومی انجمن حمایت از تولیدات افغان در گفتگو با رادیو آزادی گفت:
«هر از گاهی که مشکلات یا روابط سیاسی ما با پاکستان تیره می شود، آنها مشکلات مرزی و تجارتی را ایجاد می کنند. چون پاکستان یگانه کشوریست که ما بیشترین صادارت را با مارکیت های آن کشور داریم و بیشترین کالا را از آن کشور وارد می کنیم. متأسفانه بسته شدن مرز و ایجاد مشکلات ترانزیتی سبب این می شود که همه ساله تاجران افغان ما متضرر شوند.»
همزمان اتاق تجارت مشترک دو کشور به نام پاک - افغان می گوید که بسته شدن راه مرزی تورخم، در فصل که دهقانان و باغداران افغان حاصلات میوه های تازه شان را جمع آوری می کنند،به اقتصادی زیادی از تاجران، باغداران ودهقانان افغان صدمه وارد می کند.
خان جان الکوزی، رئیس اتاق تجارت مشترک افغانستان وپاکستان به رادیو آزادی گفت که اموال تجارتی بین دو کشور در دو طرف مرز تورخم متوقف بوده که مقام های هردو کشور باید موضوع را جدی بگیرند:
«به صد ها کانتینر انگور میوه تازه سیب در عبورگاه ایستاده که باید به هندوستان بروند و به پاکستان. این موتر ها از تورخم دور داده شده که به زیان هردو کشور است. حال ده ها کانتینر ترانزیت پاکستان که به کشور های آسیای مرکزی می روند،هم در آن طرف مرز متوقف اند. بنأ امیدوارم که به این مسئله جدی توجه شود.»
اگرچه، دروازه اسپین بولدک - چمن برای انواع تردد باز است، اما افزایش ناامنی در پاکستان بر ترانزیت کالا ها از افغانستان نیز تأثیر گذاشته که از طریق پاکستان به هندوستان انتقال می یابند.
یک هفته پیش در ایالت بلوچستان لاری پر از میوه انجیر تاجر افغان به آتش کشیده شد که صدمه شدید مالی وارد کرد.
پیش از این هم، دروازه های تورخم و سپین بولدک- چمن شاهد درگیری های مسلحانه بوده که در نتیجه آن مسافران و وسایط در دو طرف متوقف مانده بودند.