افغانستان
گوردون براون از محکمه بین المللی جرایم خواست مسئله نقض حقوق زنان در افغانستان را بررسی کند

گوردون براون نماینده خاص ملل متحد برای امور تعلیمی می گوید محکمه بین المللی جرایم باید تبعیض جنسیتی جاری در افغانستان را جنایت ضد بشر دانسته از مسئولان تحقیق کند.
آقای براون دیروز که مصادف به دوسالگی حکومت طالبان بود به خبرنگاران گفت که وی این مطلب را درنامه به کریم خان لوی سارنوال این محکمه نیز نوشته است.
وی افزود که تبعیض جنسیتی در افغانستان ، ناگوارترین نمونه نقض حقوق انسانی زنان و دختران و خشونت علیه آنها پنداشته می شود. گوردون براون گفت اگر ناقضان مجازات نشوند دیگر ان نیز به این عمل رو خواهند آورد.
طالبان بعد از برگشت به قدرت در افغانستان دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کرده اند و در های پوهنتون ها نیز به روی زنان ودختران مسدود است.
طالبان زنان را نیز از کار در موسسات غیردولتی داخلی وخارجی منع کرده وبرگشت وگذار زنان هم محدودیت های وضع کرده اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
هند و افغانستان در یکسال گذشته ۸۹۰ میلیون دالر تجارت داشتهاند

وزارت صنعت و تجارت طالبان میگوید که در یک سال گذشته سطح تجارت میان افغانستان و هند به ۸۹۰ میلیون دالر رسیده است.
عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت امروز سهشنبه ۹ ثور به رسانهها گفته است که از این میزان تجارت، ۶۲۷ میلیون دالر به صادرات و ۲۶۳ میلیون دالر به واردات اختصاص داشته است.
جواد گفته که افغانستان به هند انجیر، کشمش سبز، زعفران، هنگ، زیره سبز و بادام صادر کرده و در مقابل ماشین آلات، شکر، مواد خام و پرزهجات موتر را وارده کرده است.
افغانستان از طریق بندرهای چابهار و واگه، و همچنان یک دهلیز هوایی با هند دادوستد تجاری دارد. بازرگانان افغان پیش از این گفتهاند که پاکستان در ترانزیت کالاها میان افغانستان و هند همکاری لازم را انجام نمیدهد.
کمک ۲.۲ میلیون دالری سویدن برای تغذیهٔ مادران و کودکان در افغانستان

برنامهٔ جهانی غذا در افغانستان اعلام کرد که ادارهٔ همکاریهای توسعهای سویدن برای حمایت از تغذیهٔ مادران و کودکان افغان، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دالر کمک کرده است.
با این کمک، به ۱۲۵ هزار مادر و کودک در جریان سه ماه غذای مغذی ارائه خواهد شد.
برنامهٔ جهانی غذا روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که این کمک جدید از سوءتغذیهٔ دهها هزار مادر و کودک جلوگیری خواهد کرد.
در بیانیه به نقل از موتینتا چیموکا، نمایندهٔ برنامهٔ جهانی غذا در افغانستان آمده است که امسال ۱.۲ میلیون مادر در افغانستان دچار سوءتغذیه هستند.
او همچنان گفته است که پیشبینی میشود ۳.۵ میلیون کودک دیگر نیز دچار این بیماری شوند.
بر اساس گزارشها، سویدن از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ بیش از ۳۰ میلیون دالر به برنامهٔ جهانی غذا در افغانستان کمک کرده است.
پیشبینی باران و سیلاب در ده ولایت افغانستان

در ده ولایت افغانستان پیشبینی باران و احتمال سیلاب شده است.
وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان به روز دوشنبه در بیانیهای گفت که در ولایات تخار، بغلان، سمنگان، سرپل، بامیان، دایکندی، غور، ننگرهار، لوگر و پکتیا، بارندگی بین ۱۰ تا ۲۵ میلیمتر پیشبینی شده است.
در بیانیه همچنان آمده است که در برخی از مناطق شمالی، جنوبشرقی، غربی و مرکزی افغانستان، از جمله در سالنگها، احتمال وزش بادهای شدید وجود دارد و سرعت آن در مناطق مختلف بین ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت تخمین زده شده است.
۳ کشته بر اثر رانش زمین در بدخشان

