لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۹ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۶

افغانستان

اتحادیهٔ اروپا: افغانستان یکی از کشور های آسیب پذیر در برابر حوادث طبیعی است

تخریبات ناشی از سیلاب ها در افغانستان
تخریبات ناشی از سیلاب ها در افغانستان

اتحادیۀ اروپا، افغانستان را یکی از آسیب پذیرترین کشورهای خوانده که از مصیبت های طبیعی، مانند سیلاب ها و خشکسالی، زیاد متاثر است.

دفتر هیئت این اتحادیه در افغانستان، روزسه شنبه(۲۵ جولای) در تویتر خود نوشته که به هزینه مالی اتحادیۀ اروپا، برای کمک به حفاظت از مردم افغانستان و معیشت آنها در برابر سیلاب ها، یک دیوار استنادی در ولایت بدخشان، ساخته شده است.

این در حالیست که ادارۀ هواشناسی افغانستان به روز سه شنبه ، باران های شدید و رعد و برق را برای ۲۴ ساعت آینده، در مناطق شرقی، مرکزی و جنوب شرقی پیش بینی کرد.

نورستان، کنر، لغمان، کاپیسا، پروان، پنجشیر، ننگرهار، کابل، لوگر، پکتیا، خوست، غزنی، میدان وردک، بامیان، غور، پکتیکا، زابل، دایکندی، ارزگان، هلمند، قندهار و فراه ولایاتی اند که در آنها باران های شدید پیش بینی شده است.

به گفتۀ وزارت دولت در امور مبارزه با حوادث طبیعی طالبان، تعداد قربانیان سیلاب‌های اخیر در ۱۰ ولایت افغانستان به ۴۱ تن رسیده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یک شهروند افغانستان در نتیجۀ شلیک مرزبانان ایرانی کشته شد

سرباز مرزبان ایرانی
سرباز مرزبان ایرانی

یک شهروند افغانستان در نزدیکی های مرز ایران و افغانستان با شلیک یک سرباز مرزبان ایرانی کشته شده است.

این رویداد در نزدیکی مرز ایران با افغانستان در ولایت نیمروز رخ داده است.

گل محمد قدرت، سخنگوی فرماندهی امنیۀ حکومت طالبان در نیمروز روز یک‌شنبه به رادیو آزادی گفت که این افغان می‌خواست به گونۀ غیرقانونی وارد ایران شود که از سوی مرزبانان ایرانی هدف قرار گرفت.

روز گذشته برخی رسانه‌های داخلی گزارش دادند که پس از این رویداد گذرگاه راه ابریشم در نیمروز میان افغانستان و ایران بسته شده است.

اما مسئولان محلی طالبان می‌گویند که این گذرگاه برای ساعت‌های محدود و به دلیل مشکل تخنیکی بسته شده بود و دوباره به روی ترانزیت باز شده است.

پولیس ترکیه،۱۰ پناه‌جوی غیرقانونی افغان را در شهر وان دستگیر کرد

پولیس ترکیه
پولیس ترکیه

پولیس ترکیه روز شنبه (۷ میزان) در شهر ساکاریا، ۱۰ پناه‌جوی غیرقانونی افغان را دستگیر کرده است. به گزارش رسانه های محلی، این افراد به‌صورت غیرقانونی وارد ترکیه شده بودند و می‌خواستند از شهر وان به استانبول بروند.

عملیات پولیس پس از دریافت اطلاعات در منطقه هندک انجام شد. به گفته پولیس در جریان این عملیات، سه نفر به اتهام قاچاق انسان بازداشت شدند که از این تعداد، یکی آزاد شد و دو نفر دیگر به مقامات قضایی تحویل داده شدند.

در انفجاری که روز شنبه (۷ میزان) در منطقه باجور، ایالت خیبر پختونخواه پاکستان رخ داد، حداقل ۳ پولیس زخمی شدند. این انفجار در هنگام عبور یک موتر پولیس از روی بمب کنار سرک رخ داد.

به گفته عبدالعزیز خان، مسئول پولیس منطقه خار، این حمله موتر شاهپور خان، آمر پولیس منطقه بهایی‌چینه، را هدف قرار داده بود. ایالت‌های خیبر پختونخواه و بلوچستان از جمله مناطق ناآرام پاکستان هستند که بیشتر حملات در خیبر پختونخواه توسط تحریک طالبان پاکستان و در بلوچستان توسط جدایی‌طلبان بلوچ انجام می‌شود.

