جهان
قوماندان مرکزی اردوی امریکا با کشتی جنگی از تنگی هرمز عبور کرد
![تصویر آرشیف: کشتی جنگی در خلیج فارس](https://gdb.rferl.org/01000000-0aff-0242-56ed-08db589098b0_w250_r1_s.jpg)
قوماندانی مرکزی اردوی امریکا سینتکام میگوید که قوماندان عمومی این قوماندانی٬ جنرال مایکل اریک کوریلا در کشتی جنگی به نام توماس هادنر از تنگی هرمز عبور کرده و بعد از یک توقف کوتاه در امارات متحدۀ عربی به پایگاه نیروهای امریکایی دربحرین رسیده است.
گزارش می افزاید که جنرال کوریلا در امارات متحدۀ عربی با جنرال عیسی سیف محمد المزروعی لوی درستیزاردوی این کشور ملاقات کرده است.
امریکا درپی تنش با ایران ، در روزهای اخیر هزاران سرباز خود برای امنیت کشتی های تجارتی به خلیج فارس اعزام کرد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
ایران اولین کشتی جنگی حمل کننده طیاره های بی پیلوت را به نمایش گذاشت
![تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/bc7d7cf9-538c-4019-641f-08dd3ac790b0_w250_r1_s.jpg)
خبرگزاری های غربی از قول رسانه های ایران در مورد فعال شدن این کشتی جنگی ایران بنام «شهید باقری» روز پنجشنبه خبر داده اند.
این کشتی تحت فرماندهی واحد بحری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران فعالیت خواهد کرد.
نظر به معلومات ارائه شده توسط سپاه پاسداران این کشتی ۱۸۰ متر طول دارد.
تحلیلگران به این باورند که ایران از نمایشهای نظامی استفاده کرده و میخواهد توجه را از مشکلات داخلی به سمت دیگر سوق بدهد و نفوذ منطقوی خودرا تقویه کند.
به نوشته خبرگزاری دی پی ای جرمنی، مثلث مقاومت ایران علیه رقیب سرسخت منطقوی آن اسرائیل، ضععیف شده و در یک سال گذشته بعد ازآغاز جنگ بین اسرائیل و گروه فلسطینی حماس، حزب الله لبنان و حوثی های یمن، ضربات شدید را متحمل شده اند.
گروه فسطینی حماس از سوی امریکا و اتحادیه اروپا سازمان تروریستی خوانده میشود و اتحادیۀ اروپا شاخۀ نظامی حزب الله را در فهرست سیاه جا داده است.
مقامات در تایباد ایران ۱۷ واحد مسکونی افغانها را مهرولاک کردند
![تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/d78228dd-7c8a-4c5b-bc00-fa89cd501f9f_w250_r1_s.jpg)
مقامات شهر تایباد ایران ۱۷ واحد مسکونی را که پناهجویان افغان در آن زنده گی می کردند، مهرولاک کردند. در این مورد مقامات قضائی ایران خبر داده اند. تایباد یکی از شهر های ولایت خراسان رضوی ایران است.
حجت صدیقی سارنوال تایباد دیروز پنجشنبه گفت که این واحدهای مسکونی بعد از تقاضا های مردم به دستور مقامات قضائی در این شهر سرحدی مسدود شدند.
او افزود که اکنون مالکان این واحدها با اقدامات قضائی روبرو میباشند.
صدیقی تاکید کرد که طبق قانون ایران اجاره، فروش و انتقال هرنوع ملکیت غیر منقول به «اتباع غیر قانونی خارجی» خلاف قانون است.
در ایران اصطلاح اتباع خارجی غیر قانونی به پناهجوان، مخصوصاً پناهجویان افغان استفاده میشود .
ایران در دو سال اخیر فشارها را بر پناهجویان افغان افزود و ده ها هزار پناهجوی افغان را اجباری اخراج کرده است.
پناهجویان افغان در ایران از بدرفتاری پولیس و مقامات ایران به تکرار شکایت کرده اند.
وزیر اعلی ایالت خیبرپختونخواه یک هیئت قبایلی برای حل مشکلات امنیتی به افغانستان میفرستد
![علی امین گنداپورT وزیر اعلی ایالت خیبرپختونخواه- تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/01000000-c0a8-0242-c479-08dc410c1f30_w250_r1_s.jpg)
وزیر اعلی ایالت خیبرپختونخواه میگوید که یک جرگه یا هیئت قبائیلی بعد از مشوره با حکومت فدرالی به افغانستان فرستاده خواهد شد تا در مورد مشکل روز افزون امنیتی صحبت کند
علی امین گنداپور دیروز پنجنشنبه اظهار داشت که این ایالت به گفته او از بی ثباتی در افغانستان که ده ها سال جنگ را تجربه کرده شدیداً متاثر شده است.
