لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۵۴

موسسه پاملرنه: بی‌تفاوتی کمک کنندگان در حل بحران غذایی نگران کننده است


یک خانواده بی بضاعت در افغانستان. عکس از آرشیف
یک خانواده بی بضاعت در افغانستان. عکس از آرشیف

به ادامه نگرانی‌ها از افزایش فقر و کاهش کمک‌ها به افغانستان، حالا مؤسسه بین‌المللی پاملرنه از کاهش کمک‌های غذایی به مردم افغانستان ابراز نگرانی می‌کند.

این مؤسسه روز چهارشنبه با نشر گزارش تازه خود گفته که کاهش کمک‌های غذایی به دلیل کمبود بودجه در افغانستان، بی‌تفاوتی نگران کننده‌ی کمک کنندگان را در حل بحران غذایی جهانی که از کنترل خارج شده، نشان می‌دهد.

بر اساس معلومات مؤسسه بین‌المللی پاملرنه، با آمدن زمستان، زندگی ده‌ها میلیون افغان، یمنی و دیگران همچنان با خطر قحطی روبرو است.

این مؤسسه در بخشی از گزارش خود اظهار داشته که با ازدیاد ناامنی غذایی، مردم اغلب مجبور می‌شوند به مکانیزم‌های زیانبار که در درازمدت به زندگی و جوامع تأثیر می‌گذارد، تکیه کنند.

این مؤسسه از بیرون کردن اطفال از مکاتب گرفته تا ازدواج اجباری و یا قبل از وقت به عنوان مثال یادآوری کرده است.

مؤسسه پاملرنه می‌گوید، زمانی‌که در سراسر جهان گرسنگی افزایش می‌یابد، کاهش بودجه بشردوستانه، بسیار نگران کننده است.

این مؤسسه همچنان در بخشی از گزارش خود افزوده که اگر بودجه کافی به زودترین فرصت به این‌گونه جوامع نرسد، عواقب آن ممکن برای سال‌های آینده ادامه داشته باشد.

در این حال شماری از خانواده‌های فقیر و کم درآمد در افغانستان می‌گویند در این شب و روز با مشکلات زیاد اقتصادی زندگی‌شان را به پیش می‌برند.

سمیع‌الله باشنده ولایت ننگرهار که سرپرست یک خانواده هشت نفری است روزها تا شام در شهر جلال‌آباد با ریکشا اش کار می‌کند، اما می‌گوید نمی‌تواند مواد اولیه مورد نیاز خانه خود را تأمین کند: "در گذشته هم ریکشا رانی می‌کردم، وضعیت خوب بود، پول سودای خانه را پیدا می‌کردم، حالا روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ افغانی برایم باقی می‌ماند که با این پول حتی ترکاری هم نمی‌شود و از سوی دیگر تا حال هیچ کمک با من صورت نگرفته است."

زنان بی بضاعت در ولایت قندهار در انتظار کمک اند - عکس از آرشیف
زنان بی بضاعت در ولایت قندهار در انتظار کمک اند - عکس از آرشیف

پریسا عارفی دختر جوان که سرپرستی یک خانواده ۱۰ نفری را در شهر کابل به عهده دارد در صحبت با رادیو آزادی گفت که مشکلات اقتصادی‌شان بسیار زیاد شده است: "پس از این‌که از وظیفه منفک شدیم با مشکلات زیاد اقتصادی روبه‌رو شدیم، تا جایی‌که من اشغالی را جمع کردیم، در خانه‌ها کالا شویی می‌کردم، اما حالا مردم فقیر شده‌اند کسی را به این کار نمی‌گیرند، در ضمن من خدمت یک خانم مریض را در یک خانه می‌کردم که او هم فوت کرد و حالا با مشکلات زیاد زندگی می‌کنم."

این خانواده‌های فقیر و بی‌بضاعت از حکومت طالبان و سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهند تا به مشکلات‌شان رسیدگی کند، تا بخشی از مشکلات‌شان رفع شود.

این در حالی‌ است که برنامۀ جهانی غذا روز سه‌شنبه اعلام کرد، در ماه پیشرو به دلیل کمبود بودجه کمک‌هایش را به ۲ میلیون نیازمند در افغانستان قطع می‌کند.

با این کاهش، شمار افرادی‌که امسال از کمک‌های برنامۀ جهانی غذا محروم شده اند، به ۱۰ میلیون نفر در افغانستان می‌رسد.

وحیدالله امانی، سخنگوی برنامه جهانی غذا در افغانستان روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت، افغانستان با وضعیت بشری بسیار بدی مواجه است و کمبود بودجه، بیشتر زنان و کودکان افغان را که چیزی برای خوردن ندارند، متأثر خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG