لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۹ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۵۶

تبصره گلف تودی در مورد کشته شدن سه عضو گروه انصارالله در تاجیکستان


شماری از روزنامه های جهان - عکس از آرشیف
شماری از روزنامه های جهان - عکس از آرشیف

گلف تودی

روزنامه گلف تودی در مورد کشته شدن ۳ عضو یک گروه تروریستی در تاجیکستان مطلبی را منتشر کرده است.

تاجیکستان دیروز چهارشنبه اعلام کرد که این سه تن از افغانستان عبور کرده و به قلمرو این کشور به قصد انجام حملات تروریستی داخل شده بودند.

اداره خدمات امنیتی تاجیکستان اعلام کرد که این سه تن در ۳۰ اگست وارد تاجیکستان شدند و می خواستند که تا پیش از برگزاری جشن روز ملی این کشور در نهم سپتمبر دست به یک اقدام تروریستی بزنند.

در ادامه می خوانیم که تاجیکستان این افراد را اتباع این کشور و از اعضای گروه انصارالله شناسایی کرده است.

اکثریت اعضای این گروه را شهروندان تاجیکستان تشکیل می دهند که با جنبش اسلامی ازبکستان و طالبان روابط نزدیک دارند.

گفته شده که این افراد اوایل روز سه شنبه کشته شدند؛ اما جزئیات بیشتر در این مورد داده نشده است.

این ادعا تا کنون بگونه مستقل تایید نشده است.

در ادامه مطلب می خوانیم که تاجیکستان کشوری فقیر، کم جمعیت و کوهستانی پس از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان با نگرانی‌های امنیتی مواجه شده است.

مقام‌های حکومت طالبان در مورد ادعای تاجیکستان مبنی بر ورود سه عضو یک گروه تروریستی به این کشور چیزی نگفته اند. ماه‌ها قبل، بخش تاجیکستان رادیو آزادی گزارش کرده بود که پیش از اینکه طالبان کابل را تسخیر کنند، گروه انصار الله تاجیکستان را در ولسوالی‌های مایمی، نسی و شکی بدخشان در مرز تاجیکستان جابجا کرده بودند. گروه انصار الله مخالف حکومت تاجیکستان است.

گاردین

روزنامه گاردین مطلبی را تحت این عنوان نشر کرده؛ " زنان در یک جنگ نابرابر در افغانستان می جنگند و ما به حمایت شما نیاز داریم."

زهرا جویا نویسنده این مطلب نوشته که طالبان زنان را از کار منع کرده اند، از دسترسی به خدمات صحی محروم کرده اند و مکاتب بالاتر از صنف ششم هم به روی دختران دانش آموز مسدود اند.

نویسنده پرسشی را مطرح کرده که آیا زنان به تنهایی علیه این همه محدودیت‌ها مبارزه کنند؟

زهرا جویا پس از برگشت طالبان به قدرت، افغانستان را ترک کرد و حالا در لندن با خواهر کوچکش در یک خانه کرایی زندگی می کند.

بانو جویا در ادامه نوشته، زمانی که طالبان به قدرت برگشتند شماری زیادی از مردم در یک وضعیت خراب افغانستان را ترک کردند، او و خواهرش هم به یک کشور دیگر منتقل شدند که به گفته بانو جویا فرهنگ و لسانش با افغانستان تا حدی فرق داشت که او احساس می کرد به کدام سیاره دیگر آورده شده اند.

در مطلب گاردین آمده است که اگر به دو سال حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان نگاه انداخته شود، مملو از ناامیدی و تاریکی است.

در ادامه این مطلب هم پرسش‌های مطرح شده که طالبان چگونه توانستند اولین سیستم آپارتاید جنسیتی را در مقابل جهان ایجاد کنند؟ چرا زنان افغان تنها گذاشته شدند؟ و وعده هایی که جامعه جهانی همواره مطرح می کرد چه شد؟

نویسنده در ادامه نوشته که زنان افغان خواستار حمایت جهانیان اند همان حمایت که به گفته‌ای نویسنده این مطلب، مردم اوکراین در جنگ علیه روسیه دریافت کرده اند.

از اگست ۲۰۲۱ زمانی که طالبان به قدرت در افغانستان برگشتند، دختران را آموزش‌های متوسطه و عالی محروم کردند، دروازه‌های پوهنتون‌ها در دسامبر سال ۲۰۲۲ به روی دانش آموزان زن مسدود شدند و زنان و دختران از کار در بیشتر ادارات دولتی و تمامی اداره‌های غیردولتی داخلی و خارجی منع شدند.

XS
SM
MD
LG