جیو نیوز پاکستان گزارش داده که گنداپور در زمانی در مورد فرستادن جرگه صلح به افغانستان سخن می گوید که حوادث خشونت بار در خیبرپختونخواه بیشتر شده و پاکستان ادعا میکند که شورشیان از آن سوی مرز در این ناآرامیها دست دارند.
همزمان با این رسانه های پاکستانی از قول منابع این کشور گزار ش داده اند که حکومت خیبرپختونخوا مذاکرات غیر رسمی را با طرف افغانستان در رابطه با جرگه صلح پیشنهادی آغاز کرده است.
اسلام آباد ادعا میکند که تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان پناهگاه دارد و مسوول حملات در پاکستان است.
حکومت طالبان در افغانستان این ادعای پاکستان را رد کرده و می گوید که از خاک افغانستان به هیچ کشوری تهدید ایجاد نمی شود.
این در حالیست که سال گذشته کمیتۀ نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد نیز در گزارشی گفت که تحریک طالبان پاکستان از حمایت گستردۀ حکومت طالبان در افغانستان برخوردار است.
دونالد ترمپ فرمان اعمال تحریمها علیه مقامات محکمه بین المللی جزایی را صادر کرد
![دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا-تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/f10af04c-d384-4ca6-a7d7-e068da7e999e_w250_r1_s.jpg)
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحدۀ امریکا روز پنجشنبه فرمان اجرایی را امضا کرد که بر مقامات محکمۀ بینالمللی جزایی به دلیل آغاز تحقیقات علیه امریکا و اسرائیل، تحریم وضع می کند.
در فرمان ترمپ گفته شده که محکمه در هاگ"درگیر اقدامات غیرقانونی و بیاساسی است که امریکا و متحد نزدیک آن اسرائیل را هدف قرار داده و این اقدامات"سابقه خطرناکی را ایجاد میکند که مستقیماً کارمندان فعلی و سابق امریکا، از جمله اعضای اردوی این کشور را به خطر میاندازد".
این فرمان که پس از دیدار بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل با ترمپ امضا شده، خاطرنشان می سازد که امریکا و اسرائیل اعضای محکمۀ بینالمللی جزایی نیستند.
محکمۀ بینالمللی جزایی در ۲۱ نوامبر سال گذشته، حکم دستگیری بنیامین نتانیاهو و یو آو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل و محمد ضیف قوماندان نظامی حماس را صادر کرد که اسرائیل میگوید، کشته شده است.
حماس از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته می شود.
ترمپ در سال۲۰۲۰ میلادی در دوره اول ریاست جمهوری خود نیز تحریم های مالی و ممنوعیت صدور ویزه را بر فاتو بنسودا سارنوال وقت، سایر مقامات ارشد و کارمندان محکمۀ بینالمللی جزایی وضع کرده بود. این اقدام پس از آن صورت گرفت که بنسودا تحقیقات را در مورد اتهامات جنایات جنگی علیه عساکر امریکایی در افغانستان آغاز کرد.
شرکت گوگل محدودیت استفاده از هوش مصنوعی در ساخت اسلحه را برداشت
![لوگوی گوگل](https://gdb.rferl.org/26cbd9fd-24fd-475b-bdbe-f0e9b7962b81_w250_r1_s.jpg)
شرکت گوگل محدودیت استفاده از هوش مصنوعی در ساخت اسلحه را برداشته است.
شرکت گوگل روز پنجشنبه اعلام کرد که محدودیت بر استفاده از هوش مصنوعی در ساخت اسلحه و ابزارهای نظارتی را لغو کرده است.
پیش از این، گوگل به این دلیل بر استفاده از هوش مصنوعی در ساخت اسلحه محدودیت وضع کرده بود که به گفته این شرکت، اینگونه استفاده میتوانست مضر باشد.
این شرکت اخیراً از تصمیم خود برای لغو این محدودیت دفاع کرده و گفته است: "دولتهای دموکراتیک باید تلاش کنند تا هوش مصنوعی را ایجاد کنند که به نفع امنیت ملی کشورهایشان باشد."
