حورا سادات، زن جوان یوتیوبر افغان از ولایت کندز که در چینلهای مختلف یوتیوب کار کرده به گونه مرموز در کابل کشته شدهاست.
خانواده و همکاران حورا سادات و فرماندهی امنیه حکومت طالبان در کابل کشته شدن او را تأیید میکنند.
برادر حورا سادات که به دلیل حساسیت موضوع نمیخواهد ناماش گرفته شود روز چهارشنبه در صحبت با ارشاد فرهمند یکی از یوتیوبران و همکاران حورا سادات گفته است که او روز دوشنبه کشته شده است:
"روز دوشنبه بود دبود که در یک حادثهٔ دلخراش حورا سادات را از دست دادیم."
برادر حورا در مورد چگونگی کشته شدن حورا سادات به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ نداد.
ارشاد فرهمند همکار حورا سادات در صحبت با رادیو آزادی در مورد کشته شدن حورا چنین میگوید:
"روز قبل من با تلاش زیادیکه داشتم، با فامیلاش ملاقات کردم، من نزدیک ۴۰ دقیقه در خانهٔشان حضور داشتم، اما در همین مدت هیچ جزئیاتی دیگری ارائه نکردند، فقط همین را گفتند که میخواستند، حورا سادات را به ولایت مربوط خود اش انتقال دهند، اما بنابر یک سلسله مشکلات نتوانستند و او را ناگزیر در کابل در یک پارک ساده و علاقهٔ که به اطفال داشتند، دفن کردند.
از سوی هم خالد ځدران سخنگوی فرماندهی امنیهٔ حکومت طالبان در کابل ضمن تأیید کشته شدن حورا سادات در صفحهٔ ایکس یا تویتر سابق نوشته که حورا سادات یوتیوبر زن افغان، سه روز پیش در مربوطات حوزه ۱۸ام امنیتی کابل به قتل رسیده است.
او افزده که در مرحله نخست بررسی به اتهام این قضیه به شمول یک زن دو تن دیگر را دستگیر کردهاند و بازجویی ادامه دارد.
خالد ځدران در مورد هویت بازداشت شدهگان جزئیات ارائه نکرده است.
با این حال کشته شدن حورا سادات واکنشهای شماری از فعالان حقوق زن و حقوق بشر را به خصوص در رسانههای اجتماعی نیز برانگیخته است.
مریم معروف آروین فعال حقوق زنان و رئیس «جنش شنبههای ارغوانی» به رادیو آزادی میگوید که جامعهٔ جهانی و نهادهای حقوق بشری نباید در برابر این موضوع خاموش باشند.
او میافزاید:
"آنچه که در باب این خانم اتفاق افتاده، نه اولین قتل مرموز است و نه آخرین قتل مرموز خواهد بود، در گذشته ما بارها شاهد قتل خانمهای فعال بودیم، بناً ما یک بار دیگر از جامعهٔ جهانی و نهادهای حقوق بشری تقاضامند هستیم در برابر چنین قضایا خاموشی نباید اختیار کنیم."
حورا سادات که نزدیک به ۲۵ سال سن داشت، در چینلهای مختلف یوتیوب از جمله «کابل فنس» و «استار فنس» کار کرده بود.
پس از تحولات سیاسی در افغانستان، فعالیت رسانههای که برنامههای اجتماعی و تفریحی داشتند محدود و یا به گونهٔ کامل متوقف شد که پس از آن بازار چینلهای یوتیوب و یوتیوبرهای افغان گرم شده و ظاهراً برنامههای آنان در این فرصت توانسته جایگاه ویژهای میان مردم در داخل و بیرون از افغانستان پیدا کند.
اما برخی از یوتیوبران بنابر بر مشکلات و چالشها پس از تولید برنامههای شان در افغانستان، اخیراً مجبور به ترک کشور شده و حکومت طالبان را به سانسور شان متهم کرده است، آنچه حکومت طالبان همواره رد میکنند.