لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۹ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۵۳

دیلی پروگرس: کی میتواند در فضای افغانستان تحت کنترول طالبان است پرواز کند؟


جریان عبور طیاره های خارجی از فضای افغانستان
جریان عبور طیاره های خارجی از فضای افغانستان

روزنامه دیلی پروگرس

  • روزنامه امریکایی دیلی پروگرس مطلبی را در مورد پرواز طیاره های تجارتی بین المللی بر حریم هوایی افغانستان منتشر کرده و نخست پرسیده که کی می تواند در فضای افغانستان تحت کنترل طالبان پرواز کند؟

این روزنامه، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته که دو سال پس از استقرار مجدد طالبان، اداره هوانوردی فدرال امریکا گفته که شرایط برای پروازهای غیرنظامی بر فراز افغانستان فراهم شده است.

به گفته اداره هوانوردی ملکی امریکا، طیاراتی که ارتفاع آنها از ۳۲۰۰۰ فوت بالاتر باشد، می توانند بر فراز افغانستان پرواز کنند.

اخیرا گزارش هایی در ارتباط به تصمیم اتحادیه اروپا در این مورد منتشر شده که به خطوط هوایی کشور های عضو اجازه پرواز بر فراز افغانستان را داده است.

با این ترتیب، زمان سفر کسانی که بین غرب و شرق به صورت هوایی مسافرت می کنند، کوتاه می شود و مصرف سوخت نیز کاهش می یابد.

بر اساس گزارش در حال حاضر بیشتر پروازهای تجارتی از حریم هوایی افغانستان انجام نمی شود و تنها تعدادی از پروازها در دهلیز واخان وارد حریم هوایی افغانستان می شوند.

در ادامه می خوانیم که با وجود شرایط جدید اداره هوانوردی ملکی امریکا، شرکت های ملکی بین المللی علاقه ای به پرواز بر فراز افغانستان ندارند.

آنها موجودیت چهار و نیم هزار سلاح مدافع هوایی در افغانستان و همچنین نبود تردد منظم هوایی را، دلیل ترس شان عنوان می کنند.

نشریه یورویشیا ریویو

  • نشریه آنلاین یورویشیا ریویو در شماره اخیر خود مقاله ای را تحت این عنوان که «مردم افغانستان برای غذا و آموزش، به کمک مالی نیاز دارند» به نشر رسانده است.

مطلب موضوع فقدان همکاری بین المللی و عواملی را روشن ساخته که در ممنوعیت آموزش در داخل افغانستان از زمان حاکمیت دوباره طالبان در این کشور، نقش داشته است.

در مقاله آمده که در زمانی که تقریباً همه مردم با فقر روبرو اند، حکومت سرپرست طالبان در افغانستان بارها از اداره جو بایدن درخواست کرده تا کمک‌هایی را که برای کشور جنگ‌زده تخصیص داده شده است، آزاد کند.

نشریه یوریشیا ریویو در ادامه می نویسد که آموزش دختران و تحصیل زنان توسط طالبان به طور موقت ممنوع شده تا کشورهای خارجی مانند ایالات متحده را برای آزاد کردن دارایی تحت فشار قرار دهند.

نویسنده مقاله به این نظر است که وقتی که کمک های مالی برای غذا، آموزش وغیره به طالبان برسد، اوضاع به حالت عادی برمی گردد.

نشریه یورویشیا ریویو در اخیر به این نتیجه می رسد که تأخیر کمک‌های مالی مستقیماً بر شهروندان افغانستان تأثیر می‌گذارد، نه بر طالبان.

بنابراین به نوشته نویسنده مقاله، اقدام فوری در این مورد برای بازگرداندن صلح، توانمندسازی آموزش دختران، و ارتقای این ملت برای ایستادن در کنار جهان، ضروری است.

XS
SM
MD
LG