در سالهای اخیر، توجه زیادی به امکانات نظامی با استفاده از هوش مصنوعی جلب شده است.
وزیر خارجۀ امریکا از شرکت در نشست "گروه ۲۰" به میزبانی افریقای جنوبی خودداری کرد
![مارک روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا](https://gdb.rferl.org/069bb2bc-b35f-4cb9-992f-258086cc0072_w250_r1_s.jpg)
مارکو روبیو، وزیر امور خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا میگوید که به دلیل تغییر سیاستهای افریقای جنوبی در پیوند با زمین و شرایط اقلیمی و ترویج سیاست "تنوع، برابری و شمولیت" در نشست وزرای خارجۀ گروه ۲۰ "G20" که در این کشور برگزار میشود، شرکت نخواهد کرد.
این نشست در اواخر ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد.
مارکو روبیو روز چهارشنبه، ۵ فبروی گفت، افریقای جنوبی کارهای بسیار بدی انجام میدهد و وظیفۀ او این است که منافع ملی امریکا را پیش ببرد، نه اینکه پول مالیهدهندگان امریکا را ضایع کند.
پالیسی ترویج تنوع، برابری و شمولیت (DEI) توسط دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا مورد حمله قرار گرفته است.
ترمپ در مورد تغییرات اقلیمی نیز تردید دارد و در ماه گذشته امریکا را برای بار دوم از توافقنامۀ پاریس خارج ساخت.
ترمپ از سیاست افریقای جنوبی در پیوند به زمین نیز شکایت کرده و گفته که"افریقای جنوبی زمین را مصادره میکند" و در این کشور با "طبقات خاصی از مردم بسیار بد" رفتار میشود.
علاوه بر این ایلان ماسک میلیاردر متولد افریقای جنوبی، کسی که ترمپ او را به عنوان "امپراطور موثریت" نامیده، افریقای جنوبی را به داشتن "قوانین مالکیت آشکار نژادپرستانه" متهم کرده و گفته که سفید پوستان قربانیان آن بوده اند.
گروه ۲۰ (G20) شامل کشورهای ارجنتاین، استرالیا، بریتانیا، برازیل، کانادا، چین، فرانسه، جرمنی، هند، اندونیزیا، ایتالیا، جاپان، کوریای جنوبی، مکسیکو، روسیه، عربستان سعودی، افریقای جنوبی، ترکیه، ایالات متحده و دو نهاد منطقهای (اتحادیۀ اروپا و اتحادیۀ افریقا) میشود.
وزیر دفاع اسرائیل به اردوی این کشور کشور گفته که طرحی را برای خروج فلسطینیها از نوار غزه آماده کند
![اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل](https://gdb.rferl.org/3c3c985a-70f9-4647-9a3e-474ba0b3c572_w250_r1_s.png)
خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده است، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل به اردوی این کشور دستور داده است تا بر اساس پیشنهاد دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا، طرحی را برای تخلیۀ تعداد زیادی از فلسطینیها از نوار غزه آماده کند.
او امروز (پنجشنبه، ۱۸ دلو) گفته است، از طرح ترمپ که میتواند به جمعیت بزرگ نوار غزه اجازه دهد تا به نقاط مختلف جهان نقل مکان کنند، استقبال میکند.
دونالد ترمپ در جریان ملاقات با بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل در واشنگتن، پیشنهاد کرد که نوار غزه به امریکا واگذار شود تا آن را از نظر اقتصادی توسعه دهد.
اما ترمپ نگفته که آیا فلسطینیها میتوانند دوباره به غزه برگردند یا نه.
این اظهارات ترمپ در مورد تخلیۀ فلسطینیها از غزه با واکنشها و انتقادات بینالمللی مواجه شده است.
طرح ترمپ به شدت از سوی فلسطینیها و جامعۀ جهانی رد شده و گروههای حقوق بشری گفته اند که این حرکت نقض قوانین بینالمللی و به مفهوم جابجایی اجباری است.
یک مقام ارشد امریکایی: در نشست امنیتی مونیخ در بارۀ پایان جنگ در اوکراین بحث خواهیم کرد
![کیت کیلاگ، نمایندۀ ویژۀ رئیس جمهور ترمپ در امور اوکراین و روسیه](https://gdb.rferl.org/79f6b00a-ee03-4230-9516-da0dc0a37f37_w250_r1_s.jpg)
کیت کیلاگ، نمایندۀ ویژۀ دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا در امور اوکراین و روسیه روز چهارشنبه، ۵ فبروری در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) نوشت که هفتۀ آینده در نشست امنیتی مونیخ شرکت خواهد کرد.