مقامات حکومت طالبان در ولایت بدخشان اعلام کردند که در پی رانش زمین در ولسوالی یاوان، سه نفر جان باختند و یک نفر زخمی شد.
حکمتالله محمدی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان، به رسانهها گفته است که این حادثه روز دوشنبه در قریهٔ «پتاب» رخ داد.
در ولسوالی یاوان بدخشان همهساله حوادث طبیعی از جمله رانش زمین رخ میدهد.
معاون سرمنشی ملل متحد: بدون آموزش و مشارکت کامل زنان پیشرفت ناممکن است

تام فلیچر، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور بشری و هماهنگی کمکهای اضطراری، به افغانستان رفته و با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان گفتوگو کرده است.
فلیچر در شبکۀ اجتماعی ایکس (تویتر سابق) امروز دوشنبه، ۸ ثور، نوشته است که با متقی در بارۀ مشکلات بشری، به شمول تغییر اقلیم و "پیشرفت در مبارزه با ناامنی و مواد مخدر" صحبت کرده است.
فلیچر افزوده که بحث روی "توانمندی های عظیم زنان افغان در صدر آجندای" سفرش است.
در این پیام معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور بشری و هماهنگی کمکهای اضطراری همچنان آمده است که "بدون آموزش و حضور کامل زنان، پیشرفت ناممکن است".
سازمان ملل متحد همواره از محدودیتهای که طالبان بالای آموزش، کار و دیگر فعالیتهای اجتماعی زنان وضع کرده اند انتقاد کرده است.
حکومت طالبان، همچنان ریچارد بینیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان را "ممنوع الورود" کرده و به او اجازۀ سفر به این کشور را نمیدهد.
IOM برای پاسخ به نیازمندیهای مهاجران برگشته به منابع بیشتر "نیاز شدید" دارد

سازمان جهانی مهاجرت (IOM) میگوید که از چهارم ماه اپریل تا به حال نزدیک به صد هزار افغان برگشته از پاکستان را ثبتنام کرده است.
این سازمان در بیانی گفته است که، در همکاری با شماری دیگر از سازمانهای امداد رسانی، به بازگشته ها کمکهای اضطراری و خدمات ضروری فراهم کرده است.
(IOM) در همین حال گفته است که نیازمندیهای این افغانها زیاد است و برای رسیدگی به آنها به منابع بیشتر نیاز شدید دارد.
پاکستان در آغاز ماه جاری میلادی روند اخراج افغانهای دارندۀ سند مخصوص شهروندی افغانستان (ACC) را آغاز کرد.
شمار زیادی از افغانهای که مجبور به ترک پاکستان شده اند به رادیو آزادی گفته اند که امکانات اولیۀ زندگی، از جمله سرپناه، غذا و آب آشامدینی کافی در اختیار ندارند.
یک مقام ارشد سازمان ملل متحد به کابل وارد شد

تام فلیچر، معاون سرمنشی ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کنندۀ کمک های اضطراری، از رسیدن اش به کابل پایتخت افغانستان خبر داده است.
او ناوقت یکشنبه ۸ ثور در شبکه ایکس نوشت که سفرش به افغانستان برای یک هفته است.
فلیچر در ادامه نوشته که آمار بلند نیازمندان به کمکهای بشردوستانه، کاهش بودجه و سیاست پیچیده، وضعیت بشری در افغانستان را به چالش کشیده است.
او نگفته که آیا در این سفرش با مقام های طالبان دیدار خواهد کرد اما بر ادامه کمکهای سازمان ملل متحد به نیازمندان در افغانستان تاکید کرده است.
آقای فلیچر در حالی به افغانستان تحت حاکمیت طالبان سفر کرده که به گفتۀ دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد، یوناما حدود ۲۴ میلیون نفر در این کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند
برنامه جهانی غذا از احتمال توقف کمکرسانی هوایی به مناطق دورافتاده افغانستان خبر داده است

