در انفجار امروز یکشنبه در ایالت خیبر پختونخواه در پاکستان دهها نفر کشته و زخمی شده اند.
آمار تلفات شاید بلند رود چون وضعیت برخی زخمی ها وخیم خوانده شده است.
انفجار در آستانۀ گردهمایی یک حزب مذهبی رخ داده است.
خبرگزاری فرانسه از قول ریاض انور وزیر صحت عامه خیبرپختونخوا از کشته شدن ۳۹ نفر گزارش داد.
وی گفته که ۱۲۳ تن دیگر زخمی شده اند و وضعیت ۱۷ تن وخیم است.
انفجار در ولسوالی خار منطقه قبایلی باجور در نزدیکی سرحدات افغانستان رخ داده است.
یک مقام پولیس که نخواست نامش ذکر شود قبلاً به را دیو مشال، بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد گفته بود که انفجار حوالی پنج عصر به وقت محلی، ساعتی قبل از آغاز گردهمایی حزب جمعیت علمای اسلام شاخه مولانا فضل الرحمن رخ داد.
نوعیت انفجار تا تهیه این گزارش معلوم نبود و پولیس گفت که تحقیقات جریان دارد.
محمد سعد خان رئیس ادارۀ نجات و کمک یا ریسک ۱۱۲۲ در منطقه قبلاً به رسانهها گفته بود که ۲۰ تن کشته و بیش از ۵۰ نفر دیگر زخمی شده اند.
اعلامیه افزود که قربانیان حادثه به شفاخانه مرکزی در خار انتقال شده اند.
بلال یاسر یک خبرنگار محلی در گزارش خود از این شفاخانه به رادیو مشال گفت که گردهمایی جمعیت علمای اسلام حوالی ساعت شش عصر افتتاح میشد و شماری از رهبران خارج از منطقه نیز به آن دعوت شده بودند. وی افزود که انفجار زمانی رخ داد که این مهمانان هنوز به محل گردهمایی نرسیده بودند.
هنوز کدام گروهی مسئولیت این حمله را بدوش نگرفته ولی در گذشته چنین حملات در این منطقه از سوی تحریک طالبان پاکستانی، جماعت الاحرار و تحریک نوظهور جهاد پاکستان بدوش گرفته شده است.
این در حالی است که حوادث امنیتی در این اواخر در مناطق قبایلی همرز افغانستان در پاکستان افزایش یافته است.
در حمله انتحاری یک هفته قبل در یک مسجدی در منطقه جمرود، عدنان آفریدی یک مقام پولیس محل کشته شد. همچنین در حمله مسلحانه دهم جولای در منطقه ماموند باجور یک متنفذ قومی کشته و پسر وی زخمی شد.
همچنین در تیراندازی و حملات انتحاری بیستم جولای بر یک ساختمان دولتی چهار پولیس کشته و ده تن دیگر زخمی شدند.
مقامات ملکی و نظامی پاکستان در این اواخر ادعا کردند که شبه نظامیان مخالف در افغانستان پناه گرفته اند و از آنجا حملات در پاکستان را سازماندهی میکنند، اما این اتهام از سوی حکومت طالبان در افغانستان با شدت رد شد.
منطقه باجور که همرز ولایت کنر افغانستان است در سال ۲۰۰۵ نیز شاهد افزایش ناامنی بود که سپس شبه نظامیان برخی ساحات این منطقه را تصرف کردند. آن هنگام بیشتر قتلهای هدفمند، اختطاف و دیگر حوادث رخ میداد.
اما در سال ۲۰۰۸ علیه شبه نظامیان اسلام گرا در منطقه عملیات آغاز شد که سپس اردوی پاکستان گفت که منطقه را از وجود آنها تصفیه کرده است و هزاران خانواده دوباره به خانههای خود برگشتند.