او گفت که در این نشست در بارۀ هدف رئیس جمهور ترمپ برای پایان جنگ در اوکراین بحث خواهد کرد.
کیلاگ افزوده که او همچنان قصد دارد که در حاشیۀ نشست امنیتی مونیخ با متحدان امریکا که آمادۀ کار با ادارۀ رئیس جمهور ترمپ اند، دیدار کند.
پیش از این گزارشهایی نشر شد که گویا کیلاگ میخواهد که طرح صلح ترمپ را فاش کند.
خبرگزاری بلومبرگ به تاریخ ۵ فبروری به نقل از منابعی که نامهایشان فاش نشده، خبر داد که کیت کیلاگ در نشست امنیتی مونیخ طرح صلح ترمپ برای پایان جنگ در اوکراین را فاش خواهد کرد.
اما جزئیات بیشتر در بارۀ این طرح ارائه نشده است.
دفتر مطبوعاتی قصر سفید به پرسش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در این مورد هنوز پاسخ نداده است.
رئیس جمهور امریکا: گزارشها در بارۀ خواست امریکا برای مبدل کردن ایران به "خاکستر" اغراقآمیز است
![دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا](https://gdb.rferl.org/87bdbd00-1419-4344-85d9-3961e8623ffb_w250_r1_s.jpg)
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده میگوید که گزارشها در مورد این که امریکا با همکاری اسرائیل میخواهد ایران را به "خاکستر" مبدل کند، به شدت اغراقآمیز است.
او این موضوع را روز چهارشنبه، ۱۷ دلو در "تروت" شبکۀ اجتماعی مربوط به خودش در بارۀ برنامۀ هستهای ایران نوشت.
ترمپ تأکید کرد که میخواهد با ایران به یک توافق هستهای برسد که قابل تأیید باشد و همچنان به تهران اجازه دهد که به گونۀ مسالمتآمیز، توسعه و رونق یابد.
اما او تأکید کرد که ایران نباید اسلحۀ اتمی تولید کند و گفت که باید هرچه زودتر برای دستیابی به یک توافق جدید اقدام شود.
به گفتۀ ترمپ، زمانی که این توافقنامه تکمیل و امضا شود، جشن بزرگی در شرقمیانه برگزار خواهد شد.
ایران و شش قدرت بزرگ جهان در سال ۲۰۱۵ در بارۀ برنامۀ هستهای ایران به یک توافق رسیدند، اما ادارۀ پیشین رئیس جمهور ترمپ در ۲۰۱۸ از این توافق بیرون شد.
شاهزاده رحیم الحسینی، به عنوان پنجاهمین رهبر مسلمانان اسماعیلیه تعیین شد
![شاهزاده رحیم الحسینی آقا خان پنجم، تصویر از شبکه توسعه آقا خان](https://gdb.rferl.org/68ed71e1-1791-4044-789d-08dd3bb48444_cx0_cy16_cw0_w250_r1_s.jpg)
شاهزاده رحیم الحسینی آقا خان پنجم، روزگذشته ۱۶ دلو، به عنوان پنجاهمین رهبر فرقۀ مسلمانان اسماعیلیه معرفی شد.
براساس بیانیه که از سوی شبکه توسعه آقا خان در رسانه های اجتماعی نشر شده، شاهزاه رحیم براساس وصیت نامۀ پدرش به عنوان رهبر جدید این فرقه مذهبی معرفی شده است.
گفته شده که شاهزاده رحیم متولد ۱۹۷۱ و فرزند ارشد کریم الحسینی معروف به آقا خان چهارم است که در هیئت مدیره بسیاری از نهاد های شبکه توسعه آقا خان هم نقش دارد.
شاهزاده رحیم الحسینی آقا خان پنجم در حالی به عنوان پنجاهمین رهبر فرقۀ مسلمانان اسماعیلیه معرفی شد که پدرش کریم الحسینی چهل و نهمین امام اسماعیلیه روز سه شنبه در سن ۸۸ سالگی وفات کرد.
فرقۀ مذهبی اسماعیلیه در سراسر جهان حدود ۱۵ ملیون پیرو دارد، از جمله در افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ایران، هند و بخش های از افریقا.