روبینا عزیزی نام دارد و یکی از دختران محروم از آموزش است.
او میگوید که به همکاری خانوادهاش و برخی دختران دیگر نهاد "دختران در مسیر تغییر" را برای کمک به دختران محروم از آموزش ایجاد کرده اند.
روبینا عزیزی میگوید که یکی از کارهایشان معرفی دختران محروم از آموزش به مراکز آموزشی آنلاین است.
او که فعلاً به پاکستان مهاجر شده به رادیو آزادی گفت که ۶۰۰ دختر تحت پوشش برنامههای آنان قرار دارد:
"بیشتر فعالیتهای ما آنلاین است بخاطر شرایط خرابی که در افغانستان وجود دارد، ما صنفهای عکاسی، صنف نویسدگی، صنف هنرنقاشی و همچنان در بخشهای مختلفی فعالیت و کار میکنیم و تا اکنون توانستهایم که بیش از ۶۰۰ دختر را در سراسر افغانستان، پاکستان، ایران و همچنان جاهای که دختران مجبور شدن مهاجرت کنند، تحت پوشش قرار بدهیم."
او گفت که برنامههای آموزشی آنها از سوی استادان خارجی و استادان داخلی که در خارج از افغانستان هستند و شماری از دختران در افغانستان به پیش برده میشود.
بانو عزیزی میگوید که با همکاری برخی استادان خارجی به گونۀ رایگان به دختران محروم از آموزش و تحصیل زبان انگلیسی را تدریس میکنند.
در همین حال شماری از دخترانی که از برنامههای نهاد دختران در مسیر تغییر استفاده کرده اند میگویند که برنامههای آنها برایشان مفید بوده و از آن راضی هستند.
زلفا محمدی، یکی از این دختران به رادیو آزادی گفت:
"من قبلاً عکاسی کار نمیکردم اما وقتی که همرای نهاد جاین (وصل) شدم دیگران را دیدم، کارهایشان را دیدم، انگیزهشان را دیدم، انگیزه من هم بالا رفت من با عکاسان زیادی آشنا شدم واقعاً زندگی من را خیلی چنج (تغییر) کرده و واقعاً تاثیر مثبتی داشته."
زهرا مقدم، یکی دیگر از دختران محروم از تحصیل است که در نهاد دختران در مسیر تغییر در بخشهای نقاشی و رسامی، نویسندگی، دکلمۀ شعر و زبان انگلیسی درس خوانده است.
او به رادیو آزادی گفت:
"خوشحال هستم از اینکه توانستم در این نهاد جاین (وصل) شوم چون با وصل شدن در این نهاد توانستم که انگیزۀ بیشتر برای ادامه دادن و دنبال کردن رویاهایم بدهم که توانستم دستآوردهای خیلی شگفت انگیز و خوبی داشته باشیم و واقعاً ما خوشحال هستیم که میتوانیم به درس و تحصیل خود از طریق دنیای آنلاین ادامه بدهیم."
مسئولان "نهاد دختران در مسیر تغییر" ادعا میکنند که از سوی هیچ سازمانی کمک مالی دریافت نمیکنند و کارکنانشان رضاکار و برنامههایشان هم رایگان است.
ایجاد نهادهای آموزشی آنلاین پس از آن آغاز شد که طالبان پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان، در کنار دیگر محدودیتها بر زنان و دختران در این کشور، آنان را از آموزش بالاتر از صنف ششم و تحصیل در پوهنتونها منع کردند.
ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران از سوی طالبان با واکنشهای گسترده در افغانستان و در سطح جهان مواجه شده است، اما طالبان تا به حال تصمیمهایشان را در این باره پس نگرفته اند.
پر خوانندهترینها
۱