در شرایطی که گفتگوها میان حکومت های طالبان و پاکستان بر سر از بین بردن مخفیگاه های گروه های تروریستی ادامه دارد، وزرای خارجه پاکستان و ایران به مشارکت فعال در افغانستان، توافق کرده اند.
به گزارش رسانه های پاکستانی، بلاول بوتو زرداری و حسین امیرعبداللهیان به روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری مشترک گفتند که هر دو کشور توافق کرده اند که به مشارکت فعال خود برای توسعه صلح و ثبات در افغانستان، ادامه دهند.
چینل خبری جیو نیوز پاکستان در این نشست خبری، به نقل از امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران گفته که هر گونه وضعیتی در افغانستان بر کشورهای همسایه پاکستان و ایران تأثیرگذار است.
عبداللهیان گفت که به همین دلیل در هر شرایطی حمایت از مردم افغانستان وظیفه دینی و انسانی هر دو کشور است.
این گفتگوها در حالی صورت میگیرد که مقام های پاکستانی٬ افغانستان تحت حاکمیت طالبان را نقطه داغ ناامنی های اخیر در کشور شان میداند و همچنین تهدید به عملیات نظامی در داخل افغانستان کرده اند.
به گزارش روزنامه اکسپرس تریبون پاکستان، آقای زرداری روز سه شنبه دو روز پس از حمله خونین باجور در نشستی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت که پاکستان بر اساس قوانین بین المللی برای دفاع از خود آماده است.
وزیر خارجه پاکستان در ادامه سخنان خود افزود که اگر حکومت طالبان در افغانستان علیه جنگجویان افراطی مخالف پاکستان اقدامی نکند، عملیات نظامی در داخل خاک افغانستان یکی از گزینه برای پاکستان خواهد بود، اما نه اولین.
همزمان، شهباز شریف صدراعظم پاکستان که روز چهارشنبه همراه با فرمانده اردو به پیشاور رفته بود، در اعلامیه ای اتهام وارد کرد که افغان ها نزدیک به سه هفته پیش به یک پوسته اردو در ایالت بلوچستان، حمله کرده بودند.
او افزود که مهاجمان که در این حادثه کشته شدند، باشندگان ولایت قندهار بودند.
پیش از این، دیگر مقام های پاکستان نیز همین اتهامات را مطرح کرده بودند.
اما حکومت طالبان به روز پنجشنبه بار دیگر این ادعای مقامات پاکستانی را رد کرده است.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در حساب توییترش نوشت که مقامات مختلف پاکستان افغانستان را به وضعیت امنیتی این کشور، متهم می کنند.
وی افزود که امارت اسلامی افغانستان به هیچ کسی اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان بر خلاف کدام کشور ، استفاده کند.
به گفته مجاهد، اگر در این مورد کدام تشویشی وجود دارد باید بصورت مستقیم با امارت اسلامی شریک ساخته شود، نه اینکه در رسانه ها ادعای بی فایده صورت گیرد و ذهنیت عامه را مغشوش سازد. به خاطریکه چنین ادعاها به نفع هر دو کشور و ملت نیست.
پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در تابستان سال ۲۰۲۱، حملات تروریستی در پاکستان شدت گرفت.
آخرین مورد از این سلسله حملات یکشنبه گذشته در باجور رخ داد که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت.
بر اساس گزارش های اخیر، این انفجار ۶۳ کشته و ده ها زخمی بر جای گذاشته است.