سازمان جهانی غذا، دبلیوایفپی، از احتمال توقف کمک رسانی به مناطق دورافتاده افغانستان با استفاده از پروازهایش خبر داده است.
این سازمان ۲۷ اپریل در شبکه ایکس نوشته است که بودجه لازم را برای استفاده از طیاره هایش برای کمک رسانی به مناطق دورافتاده افغانستان ندارد و برای ادامه این پروازهای امدادی در سال ۲۰۲۵ به حدود ۱۰ میلیون دالر بودجه فوری نیاز است.
هفته پیش سازمان جهانی غذا اعلام کرد که برای حمایت از پناهجویان افغان که به کشورشان بازگشت میکنند تا پایان سال جاری میلادی به ۲۵ میلیون دالر کمک فوری نیاز دارد.
این سازمان پس از تعلیق کمک های بشردوستانه امریکا به افغانستان از کمبود بودجه شکایت میکند.
وزارت خارجه ایالات متحده گفته که تعدادی از برنامه های کمک های غذایی اضطراری برای افغانستان را به دلیل این که این کمک ها به نفع طالبان استفاده میشود به حالت تعلیق درآورده است.
تمی بروس، سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری در ٨ اپریل گفت "برنامه جهانی غذا بیشتر کمک های مالی خود به یمن و افغانستان را به دلیل نگرانی هایی مبنی بر اینکه این کمک مالی به نفع گروه های تروریستی مانند حوثی ها و طالبان است، بر اساس یک فرمان اجرايی به حالت تعلیق درآورده است."
معافیت موقت امیرخان متقی از ممنوعیت سفر

شورای امنیت سازمان ملل متحد به امیرخان متقی، وزیر امور خارجه طالبان، اجازه داده است تا برای گفتگو با مقامات قطری به دوحه سفر کند.
در بیانیهای که به رسانهها ارسال شده آمده است که متقی از تاریخ ۲۷ اپریل تا ۴ می از محدودیت سفر معاف شده است.
وزارت امور خارجه طالبان نیز سفر متقی را تایید کرده اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.
سازمان ملل متحد چندین نشست مهم در قطر برگزار کرده که در آنها سیاستهای مربوط به آینده سیاسی و اجتماعی افغانستان مورد بحث قرار گرفته است.
قرار است امتحان کانکور ۱۴۰۴ از هفته اول جوزا تا ۲۰ سرطان بدون حضور دختران برگزار شود

قرار است امتحان کانکور ۱۴۰۴ از هفته اول جوزا تا ۲۰ سرطان بدون حضور دختران برگزار شود.
اداره ملی امتحانات تحت کنترول حکومت طالبان می گوید که کانکور امسال داوطلبان از مکاتب و مدارس دینی سال روان در پنج مرحله در ولایات افغانستان و کابل برگزار خواهد شد.
عبدالباقی حقانی سرپرست این اداره امروز در یک نشست خبری در این باره گفت که در سال روان ۳ هزار نفر در مقطع ماستری، ۷۶ هزار و ۴۰۰ نفر در مقطع لیسانس، و ۳۳ هزار و ۵۵۰ نفر در انستیتوت ها جذب خواهند شد.
این درحالی است که با روی کار آمدن حکومت طالبان، دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش محروم هستند و دختران حق رفتن به پوهنتون و اشتراک در امتحان کانکور را ندارند.
هرچند سازمانهای بینالمللی و فعالان حقوق زنان از طالبان خواستند که محدودیتها بر آموزش دختران را بردارند، اما با آن هم طالبان پاسخ مثبت به این درخواست ها ندادهاند.