لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۷ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۱

اتباع افغانستان و سوریه بیشترین درخواست دهندگان پناهندگی به کشورهای اروپایی


تعدادی از پناهجویان افغان - عکس از آرشیف
تعدادی از پناهجویان افغان - عکس از آرشیف

آژانس پناهندگی اتحادیۀ اروپا روز سه‌‌شنبه در یک گزارش از افزایش ۲۸ درصدی درخواست‌های پناهندگی به کشورهای عضو این اتحادیه در شش ماه نخست ۲۰۲۳ نسبت به زمان مشابه در سال گذشته خبر داده است.

این آژانس نوشته است که در شش ماه اول سال جاری میلادی ۵۱۹ هزار تن به کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی دادند که احتمال می‌رود تا پایان سال این رقم به یک میلیون نفر برسد.

بر اساس این گزارش، ۲۴ درصد درخواست دهندگان از افغانستان و سوریه هستند.

آژانس پناهندگی اتحادیۀ اروپا می‌گوید که آمار درخواست‌های پناهندگی در نیمۀ اول امسال نسبت به زمان مشابه در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ که اروپا با سیل مهاجران روبه‌رو بود، بیشتر است.

به بیان این آژانس حدود ۴۱ درصد درخواست پناهندگی از سوی کشورهای اروپایی تأیید شده اند و همچنین تعداد افرادی که در انتظار بررسی پرونده‌هایشان هستند، نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افزایش یافته است.

به باور این آژانس، با افزایش درخواست پناهندگی و افزایش مهاجرت به اروپا، ظاهراً به منظور رسیدگی به این درخواست‌ها و حمایت از این افراد، کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا فشار بیشتری را متحمل می‌شوند.

از میان تمام پناهجویان افغان که در شش ماه اول امسال در اروپا درخواست پناهندگی دادند، ۵۰ درصد به جرمنی درخواست پناهندگی دادند.

بصیر سروری، یک تن از افغان ها که از دوسال بدینسو به اروپا مهاجرت کرده، ادعا می‌کند که با افزایش مهاجران ارائه تسهیلات کاهش یافته است:
"اینجا با کمبود مسکن مواجه هستیم، مشکلات در پیدا کردن کار داریم. در یک و دو سال اخیر مهاجران بسیار زیاد شدند و ارائه کمک‌ها و تسهیلات به مهاجران کاهش یافته است."

ایمان عبداللهی که بیش از دو سال می‌شود به جرمنی رفته است، می‌گوید، با توجه به شرایط بد افغانستان مجبور به مهاجرت شد و حدود شش ماه شده که در خواستش پذیرفته شده است:
"شرایط پناهندگی فعلاً خوب است. شش ماه می‌شود که قبول شدم. فعلاً نیم وقت کار می‌کنم و همزمان آموزش زبان می‌روم."

نیلوفر یوسفی یکی دیگر از مهاجران افغان در اسپانیا در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"شرایط قسمی شد که وقتی طالبان آمدند و من که فعالیت رسانه‌ای و مدنی داشتم، مجبور به ترک وطن شدم و به پاکستان رفتم و پس از آن به اسپانیا آمدم. در اینجا صدای زنان شنیده می‌شود و به زنان احترام قایل هستند."

بر اساس آمار آژانس پناهندگی اتحادیۀ اروپا، پس از سوری‌ها، افغان‌ها با ۵۲ هزار و ۲۱ درخواست، بیشترین درصدی درخواست پناهندگی به اروپا را داشته اند.

از میان کشورهای میزبان در شش ماه اول سال ۲۰۲۳ جرمنی بیشترین درخواست‌ یعنی ۳۰ درصد از تمام درخواست‌ها را دریافت کرده است.

این آژانس همچنان افزوده که پس از جنگ اوکراین شمار زیادی اتباع این کشور نیز در اتحادیۀ اروپا و تحت حمایت این اتحادیه بسر می‌برند.

این در حالی است که پس از روی کار آمدن حکومت طالبان مهاجرت افغان‌ها به کشورهای مختلف از جمله اروپا از راه‌های قانونی و غیرقانونی افزایش یافته است.

از سوی هم شماری دیگر در کشورهای همسایۀ افغانستان در انتظار بررسی پرونده‌ های شان هستند.

XS
SM
MD
LG