درحالیکه دو سال از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان میگذرد، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا میگوید که ایالات متحده و دهها کشور دیگر جهان روابط خود با مقامات حکومت طالبان را تا زمانی عادی نخواهند کرد که آنها به حقوق بشری افغانها به ویژه حقوق زنان و دختران احترام نکنند.
انتونی بلینکن روز سه شنبه همزمان با روز دو سالگی حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان در واشنگتن به خبرنگاران گفت که ایالات متحده امریکا همچنان طالبان را بخاطر عمل نکردن به وعدههای خود به خصوص در بخش حقوق زنان و دختران، مسئول قرار خواهد داد.
آقای بلینکن گفت:
"طالبان را به خاطر عدم پابندی به شمار زیاد تعهدات به ویژه در خصوص حقوق زنان و دختران حسابده قرار میدهیم. در زمینه حقوق زنان و دختران ما و دهها کشور دیگر به گونه واضح به طالبان گفته ایم تا زمانیکه حقوق زنان و دختران در کنار سایر مسائل رعایت نشود، راه روابط بیشتر عادی بین کشورهای جهان مسدود خواهد بود."
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به سؤالات رادیو آزادی در مورد این اظهارات وزیر خارجه امریکا پاسخی نداد، اما شیر محمد عباس ستانکزی معاون سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان در مصاحبه روز سه شنبهاش با صدای امریکا، گفته است که حقوق زنان یک مسئله داخلی افغانستان است و به ایالات متحده ربطی ندارد.
در عین حال، شماری از فعالان حقوق زنان خواهان فشار بیشتر بر طالبان در زمینه حقوق زنان به ویژه در زمینه کار و تحصیل هستند.
مریم کریمی یک تن از فعالان حقوق زنان به رادیو آزادی میگوید:
"مایۀ تأسف است که چرا افغانها تا کنون در برابر اقدامات طالبان سکوت کرده اند. تنها افغانها میتوانند تغییر ایجاد کنند. کمکهای جهان نیز مهم است. کشورهای جهان باید در کنار افغانها بایستند و بر طالبان فشار بیاورند تا که این گروه به حقوق افغانها به ویژه زنان احترام بگذارند."
پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان، طالبان دروازههای تعلیم و تحصیل را به روی دختران بالاتر از صنف ششم و محصلان زن پوهنتونها بسته اند، در کنار آن کار زنان در بسیاری از ادارات دولتی و تمامی ادارات غیر دولتی و سازمان ملل متحد منع شده است.
روز سه شنبه اداره زنان سازمان ملل متحد در بیانیهای اعلام کرده که پس از ۱۵ اگست ۲۰۲۱، طالبان تقریباً ۵۰ فرمان در مورد محدودیتها بر زنان وضع کرده که بر اساس آن فعالیت زنان در تمام بخشهای زندگی محدود شده است.