انتونیو گوترش: طالبان را می‌توان با فاحش‌ترین نظام‌های سرکوبگر تاریخ معاصر مقایسه کرد

انتونیو گوترش، منشی عمومی سازمان ملل متحد می‌گوید
انتونیو گوترش، منشی عمومی سازمان ملل متحد می‌گوید

انتونیو گوترش، منشی عمومی سازمان ملل متحد می‌گوید که «آنچه در افغانستان اتفاق می‌افتد را، می‌توان با برخی از فاحش‌ترین نظام‌های سرکوبگر تاریخ اخیر مقایسه کرد».

او دیشب در شبکه ایکس (تویتر سابق) گفت که با همه کشورها و سازمان‌هایی می‌پیوندد که می‌خواهند حکومت طالبان همه محدودیت‌های تبعیض‌آمیز علیه زنان و دختران را فوراً از بین ببرد.

همزمان، پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا روز جمعه گفت که حکومت طالبان با زندانی کردن نیمی از جمعیت افغانستان، ظرفیت موجود در این کشور را به شدت محدود می‌کند. او همچنان افزود که هر کشوری که بخواهد به طور کامل توسعه یابد، باید مشارکت کامل همه مردم خود را تضمین کند.

اخیراً وزرای خارجه جرمنی، استرالیا، کانادا و هالند هشدار داده‌اند که اگر وضعیت زنان و دختران افغانستان بهبود نیابد، طالبان را به محکمه بین‌المللی عدالت خواهند کشاند. این چهار کشور تأکید کرده‌اند که نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان باید متوقف شود.

هرچند، طالبان درباره این سخنان انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد تاکنون چیزی نگفته، اما روز پنج‌شنبه حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اقدام این چهار کشور در صفحه اکس (تویتر سابق) خود نوشته که «در این کشور حقوق بشر تأمین است و هیچ رفتار تبعیضی در برابر کسی صورت نگرفته است».

فعالان مدنی افغان از مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران خواستند تا روند اخراج افغان‎‌ها را متوقف کند

ایران در ماه های اخیر روند اخراج مهاجرین افغان را تشدید بخشیده است.
ایران در ماه های اخیر روند اخراج مهاجرین افغان را تشدید بخشیده است.

شماری از فعالان افغان، اعضای جامعه مدنی و خبرنگاران در ایران، از مسعود پزشکیان، رئیس جمهور آن کشور خواسته اند که جلو اخراج اجباری مهاجرین افغان به افغانستان را بگیرد.

روز شنبه (۲۸ سپتمبر) برخی رسانه های ایران گزارش دادند که این فعالان در نشستی گفته اند که اخراج کسانی که از سوی طالبان در افغانستان تحت تعقیب قرار دارند، زندگی آنها را با خطر مواجه میسازد.

مسعود پزشکیان، رییس جمهور ایران دو هفته پیش (۱۶ سپتبمر) گفته بود که آنعده افغانهایی که با اسناد غیرقانونی به ایران آمده اند، دوباره به افغانستان اخراج خواهند شد.

اخراج دسته جمعی مهاجرین افغان فاقد اسناد از پاکستان، نیز از اول ماه نوامبر سال گذشته به اینسو ادامه دارد و شماری از کشورهای دیگر نیز گفته اند که روند اخراج پناهجویان افغان را به افغانستان سرعت خواهند داد.

در ۲۶ ولایت افغانستان باران های شدید و رعد و برق پیش بینی شده است

تخریبات ناشی از باران و سیلاب ها در ننگرهار .
تخریبات ناشی از باران و سیلاب ها در ننگرهار .

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان، پیشبینی کرده که به روز یکشنبه باران هایی شدید توام با رعد و برق در ۲۶ ولایت افغانستان رخ خواهد داد.

