سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (FAO) در گزارش تازۀ خود گفته است که به دلیل چالشهای اقلیمی، سیاسی و اقتصادی، از میان هر ۵ افغان ۲ تنشان با کمبود شدید مواد غذایی شدید مواجه هستند.
به اساس تخمین این اداره، دو سوم نفوس افغانستان به کمک های بشری نیازدارند که در تناسب به سال ۲۰۲۱ میلادی ۵۴ در صد افزایش را نشان میدهد.
در گزارش سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (FAO) که به تاریخ ۲۳ جولای منتشر شده، گفته شده که ۸۰ درصد خانوادهها در افغانستان خوراک و عواید خود را از طریق کشت و زراعت پیدا میکنند، اما به گفتۀ این اداره، به دلیل خشکسالی و زمستان سخت٬ کشاورزان هم بیشتر آسیبپذیر شده اند.
در گزارش همچنان گفته شده است که ممنوعیت بر فعالیت زنان در جامعه زنانی را که سرپرستی خانوادههایشان را به عهده دارند، با مشکلات زیاد روبهرو کرده است.
سازمان خوراک و زراعت ملل متحد گفته است که بخاطری کمک به هشت میلیون افراد نیازمند در سال ۲۰۲۳ به ۲۵۲.۴ میلیون دالر نیاز دارد.
مقامهای حکومت طالبان همواره در واکنش به گزارشهای سازمانهای بینالمللی در پیوند به افزایش میزان نیازمندیها در افغانستان گفته اند که وضعیت به اندازهای که در این گزارشها گفته میشود، خراب نیست.
سازمان ملل: از میان هر ۵ افغان ۲ تن با کمبود شدید مواد غذایی مواجه است
اما افراد نیازمند درافغانستان میگویند، کار دایمی و روزمزدی پیدا نمیشود و به همین دلیل نمیتوانند غذایی مورد نیازشان را فراهم کنند.
شمسالدین، کشاورز و باشندۀ ولایت بغلان و غلام حضرت، باشندۀ ولایت کابل به رادیو آزادی گفتند:
"از یک طرف کار و بار نیست و از سوی دیگر قیمتی است. هیچ کسی با ما کمک نکرده است، وضعیت ما بسیار خراب است، اگر حکومت کمک نکند، حالت ما از این بدتر خواهد شد."
"شرایط در افغانستان فعلا طوری است که هیچ کس دارا نیست، به همین خاطر باید به مردم کمک شود، به این کمکها به شمول من دیگر مردم هم نیاز دارند."
به اساس گزارش سازمانهای بین المللی پس ازحاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، سطح بیکاری و فقر به گونۀ بیپیشینه افزایش یافته که به اساس معلومات دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) در حال حاضر ۲۸.۸ میلیون شهروند افغانستان به کمکهای بشری نیاز دارند.
هر چند به شمول دفترهای سازمان ملل متحد، برخی ادارههای مددرسان دیگر هم در زمان حاکمیت طالبان با افراد فقیرکمک میکنند، اما برخی اوقات افراد مستحق شکایت میکنند که کمکها به دسترس شان قرارداده نمیشود.
بلکه به گفته آنها در برخی موارد کسانی در لست کمک شامل میشوند که فقیر نیستد، اما با مقامها و بزرگان محل آشنایی دارند.
اما سخنگویان حکومت طالبان در گذشته هر گونه دست داشتن در روند توزیع کمکها را رد کرده اند.
با این وجود برنامۀ جهانی غذا (دبلیو اف پی) تأیید کرده بود که افراد طالبان در برخی مناطق در روند توزیع کمکها مداخله میکنند.