لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۱۲

نگرانی شماری از افغان‌ها از افزایش بیماری کانگو


آرشیف - شماری از بیماران در شفاخانه قندهار
آرشیف - شماری از بیماران در شفاخانه قندهار

محمدنسیم میوندوال، باشندۀ ولسوالی میوند قندهار می‌گوید، مردم منطقۀ آنان خرید و استفاده از گوشت مواشی را به دلیلی کم کردند که به بیماری کانگو مبتلا نشوند.

او می‌گوید، تا کنون در منطقۀ آنان هیچ واقعۀ مثبت تب کانگو ثبت نشده، اما مردم از گسترش این بیماری نگران اند.

او به رادیو آزادی گفت:
"مردم زیاد خوردن گوشت را کم کردند، بخاطری که از ویروس مرض کانگو می‌ترسند، ابتدا این مرض از حیوانات به انسان منتقل می‌شود، پس آنان می‌خواهند از این بیماری پیشگیری کنند، خواست ما این است که مسئولان برنامۀ‌ آگاهی عامه در مورد این مرض و دیگر برنامه‌ها را ارائه کنند تا از این گونه بیماری‌ها جلوگیری شود."

حبیب الرحمن: واقعاً هم در عید قربان که از گوشت مواشی کوچک زیاد استفاده شده، مرض کانگو به وجود آمده

حبیب‌الرحمن، باشندۀ هلمند هم می‌گوید، در عید گذشته که مردم زیاد قربانی کردند، نگرانی مردم محل در مورد گسترش مرض کانگو بیشتر شده بود:
"واقعاً هم در عید قربان که از گوشت مواشی کوچک زیاد استفاده شده، مرض کانگو به وجود آمده، بسیاری از مردم را با مشکلات دست به گریبان کرده، اکنون مردم از گوشت مواشی کوچک رو گشتاندند تا از مرض کانگو جلوگیری کنند."

زلگی که باشندۀ ولایت پروان است، نیز نگران است و می‌گوید، در منطقه‌شان شماری از مواشی به دلیل مرض کانگو تلف شدند:
"این بیماری به بسیاری از مردم هم از طریق گوشت منتقل شده، بخاطری که اگر کدام مواشی به این بیماری مبتلا باشد، وقتی که حیوان ذبح شود و شخص از گوشت آن بخورد، طبعاً این بیماری به آن شخص منتقل می‌شود."

آرشیف - یک قصابی در افغانستان
آرشیف - یک قصابی در افغانستان

یک قصاب بنام بشیراحمد که در شهر لشکرگاه هلمند قصابی می‌کند، می‌گوید، از چند ماه به این سو کسانی که از نزد او هر روز گوشت می‌بردند، اکنون روزهای محدودی در هفته برای خرید گوشت می‌آیند.

او به رادیو آزادی گفت:
"بسیار کسان هستند که در مقایسه به گذشته اکنون گوشت خاصی نمی‌برند، مشتریانی که داشتم هر روز گوشت می‌بردند، هر روز می‌آمدند و حساب نمی‌کردند که این یک سیر است، نیم سیر است یا چهاریک است یا چقدر است، اکنون آن مشتریان نیستند اکنون به مقایسه گذشته آن قدر گوشت فروخته نمی‌شود."

داکتر عمری: ویروس کانگو در حرارت ۵۶ درجه در نیم ساعت از بین می‌رود.

اما داکتران می‌گویند، تب کانگو تنها از طریق خون حیوانات قابل انتقال است و از طریق گوشت پخته شده بخاطری سرایت نمی‌کند که ویروس کانگو در حرارت بالای ۵۶ درجه از بین می‌رود.

داکتر فرید الله عمری، متخصص امراض انتانی به رادیو آزادی گفت:
"کانگو می‌تواند در گوشتی که قصابان می‌فروشند هم وجود داشته باشد، به خانه‌هایی که برده می‌شود، خواهران و آشپزانی که دستکش ندارند، اگر خود را زخمی کنند، آن خون و افرازاتی که در گوشت است آن داخل بدن شود، فرد به مرض کانگو مبتلا می‌شود که ما این گونه موارد را داریم. اما از طریق خوراکی، ویروس کانگو در حرارت ۵۶ درجه در نیم ساعت از بین می‌رود."

کانگو بیماری ویروسی است که از طریق خون مواشی به انسان سرایت می‌کند که در برخی موارد کنۀ آلوده عامل انتقال آن از حیوان به انسان می‌باشد.

داکتران می‌گویند، نگهداری گوشت در یخچال و پوشیدن دستکش هنگام توته کردن گوشت از راه‌های اند که می‌تواند احتمال انتقال این بیماری به انسان را کم کند.

رادیو آزادی خواست دیدگاه وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان را در مورد واقعات تازۀ مرض کانگو بپرسد، اما شرافت زمان، سخنگوی این وزارت تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌ها پاسخ نداد.

اما سازمان جهانی صحت هفتۀ گذشته در گزارش خود در مورد بیماری‌های ساری در افغانستان گفته بود که از آغاز سال جاری میلادی تا کنون ۴۹۴ واقعه مثبت بیماری کانگو در ۳۲ ولایت افغانستان ثبت شده است.

بر بنیاد این گزارش، در این مدت ۴۷ تن به اثر این بیماری در ۱۶ ولایت افغانستان جان باخته اند.

XS
SM
MD
LG