این ریاست روزشنبه(۲۸ سپتمبر) در خبرنامۀ هشدار داده که به روز یکشنبه ولایات بدخشان، تخار، نورستان، پنجشیر، بغلان، کنر، ننگرهار، لغمان، کاپیسا، پروان، کابل، لوگر، پکتیا، خوست، بامیان، سرپل، بلخ، جوزجان، فاریاب، بادغیس، غور، دایکندی، ارزگان، هلمند، فراه و هرات، شاهد بارندگی های نسبتاً شدید بوده و مقدار بارندگی در مناطق مختلف افغانستان از ۱۵ الی ۴۰ میلی متر خواهد بود.

در این خبر نامه همچنین گفته شده که در ولایات غربی و مرکزی به شمول سالنگ ها، احتمال بادهای نسبتاً شدید توام با گرد و خاک وجود دارد و سرعت باد، در مناطق مختلف افغانستان از ۵۰ تا ۷۹ کیلومتر پیش بینی شده است.

امروز روز جهانی دسترسی به اطلاعات است و خبرنگاران در افغانستان از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند

تعدادی از رسانه های تصویری افغانستان.
تعدادی از رسانه های تصویری افغانستان.

امروز ۲۸ سپتمبر، روز جهانی دسترسی به اطلاعات در حالی فرا رسیده است که روزنامه نگاران و فعالان رسانه ای در افغانستان حکومت طالبان را به عدم ارائه اطلاعات مورد نیاز رسانه ها، متهم می کنند.

شعار امسال این روز، "جریان اصلی دسترسی به اطلاعات و مشارکت در سکتور عمومی" است.

شماری از خبرنگاران به رادیو آزادی گفته اند، حکومت طالبان تنها مسائلی را که منافع اش در آن دخیل است، با خبرنگاران در میان می‌گذارند.

به گفتۀ خبرنگاران، اما طالبان اطلاعات را در مورد گزارش‌های تحقیقی، جزئیات رویدادها و سایر موضوعات خبری با آن ها به اشتراک نمی‌گذارند. طالبان در گذشته این چنین نگرانی ها را رد کرده اند.

طالبان پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان، افزون بر وضع محدودیت بر زنان و دختران، رسانه ها را نیز محدود کرده اند و این محدودیت روز به روز در حال افزایش خوانده می شود.

طالبان حدود یک هفته پیش پخش زنده برنامه های سیاسی در رسانه ها را ممنوع کردند.

جایزه مشترک سالانه کانادا و بریتانیا به رسانه‌های مستقل افغانستان اهدا شد

لطف الله نجفی زاده رئیس اجرایی تلویزیون آمو که به نمایندگی از رسانه های مستقل افغانستان جایزه را دریافت کرد.
لطف الله نجفی زاده رئیس اجرایی تلویزیون آمو که به نمایندگی از رسانه های مستقل افغانستان جایزه را دریافت کرد.

جایزۀ مشترک سالانه کانادا و بریتانیا برای رسانه‌های آزاد و خبرنگاران مستقل افغانستان اهدا شد.

به اساس بیانیه حکومت کانادا، مراسمی اهدای این جایزه به روز جمعه در حاشیه‌ نشست مجمع عمومی ملل متحد در نیویارک برگزار شد.

لطف‌الله نجفی‌زاده، رئیس اجرایی تلویزیون آمو به نمایندگی از خبرنگاران مستقل افغانستان، این جایزه‌ را دریافت کرد.

میلانی جولی، وزیر خارجه‌ی کانادا و لرد کالینز آو هایبری، معاون مجلس اعیان بریتانیا این جایزه را به آقای نجفی‌زاده اهدا کردند.

در جریان ۳ سالی که از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان گذشته است، به گفتۀ نهاد های حامی رسانه ها، طالبان آزادی بیان و فعالیت خبرنگاران و رسانه ها را به گونۀ چشمگیر محدود کرده اند.

فاز دوم فابریکه «ذوب آهن کابل فولاد» در ولایت هرات افتتاح شد

تصویر آرشیف: فابریکه ذوب آهن .
تصویر آرشیف: فابریکه ذوب آهن .

کار ساختمان فاز دوم فابریکه ذوب آهن کابل فولاد در پارک صنعتی هرات آغاز شد. این فابریکه تا حال در تولید سیخ گول و بعضی دیگر از محصوالات فولاد فعال بود.

اکنون فاز دوم این فابریکه با سرمایه ۱۸ میلیون دالر شروع شده است که ساحه فعالیت آنرا توسعه خواهد داد.

رسانه های داخلی افغانستان خبرمیدهند که در افتتاح فاز دوم فابریکه ذوب آهن کابل فولاد سرپرست وزارت تجارت و صنعت حکومت طالبان نورالدین عزیزی ، شیخ اسلام جار والی هرات ، رئیس فابریکه و مقامات دیگر سهم داشتند. در این مورد معلومات بیشتر در رسانه ها داده نشده است.

به گفته مقامات حکومت طالبان بعد از یک فرمان رهبر ارشد آنها، ملا هبت الله اخوند زاده، در مورد پارک های صنعتی ، کار فاز دوم این فابریکه در پارک صنعتی هرات آغاز شده است.

پاکستان در مورد برخی کارت های مهاجرین افغان و احتمال تمدید آن بررسی های تازه انجام میدهد

تعدادی از مهاجرین افغان در پاکستان که کارت های اقامت ان کشور را نیز دارند اما با خطر اخراج مواجه هستند.
تعدادی از مهاجرین افغان در پاکستان که کارت های اقامت ان کشور را نیز دارند اما با خطر اخراج مواجه هستند.

پاکستان برنامه بررسی کارتهای اقامه پناهجویان افغان را در این کشور را توسعه میدهد . در این مورد، امیر مقاموزیر دولت پاکستان در امور مناطق سرحدی این کشور، به روز جمعه در جریان دیدار از یک کمپ پناهجویان افغانستان در بلوچستان سخن گفت.

به نوشته بعضی از رسانه های افغان و روزنامه دان پاکستان، امیر مقام از کمپ سارانان در قلعه عبدالله به پناجویان این کمپ گفت که پاکستان بعد از بررسی دقیق ، بعضی از کارتهای فسخ شده اقامه را شاید دوباره با اعتبار اعلان نماید.

او از جامعه جهانی، ملل متحد و حکومت طالبان خواست که در بخش اسکان مجدد پناهجویان افغان به وطن شان کمک کنند ، مهاجرانی که به گفته او سالها در پاکستان زنده گی کرده اند.

او همچنان تائيد نمود که شرایط این کمپ مهاجرین بسیار ناگوار است و پناهجویان در اینجا از کمبود آب اشامیدنی، برق و مشکلات دیگر رنج می برند.

پاکستان در ماه اکتوبر سال ۲۰۲۳ اعلان نمود که تمام پناهجویان بدون اسناد افغان را از این کشور خارج میکند. نظر به معلومات ملل متحد از آنوقت تا حال ۷۰۰ هزار پناهجوی افغان به کشورشان برگردانده شده اند.

این عمل اعتراضات بین المللی را دامن زده زیرا چنین ترس وجود دارد که یک تعداد زیاد از این افراد ممکن است در افغانستان با تهدید های امنیتی رو به رو شوند.

شورای حقوق بشر ملل متحد گزارش پیشنهادی در مورد افغانستان را تصویب کرد

تالار برگزاری جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنیو.
تالار برگزاری جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنیو.

شورای حقوق بشر ملل متحد گزارش دوره ای در مورد افغانستان را تصویب کرد.

نماینده دايمی افغانستان در ملل متحد خبر داد که شام جمعه در این مورد در مقر این اداره در ژنیو رای گیری شد.

نصیر احمد اندیشه سفیر دایمی افغانستان در ملل متحد در یک اعلامیه در ژنیو گفته که گزارش دوره ای افغانستان برای آنها این زمنیه را فراهم میکند که در مقابل رفتار طالبان و محدودیتهای وضع شده از سوی آنها، صدا بلند کنند و از تمام تلاش ها استقبال نمایند که خواهان حساب و کتاب از طالبان میباشد.

این گزارش تفصیلی در ماه اپریل به شورای حقوق بشر ملل متحد پیشنهاد شده بود.

در این گزارش آمده که از ماه اگست سال ۲۰۲۱ تا ماه اکتوبر سال ۲۰۲۳ طالبان دست کم ۲۰۰ فرمان و ضع کرده اند که با مسؤلیت های افغانستان در قبال قوانین و معاهدات بین المللی در تضاد میباشد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG